r
Nosalty Logó

Májas "balhé"

Yog-Hurt
Májas "balhé"
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

762
Kalória
42.5g
Fehérje
115.3g
Szénhidrátok
14.8g
Zsír
439.6g
Víz
431.3g
Koleszterin
8.9g
Rost
17.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    439.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4184 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1089 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2623 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    170 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4978.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    618 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    2977 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1758.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16735 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    498 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4357 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    546 micro
  • β-karotin
    3082 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    10492 micro
  • Lut-zea
    5762 micro
Összesen 3052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    406 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, a májat kettévágjuk, a többi hozzávalót azonos nagyságúra daraboljuk.
  2. Az olajat felhevítjük, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a cukkinit/padlizsánt, és pici vizet öntünk alá.
  3. Fedő alatt pároljuk egy kicsit, utána rádobjuk a paprikát, a paradicsomot, a gombát, megsózzuk, és hozzáadjuk a chiliszószt.
  4. Cukorral ízesítjük, és gyakori keverés mellett készre pároljuk, ha szükséges egy pici vizet adunk hozzá, legvégül a májat tesszük rá, amivel csak kevés ideig sütjük, mert a máj megkeményedhet.
  5. Köretnek tarhonyát adhatunk, de párolt rizzsel is finom!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A tarhonyás, májas, zöldséges ragu elnevezést poénból "Májas balhé"-nak rövidítettük, ez lett mostanában a család egyik kedvenc étele! Mindenkinek javaslom, aki gyorsan szeretne valami finomat.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...