r
Nosalty Logó

Aranygaluska házi vaníliasodóval

NS
Aranygaluska házi vaníliasodóval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliasodóhoz

1191
Kalória
25.7g
Fehérje
140g
Szénhidrát
58.1g
Zsír
30.8g
Víz
162g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
36.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 1191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 9534 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 1191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.7 g

Zsír

  • Összesen
    465 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7202.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    2381 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    645 mg
  • Foszfor
    2423 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1120.1 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    246.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    994 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 9534 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet, vajat, cukrot, élesztő, lisztet és a kevés sót kenyérsütőgépbe pakoljuk. Dagaszó programra állítjuk, és hagyjuk végezni a dolgát.
  2. A vajat felolvasztjuk, ebbe fogjuk megforgatni a kiszaggatott tésztákat. A tepsiket kikenjük.
  3. Miután megkelt a tészta 2 centi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztákat megforgatjuk a vajba, és egymás mellé a tepsibe pakoljuk. Nem kell szorosan, mert még összekelnek. Miután tele a tepsi, megszórjuk a diós-cukorral, és egy órát még meleg helyen kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. A tojások sárgáját elkevervjük a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük, és lassan hozzáadagoljuk a többi tejet is. Folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön a kívánt sűrűségűre főzzük.
  6. A kihűlt galuskákat a sodóval tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Gyermekkorom kedvenc sütije. Mindig is lágy tésztát kerestem hozzá, és ez az igazi. :)

Nosalty stories

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek