r
Nosalty Logó

Madártej 4. - sütött habbal

Mátayné Zsuzsa
Madártej 4. - sütött habbal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

226
Kalória
12.4g
Fehérje
20.3g
Szénhidrátok
8.6g
Zsír
38.4g
Víz
180g
Koleszterin
450mg
Rost
18.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1133 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 226 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2822.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    192 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 1133 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

  1. A tejet feltesszük forrni.
  2. A tojássárgákat kikeverjük az ízlés szerinti cukorral és a kikapart vaníliarudat (vagy a vaníliás cukrot) is hozzáadjuk.
  3. Öntünk hozzá egy keveset a meleg tejből és jól elkeverjük.
  4. A tojásos-cukros keveréket lassan hozzáöntjük a forró tejhez és habverővel, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha készen vagyunk, már adagolhatjuk is tálkákba.
  5. Megszórjuk mazsolával.
  6. A sütőt jól előmelegítjük (kb. 220 fokra).
  7. Az öt tojásfehérjét kemény habbá verjük kb 1 ek cukorral.
  8. A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük és kanállal, mint a galuskát, beleszaggatjuk a kemény habot, majd a forró sütőbe tolva "megsütjük". Gyakran nézzünk rá, mert gyorsan nagyra nő, de igazán akkor jó, ha kicsit karamellizálódik a teteje.
  9. Ha kész, rárakjuk a már kiadagolt madártejre. Mazsolával díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet azért ajánlom szíves figyelmébe a madártej rajongóknak,mert sokkal egyszerűbb a tojáshab elkészítése,mint mikor a tejben kell kifőzni. Nálunk a férjem nagy kedvence.Én általában 3- 4 liter tejből szoktam készíteni.

További receptek

Eton mess

Az egyik legikonikusabb angol édesség ez az epres-tejszínes pohárkrém, amit a ropogós habcsók tesz igazán különlegessé. Az Eton College nem csak a világ talán leghíresebb fiúiskolája ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...