
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A szendvicshez
-
45 dkg csirkemellfilé
-
4 db csemegeuborka
-
só ízlés szerint
A majonézhez
-
1 db tojássárgája
-
1 ek mustár
-
0.5 teáskanál cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
779
Kalória
32.3g
Fehérje
28.1g
Szénhidrátok
59.6g
Zsír
119.4g
Víz
154.4g
Koleszterin
2.2g
Rost
1.6g
Cukor
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 25% Zsír
A szendvicshez
-
54g zsemle147 kcal
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
20g tokaszalonna131 kcal
-
7g salátalevél1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
53 kcal
A majonézhez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
779
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 25% Zsír
A szendvicshez
-
216g zsemle590 kcal
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
-
80g tokaszalonna524 kcal
-
28g salátalevél4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A majonézhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3119
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 25% Zsír
A szendvicshez
-
19.3g zsemle53 kcal
-
40.1g csirkemellfilé48 kcal
-
14.3g csemegeuborka3 kcal
-
7.1g tokaszalonna47 kcal
-
2.5g salátalevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.1g napraforgó olaj19 kcal
A majonézhez
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0.9g mustár1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
11.4g napraforgó olaj101 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
279
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 59.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 927.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 119.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
779
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129 g
Zsír
-
Összesen 238.3 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3709.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 1354 mg
-
Nátrium 1476 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 477.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 66 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 579 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 579 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 713 micro
Összesen
3119
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
279
kcal
Elkészítés
A szendvicshez
- A csirkemelleket tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben hevítsünk egy kevés zsiradékot, majd a csirkemelleket pirítsuk meg nagylángon, aranybarnára. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a melleket a serpenyővel együtt sütőbe.
- Készítsünk majonézt: a tojássárgát keverjük el a mustárral, adjunk hozzá kevés cukrot, majd lassan, csepegtetve adjuk hozzá állandó keverés mellett az olajat. Ha kész, ízesítsük kevés sóval, illetve zúzott fokhagymával.
- Készítsük elő a zöldségeket: megmosást követően a salátalevelek torzsás részét távolítsuk el,az ecetes uborkákat hosszanti irányban szeleteljükfel.
- A szelet szalonnákat egy kisebb serpenyőben gyorsan pirítsuk meg.
- Az elkészült csirkemelleket tegyük vágódeszkára, majd egy éles késsel rézsutosan szeleteljük fel vékonyan.
- A zsemléket vágjuk félbe, majd kenjük meg a majonézzel. Fektessük rá a salátalevelet (ha nagy a levél, darabolhatjuk, majd osszuk el), majd a szeletelt csirke következik. A hús tetejére fektessünk uborkaszeleteket, majd a sült szalonnát, végül zárjuk le a zsemle másik felével.
- Tálalhatjuk frissen azonnal, de elcsomagolva is tökéletes, akár órákkal később is.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Szombati napsütés, és a várva-várt húsz fok körüli hőmérséklet. Ez elegendő ahhoz, hogy a gyerekekkel a hegyek felé vegyük az irányt. A recept lányom útravalója volt a mai túrára, jóformán az érkezésünket követően már el is fogyott. Nálunk a "gyerek teszten" sikeresen átment, így most megosztom Veletek.