Grillezett csirkemáj grillezett zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
252
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1003
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
51
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 868.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 360.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4274 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 819 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 4113 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 1672 micro
-
β-crypt 476 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 1092 micro
Összesen
252
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.9 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3473 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 293 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1913 mg
-
Nátrium 528 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1440.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17095 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 618 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3276 micro
-
Kolin: 1071 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 130 micro
-
β-karotin 6687 micro
-
β-crypt 1903 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 4367 micro
Összesen
1003
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 850 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 818 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 95 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
1 db padlizsán
-
20 dkg gomba
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2.5 dl tej
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 csepp napraforgó olaj
Elkészítés
- A grillezést megelőző este a csirkemájat megtisztítjuk, egy edénybe helyezzük, majd tejjel felöntjük, hogy ellepje. Majorannával ízesíthetjük. Sózni nem szabad, mert keserű lesz a máj (a sütés előtt, alatt sem, csak ha már megsült!).
- Másnap a tejből kiemelve a csirkemájakat (jól lecsöpögtetjük), grilltárcsán pár perc alatt megsütjük (egy kevés olajat csöppentsünk a tárcsára, mielőtt a májakat rátennénk). A tejben áztatástól a májak porhanyósak, különösen ízletesek lesznek.
- Sütés után sózzuk meg.
- A zöldségeket a gillezés előtt közvetlenül megtisztítjuk, felszeleteljük, és grill zöldség fűszersóval meghintjük.
- A zöldségeket a májak mellettt süthetjük, hogy a köret is elkészüljön hozzá.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 13107
- Feltöltés dátuma: 2012. július 18.
Ajánló
Fontos, hogy a májat áztatáskor, sem sütéskor ne sózzuk meg!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pár éve egy grillezés előtt eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a szokásos húsok mellett próbálkoznék csirkemáj grillezésével is. Egyik ismerősöm ajánlotta a - biztos sokak által ismert - tejbe áztatásós módszert, amivel más húsokat is szoktunk így sütni. A családnak, vendégeknek nagyon ízlett, így azóta ez is készül nálunk a grillezések alkalmával.