r
Nosalty Logó

Madártej Katharosz konyhájából

Katharosz
Madártej Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

485
Kalória
22.9g
Fehérje
48.4g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
68.5g
Víz
326.1g
Koleszterin
547.5mg
Élelmi rost
44.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 15% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1939 kcal
  • 15% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 15% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 485 kcal
  • 15% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3885.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1900 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1322 micro
Összesen 1939 kcal
  • 15% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A tojások sárgájátelkeverjük egy kevés tejjel, a kétféle cukorral és a pudingporral, a mazsolát megmossuk és forró vízbe áztatjuk, a tejet tűzre tesszük, a vaníliával ízesítjük és felforraljuk.
  2. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd cukorral ízesítjük.
  3. A gyöngyözve forró tejbe egy hideg vízbe mártott evőkanállal galuskákat szaggatunk, de egyszerre csak párat tegyünk bele, mivel a főzés alatt megnőnek a habok.Kb. fél perc után megfordítjuk őket, és megfőzzük a másik oldalán is. Ezután egy szűrőkanállal kiszedjük, és megfőzzük az összes habot.
  4. A tejhez hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, lehúzzuk a tűzről,és a tojásos, pudingos masszát egy habverővel belekeverjük, majd rövid időre visszatesszük a tűzre.
  5. Ezután egy hőálló tálba öntjük, rátesszük a habokat, és lehűtjük. Tetejét csokireszelékkel díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk. A mazsola elhagyható, de mi így szeretjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

RETRO KEDVENC!!!

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek