r
Nosalty Logó

Mákos baklava Paskó atya konyhájából

Paskó atya konyhája
Mákos baklava Paskó atya konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Baklava

Cukorszirup

1047
Kalória
15.9g
Fehérje
167.7g
Szénhidrát
38.3g
Zsír
84.1g
Víz
94.4g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
139.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Baklava

Cukorszirup

Összesen 1047 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Baklava

Cukorszirup

Összesen 6278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Baklava

Cukorszirup

Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2070.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1047 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12421.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    5535 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1089 mg
  • Foszfor
    4278 mg
  • Nátrium
    1340 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1006 g
  • Cukor
    837 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    504.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 6278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

Baklava

  1. A tésztát kettesével tesszük a tepsibe, amit egy pici olajjal meglocsolunk.
  2. A mákot, joghurtot, olajat, tojásokat a 40 dkg cukorral és sütőporral keverjük össze. Egy nem túl sűrű, kanállal adagolható, kenhető masszát kapunk. A réteslapok közé, minden második lap után egyenletesen teszünk a mákos masszából. Rétegezzük addig, amíg a tészta és a mákos massza elfogyott.
  3. A végén kenjük meg olajjal és a kívánt nagyságra vágjuk fel a tepsiben a tésztát. Fontos ezt a műveletet a sütés előtt elvégezni, mert egyenletesen sül át, nem törjük össze a leveles tésztát, valamint könnyebben veszi fel a cukorszirupot.
  4. A sütőben 30-35 percig sütjük.
  5. A cukorszirupot elkészítjük a 2 dl vízből és 40 dkg cukorból. A cukrot a vízzel addig főzzük, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Végül ezzel a cukorsziruppal egyenletesen meglocsoljuk a baklavát és hagyjuk, hogy a mákos leveles tészta felvegye a cukorszirupot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Bálint keresztfiam nyári szünetre pár napra ellátogatott Kelebiára a plébániára. Délután kedvünk támadt egy kis édességhez, és keresztfiam is szívesen sütögetett volna. Nagyon élvezte, kezdőknek könnyű, biztos sikerélmény. Nem igazán lehet elrontani.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek