r
Nosalty Logó

Lúdláb szelet ahogy Erzsi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Lúdláb szelet ahogy Erzsi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 6065 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1785.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 1517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    319.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7142.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1739 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    2899 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.5 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    280 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2115 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1418 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1336 micro
Összesen 6065 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A 4 db tojást a 16 dkg cukorral, 3 ek vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a 16 dkg lisztet, a sütőport, 2 dkg kakaóport, az 5 dkg durvára vágott diót (a diót egy picit megpirítottam).
  2. Kivajazott vagy sütőpapíros tepsiben lassú tűzőn kisütjük.

Krémhez

  1. A 4 dl tejhez 4 ek lisztet és 1db tojást adunk, összefőzzük, majd kihűtjük.
  2. A margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt masszát.
  3. Rákenjük a kihűlt tésztára a krémet.

Tetejére

  1. A csokit az étolajjal gőz felett felolvasztjuk, majd rásimítjuk a krémre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x39
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 52893
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 02.

Ajánló

Szeretettel ajánlom mindenkinek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szerettem volna kipróbálni ezt a receptet, ami nem piskóta, és nem puding, és sikerült rátalálnom. Nagyon finom lett, a pirított dió nem kívánja a rumaromát, de aki szereti, tegyen a krémbe. Szeretettel ajánlom. A máz nem sikerült most szépre, de az ízéből nem von le semmit.:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...