r
Nosalty Logó

Mák charlotte Vicikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Mák charlotte Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 507 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 5045 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 227 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 507 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.2 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6531.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2748 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.6 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1734 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    417 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1931 micro
Összesen 5045 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótalapot a leírás szerint elkészítjük, megsütjük, és kihűtjük.
  2. 1 db 11 cm szélesteljes hosszúságú lapot,és min. 15 db 1 cm-es, szintén teljes hosszúságú csíkra felvágjuk.
  3. A csíkokat rétegesen barackízzel megkenjük, összetöltjük, majdegy formát kibélelünk vele (32 cm hosszú, 11 cm széles, 5,5 cm magas őzgerinc forma.) Szebb, ha a tészta sütőpapírosoldala kerül majd kívülre.
  4. Krémet készítünk. Egy tűzálló edénybe tesszük a tojások sárgáját, a pudingport, cukrot, vaníliás cukrot, a darált mákot és az apróra vágott kandírozott narancshéjat.
  5. A felforralt, lehűtött tejjel simára keverjük, majd vízgőzön vagy lassú tűzön (én így csináltam) állandó kevergetés mellett besűrítjük. A krémet többszöri keverés mellett kihűtjük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük.
  7. A zselatint ezalatt hideg vízbe áztatjuk, hogy az bőven ellepje. Majd ha megpuhult (kb 3 perc), kinyomkodjuk, és egy kisebb edénybe tesszük 8 ek vízzel. Tűzhelyre tesszük, és kevergetve felolvasztjuk 1perc alatt. Nem szabad forrnia! Levesszük, és kézmelegre kihűtjük.
  8. A tejszínhabból először egy-két kanállal teszünk a mákkrémbe, azzal jól fellazítjuk, majd újból 1-2 kanálnyit, tovább lazítva, majd egyszerre az egészet, de azt már óvatosan forgatjuk bele.
  9. A kissé meghűlt, olvasztott zselatint belecsorgatjuk a mákkrémbe, amit folyamatosan, de lazán keverünk.
  10. A krémet azonnal beletöltjük a tésztával bélelt formába, elsimítjuk, és ráhelyezzük a hosszú tésztalapot, óvatosankissé rá is nyomkodjuk, majdhűtőbe tesszük.
  11. A 1/2 cs pudingporból és 500 ml tejből vaníliás öntetetkészítünk.
  12. Tálaláskor hosszú tányérra borítjuk a süteményt, tejszín rózsákkal díszítjük, és ízlés szerint akihűlt vaníliaszósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22251
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mák charlotte Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Egy újabb recept Hradszky Judit cukrászmesternőtől. Ő a Duna Inter-Continental mestercukrásza volt, akinek -többekkel együtt- csodálatos receptjei jelentek meg egy, a 90-es évek elején kiadott  "a' la carte Budapest" című könyvben. Ebben a könyvben az abban az időben meglévő nyolc legnagyobb 5*-os budapesti hotelek és éttermek étlapjain szereplő, csodálatos ételek receptjei vannak. Az Eszterházy torta receptem is innen való. A könyv nagyon szép kiállítású, kemény kötésű, vastag lapokon, gyönyörű fotókkal. Igaz akkor az volt a menő, hogy mindent zselatinnal leöntöttek, hogy szép fényes legyen. A hátsó borító oldalon ez áll: Viszontlátásra! Kedves, nem? :-)) És a schluss-poén: hogy a Fővárosi Gázművek adta ki!!! És kaptuk ingyen és bérmentve, mint fogyasztó!!! Milyen jó ötlet volt akkoriban, azt hiszem ilyen gázárak mellett ideje lenne megismételniük, nem? Ingyen és bérmentve! :-) Ja, úgy mellesleg nagyon finom, habkönnyű a süti! :-))) Férjecském meg csak omega szeletnek nevezte.:-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez vitathatatlanul egy "omega" szelet!!! :))) Nagyon, nagyon szép....... mindenképpen el fogom készíteni, köszi a feltöltést! Margó

Vicikó

Köszi, kedves Margó! Nagyon szívesen. Kíváncsi vagyok, hogy ízlik ez az " omega " szelet, ha majd elkészíted? Üdv:-) Vici

Fahéj

Kedves Vici! Nagyon gyönyör?!!! És tényleg olyan, mint egy omega. Irtóra tetszik. :) Jó lehet az a szakácskönyv. Sokszor meglep?, hogy kik adnak ki hasonlókat, nekem is van pár. Szóval hajrá, gázm?vek, jöhet a következ?! :))) Köszönjük a receptet! Kipróbálásra mentve! Üdv: Fahéj

Vicikó

Szia, kedves Fahéj! Köszi, és természetesen nagyon szívesen! :-) Nem is hiszed, milyen régen szemezgetek ezzel a recepttel. Ideje volt már, hogy elkészítsem. Van már újabb kiszemelt finomság a könyvb?l ;-) Már egyébként átkeresztelném omegára, de sajnos ilyenkor már nem lehet. :-)))) Szép hétvégét Neked! Üdv:-) Vici

Fahéj

Semmi gond, a köztudatba úgyis Omega néven kerül, én is így fogom szólítani. :))

Torma

Ugyes vagy Vici, kulonleges, szep suti! Udv, Torma :)

Vicikó

Kedves vagy Tormi, köszi! :-) Szép hétvégét kívánok Neked! Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki,gratulálok!

Vicikó

Köszönöm! :-)

fonicia

ÚÚÚÚ de guszta! Elmentettem és hamarosan elkészítem. Köszi a receptet.Üdv:Fonicia

Vicikó

Köszi! Csak ajánlani tudom! :-) Áldott Húsvétot kívánok! Üdv:-) Vici

Hasibecker

Kedves Vicikó! Imádom a sütikéidet, ez a Mák charlotte-ot ma délután meg is csináltam. Azt hittem bonyolult az elkészítése, de olyan hamar kész lett, hogy meg is lep?dtem. Nagyon guszta, remélem finom is lesz, most h?söl a h?t?ben. A vasárnapi ebéd fénypontja lesz. Köszönöm, hogy megosztottad Velünk! Marika.

Vicikó

Kedves Marika! Köszi a dicséretet,nagyon kedves vagy! Nagyon szívesen tettem közzé, és remélem ízlett is a fénypont!? :-) Üdv:-) Vici

Iluska

Nagyon mutatós kis édességet kreáltál,tetszik!! :-)) Iluska

Vicikó

Köszi, kedves Iluska! :-) Üdv:-) Vici

Nikóka

Csodás kis süti!!!!!!!!!

Vicikó

:-)

aginka

Kedves Viciko én csak most ismertem meg ezt szép es jó oldaladod./bocsanatot kérek a hibás kifejezésekért,de én slovákiai látogatód vagyok,ezért a hejesirási hibák/ Nagyon orulok a legkozelebbi receptedre a Hradeszky J.szakács konyvébol.Szép kivitelú ujdon?ágok az én konyhámban igazán az elso hejen lesznek.Szeretem a finom de szép kiviteletu ételeket.Ezért volt bátorságom bekapcsolódni és megkoszonni a recepteidér. Elinor

Vicikó

Kedves Elinor! Igazán örülök, hogy tetszenek a receptjeim, és hogy írtál Szlovákiából! Nyugodtan írj máskor is ha kérdésed van, ha tudok, segítek! Szép hétvégét! Üdv:-) Vici

Szöszi konyhája

Ez nagyon jó!!! Minden benne van amit szeretek és nagyon jól néz ki. Hamarosan elkészítem! :)

Vicikó

:-) Érdemes nekiállni! :-) Vici

Marika nagyi

Kedves vicikó! Megsütöttem én is a carlotte ?zgerincedet, az unokám szüli napjára. Nagyon jól sikerült, csak vaníliás krémmel készítettem, mert azt szereti az unokám. A tetejét tejszínhabbal díszítettem és az oldalát is csíkkal. Jól nézett ki és finom is lett. Az egészben az is nagyszer?, hogy lehet a tölteléket variálni. Köszi az ötletet. Üdv.: Marika nagyi

Vicikó

Kedves Marika nagyi! Örülök, hogy elkészítetted, annak pedig még jobban, hogy nagyon jól sikerült! Köszönöm a visszajelzésedet! Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik ez a megoldású charlotte tortára emlékeztet? ügy, és a mákkrémet imádom. Ki fogom próbálni, köszönöm.

Katica

Elkészítettem diós változatban....Nagyon finom lett...Köszönöm e csodás receptet. Üdv:-) Katica

Vicikó

Kedves Katica! Nagyon szívesen, és örülök, hogy ízlett. Üdv:-) Vici

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek