Madártej 4. - sütött habbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mátayné Zsuzsa

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
226
Kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1133
Kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 564.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
226
Kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2822.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 1307 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 528 mg
-
Nátrium 857 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.4 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 192 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 717 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1217 micro
Összesen
1133
Kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
85
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet feltesszük forrni.
- A tojássárgákat kikeverjük az ízlés szerinti cukorral és a kikapart vaníliarudat (vagy a vaníliás cukrot) is hozzáadjuk.
- Öntünk hozzá egy keveset a meleg tejből és jól elkeverjük.
- A tojásos-cukros keveréket lassan hozzáöntjük a forró tejhez és habverővel, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha készen vagyunk, már adagolhatjuk is tálkákba.
- Megszórjuk mazsolával.
- A sütőt jól előmelegítjük (kb. 220 fokra).
- Az öt tojásfehérjét kemény habbá verjük kb 1 ek cukorral.
- A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük és kanállal, mint a galuskát, beleszaggatjuk a kemény habot, majd a forró sütőbe tolva "megsütjük". Gyakran nézzünk rá, mert gyorsan nagyra nő, de igazán akkor jó, ha kicsit karamellizálódik a teteje.
- Ha kész, rárakjuk a már kiadagolt madártejre. Mazsolával díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 63890
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:

Mátayné Zsuzsa
10 recept
Ezt a receptet azért ajánlom szíves figyelmébe a madártej rajongóknak,mert sokkal egyszerűbb a tojáshab elkészítése,mint mikor a tejben kell kifőzni. Nálunk a férjem nagy kedvence.Én általában 3- 4 liter tejből szoktam készíteni.
Hozzászólások
Ezt a sülthabos variációt kipróbálom, nagyon ötletes. Így legalább nem esik szét. Ugye könnyen lejön a süt?papírról? Köszi, Margit.
Kedves Margit! Nem fogsz csalódni,ha kipróbálod ezt a módszert.Könnyen,egy süt?lapát segítségével eltávolítható a papírról.Sok sikert! Üdv.:Zsuzsa
Kedves Zsuzsa!!! Ma ebéd utáni desszertnek elkészítettem. Olyan gyorsan készen lettem vele, hogy ilyen gyorsan madártej még nem készült az én konyhámban. Persze én már ebég el?tt megettem egy kis tállal, ki se bírtam volna, hogy ne tegyem!!!! Nagyon-nagyon finom lett és a habok ..... hmm. gyönyör? színük lett!! A tepsibe nem tettem süt?papírt, hanem a teflon tepsit vékonyan kiolajoztam. Nagyon köszönöm, hogy föltetted ezt a nagyszer? és gyorsan elkészíthet? receptet!!!!! Üdvözlettel!!! Piroska
Kedves Piroska ! Köszönöm szépen az elismerést. Örülök,hogy Te is megkedvelted ezt a "technikát".Ugye mennyire egyszer?,és gyors. Üdvözöllek: Zsuzsa
Kedves Zsuzsa! Megcsináltam életem els? madártejét és én magam is ledöbbentem hogy milyen gyorsan elkészült. 1.5 liter tejb?l készült, amit s?rítettem fél csomag vaniliás pudinggal is. Isteni finom lett!! A hab engem is elvarázsolt, én csak így fogom a jöv?ben csinálni, túl macerás és id?igényes a hagyományos verzió. Csak egy kérdés: amikor már jól barnult a süt?ben a fehérje akkor gyorsan kikaptam, hogy meg ne égjen. Kb mennyi id? kell a karamellizáláshoz? Köszönöm szépen!!!
Kedves Hjani ! Úgy gondolom,kb. 5 perc kell a habnak. Én is s?r?n ránézek,nehogy megégjen.Elég, ha egy kicsit barnul és már jó is.Annak nagyon örülök,hogy ez a technika elnyerte a tetszésedet.Én sem akarom már a hagyományos módon készíteni.Szebb is,jobb is.Gratulálok a sikeredhez. Minden jót: Zsuzsa
sziasztok, meg tudja mondani vki hogyan lehet bejelölni az "elkészítve" kategóriát? köszi
Kedves Zsuzsa! Második madártejem nem lett olyan gyönyör? mint az els? :( Teljesen lelapultak a sült tojásfehérjék, van esetleg tipped hogy mit csináltam rosszul? köszönöm szépen!
Kedves Hjani! Nagyon sajnálom,hogy nem lett az igazi.Cukorral verted fel a habot ? El?melegített,jó forró süt?be tetted ?Nem nyitogattad az ajtaját ? Más tippem nincs.Kérlek ne add fel, a következ? biztos sikerül. Örülök,ha segítségedre lehettem. Minden jót kívánok. Zsuzsa
Kedves Mindenki! Nekem a mikrós változat jött be. Kis tálakba adagolom, 800W, amint látom, hogy feljött, pár pillanat-,és lekapcsolom. Egyben is sütöttem. kicsit más az állaga, de kif?zés nekem soha nem sikerült. Szépen f783Jeljött a hab, de amint kivettem jócskán összeesett. Bosszantó tudott lenni.
Kedves Zsuzsa! Igen-igen! Rájöttem hogy az els? alkalommal a fiam véletlenül tett bele egy kevés sót is a cukor mellé, ez a második alkalommal kimaradt. A harmadik alkalommal raktam bele és ismét tökéletes lett. Lehet hogy tényleg a só játszik szerepet?
szuper a sült hab:) igaz a madártejet más recept alapján csináltam a habot meg err?l....:)szuper!:) Köszönöm az ötletet!:)
Örülök,hogy megoszthattam veled,veletek .Én is nagyon szeretem ezt az elkészítési módot. Minden jót kívánok : Zsuzsa
A sült hab isteni! (A f?tt habot nem igazán szeretjük, és az is mindig összeesik.) Kipróbáltam, hogy nagyméret?, kerek fagylaltkanállal adagoltam a cukros habot a süt?papírra. A süt?t nem teljesen csuktam be, hanem egy falapát segítségével résnyire nyitva tartottam a teljes sütés alatt. Így amikor kivettem, nem estek össze, hanem szép aranybarnára sült, dekoratív, cuki kis dundi "madarak" lettek a habból. Tudom ajánlani mindenkinek!
nagyon finom lett! koszi!
Nagyon szívesen.Örülök,hogy tetszik ez az elkészítési mód. Minden jót kívánok!
Isteni finom! Könny?, gyors, egyszer?, szupi habok. Én is olajjal kentem meg a tepsit. Köszönöm az ötletet!
Szívesen az ötletet.Örülök,hogy a madártej kedvel?k tetszését elnyerte. Üdv:Zsuzsa
Én imádom a f?zp?s verziót is, de ritkán csinálok mert sok id?t vesz igénybe a habok kif?z?getése. Nagyon megörültem a receptednek, ki fogom próbálni legközelebb. :)
Meglátod ez lesz a kedvenc elkészítési mód ha megpróbálod. Sok sikert ! Üdv.:Zsuzsa
Kedves Zsuzsa! A hab sajnos nekem se sikerült jól :(, lelapult nekem is, pedig forró süt?be tettem, és nem nyitogattam. Gyönyör?en feljött, amikor kivettem, akkor meg lelapult, olyan lett, mint a palacsinta. :( Ha a Tiéd kész rögtön kiveszed? Köszönöm a válaszod! Szép napot! Andi
Kedves Andi! Nekem mindig sikerül a hab.Csak tippelni tudok,hogy mi lehetett az oka,hogy Neked nem sikerülhetett. - A tojás nem lehetett friss ! - Tettél-e cukrot a keményre felvert habba ? - 3-4 percnél tovább tartottad-e a forró süt?be ? Én is rögtön kiveszem a süt?b?l ha már készen van.Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült a hab.Én már számtalanszor elkészítettem,de eddig még mindig sikerült. Ne add fel.Próbálkozz,megérdemel még egy esélyt! Minden jót kívánok: Zsuzsa
Kedves Zsuzsa! Köszönöm a választ! Biztos az lehetett, a baj, hogy hosszabb ideig volt a süt?ben. Elég csak 3-4 perc? Legközelebb így próbálom ki. Köszönöm a segítséged! Szép estét! Andi
Kedves Zsuzsa! Mivel nem hagyott nyugodni, hogy nem sikerült a hab, így újból csináltam ma madártejet :) és most csak 3 percre hagytam a süt?ben a habot, olyan gyönyör?ek lettek, hogy ilyen gyönyör?en még sosem sikerültek. Nagyon köszönöm a segítséged, ezentúl csak így fogom csinálni :) Sok puszi érte!!! Andi
Kedves Andi ! Örülök,hogy nem adtad fel,és látod sikerült! Nagyon örülök,és gratulálok a sikeredhez!Nagyon szívesen segítek,ha kell bármiben,bármikor,persze ha tudok. Köszönöm a puszit ! Minden jót kívánok,puszillak: Zsuzsa
A tojásfehérjéhez csipet sót szoktam a cukron kívül tenni. Szerintem akkor esik össze, ha nem sült át. Üdvözlettel: egy másik Zsuzsa
Kedves Zsuzsa! Köszönöm szépen a kedvességed és a tanácsodat! Tettem egy csipet sót a habba, mert olvastam a hozzászólásoknál, hogy kell bele. Másodjára mikor csináltam gyönyör? lett, mert az volt a baj, hogy sokáig sütöttem elég volt neki a 3 perc . Szép estét kívánok Neked! Andi
Köszönjük, hogy megosztottad a receptet! Nagyon finom és gyors! Mondom ezt úgy, hogy a másfél éves kisfiammal csináltuk együtt. A sült hab szuper ötlet, nagyon szépek lettek, nem estek össze! Megfogadtam az egyik hozzászólásból az ötletet, miszerint hagyjuk résnyire nyitva a süt?t és bevált. Mostantól sokkal több madártejet ehetünk (végre!), mert nem id?igényes. Köszönet érte!!!!!!!
A receptet nagyon szívesen! Örülök,hogy másnak is,többek között Neked is bevált. Sok finom madártej készítést kívánok Neked és Kisfiadnak.Minden jót kívánok: Zsuzsa