Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos lángos (Kefires lángos 3.)

Magos lángos (Kefires lángos 3.)
Magos lángos (Kefires lángos 3.)
90 perc / előkészület: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen ötlettől vezérelve tökmaggal és szezámmaggal bolondítottuk meg a lángostésztát. Sikert arattunk. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fokhagymával bedörzsölve, tejföllel, reszelt sajttal isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet a sóval és a magvakkal szárazon összekeverjük.
  3. Gödröt formázunk a lisztben, ebbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt a tejjel, átgyúrjuk.
  4. A tésztához adjuk a kefírt és az olajat, addig gyúrjuk, amíg elválik az edénytől.
  5. Liszttel meghintjük, hogy ne ragadjon annyira.
  6. Tiszta konyharuhával letakarjuk, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  7. Lisztes deszkán a tésztából rudat formázunk, 16 részre osztjuk.
  8. A cipókat letakarva még 20 percig kelesztjük.
  9. Bő, forró olajban (180 C) -oldalanként 2-2 perc alatt- aranybarnára sütjük.
  10. Papírtörlőn lecsepegtetjük, tetszés szerinti feltéttel vagy önmagában, fokhagymával fogyaszthatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 922
elküldve: 3
receptkönyvben: 174
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

swed

Mióta szakács: 2008.12.01.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

magvas lángos, tökmagos-szezámmagos lángos, kefíres lángos magokkal, magos kefíres lángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

remeny79
remeny79 Tue, 2012-10-16 16:53

én is szoktam igy készíteni,még magokat nem tettem bele,de köszönöm az ötletet,legközelebb azzal is készitem,nálunk majdnem hetete van valamilyen lángos,szerintem mindeféle képen keszitettem már,csak ép magvast még nem,de mostmár következik!

Veresribizke
Veresribizke Sat, 2011-08-06 11:27

Még nem írt ide senki? Nahát! Pedig ez egy nagyszerű recept, többször elkészítettem, mi nagyon szeretjük :) Igaz, magok nélkül, de a tésztája a lényeg és az hibátlan! :) Köszi!

1687
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 2 ek
1 teáskanál
tej 2.5 dl
kefir 400 ml
napraforgó olaj 0.5 dl
tökmag 4 ek
szezámmag 4 ek
napraforgó olaj 2.5 dl