Nosalty Logó

Madártej 4. - sütött habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mátayné Zsuzsa
Madártej 4. - sütött habbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1133 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 226 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2822.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    192 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 1133 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet feltesszük forrni.
  2. A tojássárgákat kikeverjük az ízlés szerinti cukorral és a kikapart vaníliarudat (vagy a vaníliás cukrot) is hozzáadjuk.
  3. Öntünk hozzá egy keveset a meleg tejből és jól elkeverjük.
  4. A tojásos-cukros keveréket lassan hozzáöntjük a forró tejhez és habverővel, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha készen vagyunk, már adagolhatjuk is tálkákba.
  5. Megszórjuk mazsolával.
  6. A sütőt jól előmelegítjük (kb. 220 fokra).
  7. Az öt tojásfehérjét kemény habbá verjük kb 1 ek cukorral.
  8. A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük és kanállal, mint a galuskát, beleszaggatjuk a kemény habot, majd a forró sütőbe tolva "megsütjük". Gyakran nézzünk rá, mert gyorsan nagyra nő, de igazán akkor jó, ha kicsit karamellizálódik a teteje.
  9. Ha kész, rárakjuk a már kiadagolt madártejre. Mazsolával díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 63890
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mátayné Zsuzsa 10 recept

Ezt a receptet azért ajánlom szíves figyelmébe a madártej rajongóknak,mert sokkal egyszerűbb a tojáshab elkészítése,mint mikor a tejben kell kifőzni. Nálunk a férjem nagy kedvence.Én általában 3- 4 liter tejből szoktam készíteni.

Hozzászólások

k.margaréta

Ezt a sülthabos variációt kipróbálom, nagyon ötletes. Így legalább nem esik szét. Ugye könnyen lejön a süt?papírról? Köszi, Margit.

Mátayné Zsuzsa

Kedves Margit! Nem fogsz csalódni,ha kipróbálod ezt a módszert.Könnyen,egy süt?lapát segítségével eltávolítható a papírról.Sok sikert! Üdv.:Zsuzsa

Piroska58

Kedves Zsuzsa!!! Ma ebéd utáni desszertnek elkészítettem. Olyan gyorsan készen lettem vele, hogy ilyen gyorsan madártej még nem készült az én konyhámban. Persze én már ebég el?tt megettem egy kis tállal, ki se bírtam volna, hogy ne tegyem!!!! Nagyon-nagyon finom lett és a habok ..... hmm. gyönyör? színük lett!! A tepsibe nem tettem süt?papírt, hanem a teflon tepsit vékonyan kiolajoztam. Nagyon köszönöm, hogy föltetted ezt a nagyszer? és gyorsan elkészíthet? receptet!!!!! Üdvözlettel!!! Piroska

Mátayné Zsuzsa

Kedves Piroska ! Köszönöm szépen az elismerést. Örülök,hogy Te is megkedvelted ezt a "technikát".Ugye mennyire egyszer?,és gyors. Üdvözöllek: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Megcsináltam életem els? madártejét és én magam is ledöbbentem hogy milyen gyorsan elkészült. 1.5 liter tejb?l készült, amit s?rítettem fél csomag vaniliás pudinggal is. Isteni finom lett!! A hab engem is elvarázsolt, én csak így fogom a jöv?ben csinálni, túl macerás és id?igényes a hagyományos verzió. Csak egy kérdés: amikor már jól barnult a süt?ben a fehérje akkor gyorsan kikaptam, hogy meg ne égjen. Kb mennyi id? kell a karamellizáláshoz? Köszönöm szépen!!!

Mátayné Zsuzsa

Kedves Hjani ! Úgy gondolom,kb. 5 perc kell a habnak. Én is s?r?n ránézek,nehogy megégjen.Elég, ha egy kicsit barnul és már jó is.Annak nagyon örülök,hogy ez a technika elnyerte a tetszésedet.Én sem akarom már a hagyományos módon készíteni.Szebb is,jobb is.Gratulálok a sikeredhez. Minden jót: Zsuzsa

Törölt felhasználó

sziasztok, meg tudja mondani vki hogyan lehet bejelölni az "elkészítve" kategóriát? köszi

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Második madártejem nem lett olyan gyönyör? mint az els? :( Teljesen lelapultak a sült tojásfehérjék, van esetleg tipped hogy mit csináltam rosszul? köszönöm szépen!

Mátayné Zsuzsa

Kedves Hjani! Nagyon sajnálom,hogy nem lett az igazi.Cukorral verted fel a habot ? El?melegített,jó forró süt?be tetted ?Nem nyitogattad az ajtaját ? Más tippem nincs.Kérlek ne add fel, a következ? biztos sikerül. Örülök,ha segítségedre lehettem. Minden jót kívánok. Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Mindenki! Nekem a mikrós változat jött be. Kis tálakba adagolom, 800W, amint látom, hogy feljött, pár pillanat-,és lekapcsolom. Egyben is sütöttem. kicsit más az állaga, de kif?zés nekem soha nem sikerült. Szépen f783Jeljött a hab, de amint kivettem jócskán összeesett. Bosszantó tudott lenni.

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Igen-igen! Rájöttem hogy az els? alkalommal a fiam véletlenül tett bele egy kevés sót is a cukor mellé, ez a második alkalommal kimaradt. A harmadik alkalommal raktam bele és ismét tökéletes lett. Lehet hogy tényleg a só játszik szerepet?

Hatsepszuth

  szuper a sült hab:) igaz a madártejet más recept alapján csináltam a habot meg err?l....:)szuper!:) Köszönöm az ötletet!:)

Mátayné Zsuzsa

Örülök,hogy megoszthattam veled,veletek .Én is nagyon szeretem ezt az elkészítési módot. Minden jót kívánok : Zsuzsa

katazso

A sült hab isteni! (A f?tt habot nem igazán szeretjük, és az is mindig összeesik.) Kipróbáltam, hogy nagyméret?, kerek fagylaltkanállal adagoltam a cukros habot a süt?papírra. A süt?t nem teljesen csuktam be, hanem egy falapát segítségével résnyire nyitva tartottam a teljes sütés alatt. Így amikor kivettem, nem estek össze, hanem szép aranybarnára sült, dekoratív, cuki kis dundi "madarak" lettek a habból. Tudom ajánlani mindenkinek!

Törölt felhasználó

nagyon finom lett! koszi!

Mátayné Zsuzsa

Nagyon szívesen.Örülök,hogy tetszik ez az elkészítési mód. Minden jót kívánok!

Törölt felhasználó

Isteni finom! Könny?, gyors, egyszer?, szupi habok. Én is olajjal kentem meg a tepsit. Köszönöm az ötletet!

Mátayné Zsuzsa

Szívesen az ötletet.Örülök,hogy a madártej kedvel?k tetszését elnyerte. Üdv:Zsuzsa

Audrey

Én imádom a f?zp?s verziót is, de ritkán csinálok mert sok id?t vesz igénybe a habok kif?z?getése. Nagyon megörültem a receptednek, ki fogom próbálni legközelebb. :)

Mátayné Zsuzsa

Meglátod ez lesz a kedvenc elkészítési mód ha megpróbálod. Sok sikert ! Üdv.:Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! A hab sajnos nekem se sikerült jól :(, lelapult nekem is, pedig forró süt?be tettem, és nem nyitogattam. Gyönyör?en feljött, amikor kivettem, akkor meg lelapult, olyan lett, mint a palacsinta. :( Ha a Tiéd kész rögtön kiveszed? Köszönöm a válaszod! Szép napot! Andi

Mátayné Zsuzsa

Kedves Andi! Nekem mindig sikerül a hab.Csak tippelni tudok,hogy mi lehetett az oka,hogy Neked nem sikerülhetett. - A tojás nem lehetett friss ! - Tettél-e cukrot a keményre felvert habba ? - 3-4 percnél tovább tartottad-e a forró süt?be ? Én is rögtön kiveszem a süt?b?l ha már készen van.Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült a hab.Én már számtalanszor elkészítettem,de eddig még mindig sikerült. Ne add fel.Próbálkozz,megérdemel még egy esélyt! Minden jót kívánok: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Köszönöm a választ! Biztos az lehetett, a baj, hogy hosszabb ideig volt a süt?ben. Elég csak 3-4 perc? Legközelebb így próbálom ki. Köszönöm a segítséged! Szép estét! Andi

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Mivel nem hagyott nyugodni, hogy nem sikerült a hab, így újból csináltam ma madártejet :) és most csak 3 percre hagytam a süt?ben a habot, olyan gyönyör?ek lettek, hogy ilyen gyönyör?en még sosem sikerültek. Nagyon köszönöm a segítséged, ezentúl csak így fogom csinálni :) Sok puszi érte!!! Andi

Mátayné Zsuzsa

Kedves Andi ! Örülök,hogy nem adtad fel,és látod sikerült! Nagyon örülök,és gratulálok a sikeredhez!Nagyon szívesen segítek,ha kell bármiben,bármikor,persze ha tudok. Köszönöm a puszit ! Minden jót kívánok,puszillak: Zsuzsa

Törölt felhasználó

A tojásfehérjéhez csipet sót szoktam a cukron kívül tenni. Szerintem akkor esik össze, ha nem sült át. Üdvözlettel: egy másik Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Köszönöm szépen a kedvességed és a tanácsodat! Tettem egy csipet sót a habba, mert olvastam a hozzászólásoknál, hogy kell bele. Másodjára mikor csináltam gyönyör? lett, mert az volt a baj, hogy sokáig sütöttem elég volt neki a 3 perc . Szép estét kívánok Neked! Andi

Törölt felhasználó

Köszönjük, hogy megosztottad a receptet! Nagyon finom és gyors! Mondom ezt úgy, hogy a másfél éves kisfiammal csináltuk együtt. A sült hab szuper ötlet, nagyon szépek lettek, nem estek össze! Megfogadtam az egyik hozzászólásból az ötletet, miszerint hagyjuk résnyire nyitva a süt?t és bevált. Mostantól sokkal több madártejet ehetünk (végre!), mert nem id?igényes. Köszönet érte!!!!!!!

Mátayné Zsuzsa

A receptet nagyon szívesen! Örülök,hogy másnak is,többek között Neked is bevált. Sok finom madártej készítést kívánok Neked és Kisfiadnak.Minden jót kívánok: Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek