r
Nosalty Logó

Máglyarakás szikkadt kalácsból

Molnár Erika
Máglyarakás szikkadt kalácsból
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

700
Kalória
12.4g
Fehérje
116.8g
Szénhidrát
21.8g
Zsír
202.9g
Víz
167.8g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
83.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    174.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4815.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1390 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    1545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    934.5 g
  • Cukor
    671 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    1623 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    1066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1975 micro
Összesen 5591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A tejet fölforraljuk, és langyosra hűtjük. Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A vajból kb. 5 dkg-t egy serpenyőben felolvasztunk. Rádobjuk az almát, rászóunk6 dkg kristálycukrot, ráfacsarjuk a fél citrom levét, és többször átforgatva puhára pároljuk. Amikor elkészült, őrölt fahéjjal ízesítjük, és félretesszük, hogy teljesen lehűljön.
  3. Egy tepsit a maradék vajjal alaposan körbekenünk. A kalácsot kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk, szorosan egymás mellé fektetjük őket a tepsiben, miközben közé szórjuk a mazsola felét.
  4. A tojások sárgáját habosra keverjük a 10 dkg kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citrom héjával, és fölengedjük a langyos tejjel.
  5. Amikor teljesen fölolvadt a massza, akkor egyenletesen a kalács szeletekre öntjük, majd a szeleteket alaposan lenyomkodjuk a tepsibe.
  6. Megkenjük a tetejét kb. 10 evőkanál baracklekvárral, megszórjuk 5 ek kristálycukorral elkevertdarált dióval. A kihűlt, párolt almát szeletenként a tetejére rakjuk, majd megkenjük az alma tetejét ismét kb. 10 evőkanál baracklekvárral, rászórjuk a mazsola másik felét, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A tepsit kivesszük, a hőfokot 170 fokra mérsékeljük.
  7. Elkészítjük a tojáshabot. A tojások fehérjét a 4 ek porcukorral, a citrom kifacsart levelével nagyon kemény habbá verjük. Amikor már jó kemény a hab, akkor 4 evőkanál baracklekvárt is beledolgozunk.
  8. Most a habot egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és kicsit „föltüskézzük”. Vékonyan megszórjuk 1 ek porcukorral, és 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35

Világ életemben, nagyon szerettem, de sokszori próbálkozásom ellenére sem voltam soha megelégedve a végeredményemmel. Aztán egy kolléganőm nagymamájához fölugrottunk látogatóba, és a Nagyikája éppen ezt készítette. Ínycsinklandozó illatok keringtek a lakásába lépve ... Hát nem csak az illata, hanem az íze is csodálatos! Most már e tökéletes recept birtokában, nekem is sikerült a csoda!

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek