r
Nosalty Logó

Majonézes-zöldséges tésztasaláta 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Majonézes-zöldséges tésztasaláta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    395 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    848 micro
  • β-karotin
    4421 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2665 micro
Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3678.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1580.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2043 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    898 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    430 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1285 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    3394 micro
  • β-karotin
    17683 micro
  • β-crypt
    959 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    10660 micro
Összesen 2268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    294 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük. A tésztát kifőzzük olajos, sós vízben.
  2. Miközben ezek főnek, tudunk foglalkozni a zöldségekkel.
  3. A pritaminpaprikát, a bébirépát, a paradicsomot és a póréhagymát felvágjuk apró darabokra.
  4. Mikor már keményre főtt a tojás, azt is fel lehet kicsi darabokra vágni.
  5. Ha megfőtt a tészta, beletesszük egy elég mély tálba, mert nem lesz azért annyira kevés ez az adag.
  6. A salátát tetszés szerinti méretűre tépkedjük, és hozzákeverjük a tésztához.
  7. Majd a feldarabolt zöldségeket is hozzáadjuk.
  8. Jó sok majonézt adjunk hozzá, mert akkor nem lesz olyan száraz a saláta.
  9. Majd a végén, mikor alaposan összekevertük a salátát, ízlés szerint megsózzuk.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13137
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 17.

Ajánló

A salátába tetszés szerint még bármi finomságot bele lehet tenni. Pl. sajt, uborka, olivabogyó, grillezett hús.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez szerintem egy nagyon egyszerű és tényleg finom saláta. Tökéletes köretnek, de még magában is bármikor lehet nyugodtan fogyasztani, hiszen elég laktató...:D.

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...