r
Nosalty Logó

Vaníliás-diós szelet rumos meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicaboszi
Vaníliás-diós szelet rumos meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kakaós laphoz

Diós piskótához

Vaníliás krémhez

Cukormázhoz

Összesen 1562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kakaós laphoz

Diós piskótához

Vaníliás krémhez

Cukormázhoz

Összesen 9371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kakaós laphoz

Diós piskótához

Vaníliás krémhez

Cukormázhoz

Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    342.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6319.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1643 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2468 mg
  • Nátrium
    1404 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1431.9 g
  • Cukor
    862 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2666 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2533 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1576 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2015 micro
Összesen 9371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Kakaós laphoz

Diós piskótához

Vaníliás krémhez

Cukormázhoz

Elkészítés

Kakaós laphoz

  1. Először elkészítjük a kakaós lapokat. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd kettéosztjuk. 25x35 cm-es tepsibe simítjuk.
  2. Mindkét lapot előmelegített sütőben, rövid idő alatt megsütjük.

Diós piskótához

  1. Azután a diós piskótát is elkészítjük, az alábbiak szerint. A tésztához a tojássárgákat, 6 ek vizet és a porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Összekeverjük, és még 6 ek vizet adunk hozzá.
  2. Lisztezett tepsiben megsütjük. Amikor kihűlt, körülbelül 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és kevés rummal meglocsoljuk.

Vaníliás krémhez

  1. Elkészítjük a vaníliás krémet, a pudingporokat 5 dl tejjel sűrűre főzzük.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük (egy kevés vaníliás aromával ízesíthetjük), ez jobban kiemeli a puding ízét majd. A kihűlt pudinggal összekeverjük.
  3. Ezután a meggybefőttet egy tálba öntjük, és 1-2 ek rummal jól elkeverünk, majd egy kis ideig állni hagyjuk.
  4. Az egyik kakaós lapot visszatesszük a tepsibe, és meglocsoljuk a meggy levével.
  5. A kis kockákra feldarabolt piskótát összekeverjük a vaníliás krémmel jó alaposan, majd a lecsepegtetett meggyel megszórjuk, és ismét alaposan átkeverjük. A kakaós lapra kenjük, és szép egyenletesen elsimítjuk.
  6. A második kakaós lapot ráfektetjük a tetejére, és elkészítjük a mázat.

Cukormázhoz

  1. A porcukrot a két tojásfehérjével, és a 1/2 citrom levével simára keverjük, és a lap tetejére simítjuk.
  2. Darált dióval megszórjuk, és langyos sütőben szárítjuk, amíg a máz szép fényes lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9080
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vicaboszi 5 recept

Ezt a süteményt karácsonykor sütöttem meg először. A hagyományos karácsonyi sütik helyett valami mást szerettem volna, de mindenképpen olyat, amit a családom minden tagja szeret. A kamrában volt dió, és az anyukám receptje szerint készített meggybefőtt. A többi hozzávalót a fantáziámra bíztam, de a legfontosabb az volt, hogy az ízek jól harmonizáljanak egymással. Azt hiszem, jól döntöttem, amikor ezt a süteményt megsütöttem, mert nagyon finom, egyszerű és mutatós is. A családom minden tagja elismerte, hogy fantasztikus lett. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a finom sütiket. Jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók

Kakaós laphoz

Diós piskótához

Vaníliás krémhez

Cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek