Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás lusta lángos

Káposztás lusta lángos
Káposztás lusta lángos
95 perc / előkészület: 80 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a receptnek az eredetijét, ami nem sokban tér el ettől, legkedvesebb unokanővéremtől kaptam (mikor azon törtem a fejem, hogy én is veszek egy kenyérsütőgépet, mint ő. Ez pedig már 10 éve volt.) Mivel mániám a kelt tésztába a joghurt, ezért változtattam a dolgon. Az eredetiben káposzta sem volt. A lényeg viszont az, -amiről a lángos is kapta a nevét -, hogy ezt az adagot, vagy tetszőlegest bekeverhetünk egyszerre, de nem fontos mindet kisütni, hanem tárolhatjuk a hűtőben lefedve egy edényben, vagy zacskóban napokig és csak annyit veszünk ki belőle, amennyire szükségünk van. Több napig is eláll így a tészta. Másik nagy előnye pedig, hogy nem szívja magába az olajat. Egyszerűen remek recept, amiért örökké hálás leszek az én drága Marikámnak.

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A dinsztelt káposztához

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egy kanál kacsazsíron a káposztát sózva, borsozva megpirítjuk, kihűtjük.
  2. A cukros, langyos tejen az élesztőt felfuttatjuk, majd alulra rakva a folyékony hozzávalókat, felülre a szilárdakat (káposztát is), kenyérsütőgépben dagasztjuk, megkelesztjük. (Ha nincs kenyérsütőgépünk, akkor minden fordítva megy, alul a lisztnek árja, felül a folyadék. Ezt gyúrjuk ruganyos tésztává kézzel.)
  3. Kelesszük egy órán át, és amikor duplájára nőtt, vágjuk darabokra- 14-15 lángos lesz belőle,- formázzuk golyókká és kelesszük még 10-15 percet.
  4. Forrósítsunk fel olajat bőven. Ha elég forró, a lángost húzogassuk szét kézzel, és már mehet is az olajba. Első fele sütésénél fedjük le fedővel, a másodiknál már nem fontos.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 660
elküldve: 3
receptkönyvben: 235
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás lángos, lángos

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Sat, 2012-11-03 15:08

Kedves Évi néni!
Eddig még nem szántam rá magam a lángos sütésre, de ma ez volt a reggeli. Az egész családom nagyon örült, és mindenkinek ízlett. Köszönjük szépen! Üdvözlettel: Éva

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-11-03 20:34

Kedves Éva!
Látod, nem egy ördöngösség. Az ember összedobja, megkeleszti, kisüti és jól megeszi. Azért nagyszerű, mert egyszerű. Váljék egészségetekre. Családod neked köszönheti leginkább. Üdv: Évi néni

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2012-03-13 13:44

Kedves Évi néni!
Ezt a receptet már nagyon régóta gyártjuk a családban itt is-ott is, csak mi kefirrel, de ez a káposztás verzió engem teljesen lehengerelt! Mindent kipróbálok, ami káposztás, a sztrapacskától a napraforgó sütin keresztül a pogácsáig, de ez még eszembe sem jutott, mármint, hogy lángost is lehet így! Nagyon köszönöm a remek ötletet, ha elkészítettem szólok, milyen lett! :-)
Szeretettel
Tímea

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-03-13 18:46

Kedves Tímea!

Az ötlet a piacról jött, hisz ott is árulnak káposztás lángost. Úgy tettem, hogy amikor valamihez dinszteltem káposztát, akkor néhány kanálnyit lefóliáztam és mélyhűtőbe tettem. Így, ha kedvem támad egy kis káposztás lángosra, akkor előkapom a mélyből, kiengedem, és már sülhet is a finom lángos. Örülök, hogy ízlett a falat. Szép napot kívánok, kellemes pihenést az ünnepek alatt.

Üdvözlettel: Évi néni

LViki
LViki Wed, 2012-02-08 21:38

Megcsináltam, felfalta a család vacsira (a kettő és négyéves törpe is)! Ennél nagyobb elismerés nem kell:-) Köszönöm a receptet! (azt nem tudom hol kell beállítani ha elkészítettem a receptet....)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-03-13 18:31

Kedves Viki!
Nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt a lángosnak egy hónappal ezelőtt. Köszönöm, hogy megosztottad velem. Bocs, hogy nem írtam, de csak most láttam meg az üzenetedet. Jó sütögetést kívánok. Üdv: Évi néni

kepesevi
kepesevi Mon, 2011-11-21 16:22

EZ olyan mint a hetes lángos aminek a tárolása a hűtőbe nejlon zacskó beleöntve egy kevés olaj bele a tészta zacskó bezár szorosan be a hűtőbe felhasználásig.kitünőőő recept

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2011-11-21 22:42

Olyasmi, csak én lusta lángosként kaptam valaha a receptet, ami nagyon jó, mert szerintem elronthatatlan. Azért lusta, mert nem kell mindig újra gyártani, tehát egyről beszélünk. Üdv: Éva

948
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
élesztő 3.5 dkg
joghurt 500 ml
1 ek
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 kg
káposzta 25 dkg
1 tk
bors 1 kk
kacsazsír 1 ek
napraforgó olaj 3 dl