r
Nosalty Logó

Lisztmentes barackos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
rebuspapp
Lisztmentes barackos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Összesen 3206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Összesen 183 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9794.3 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1848 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    3349 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.8 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    828 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2436 micro
Összesen 3206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.1 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Közben a sütőt bekapcsoljuk 180-200 fokra.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, puding port és sütőport.
  3. A fehérjét kemény habbá, a sárgáját fehéredésig verjük.
  4. Óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjét a sárgájával. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
  5. Szilikonos sütőpapírra megformázzuk a lapokat, nem kell túl vastagon kenni, összesen 5-6 lapot kell kapnunk a végén.
  6. Minden lapot 5-8 percig sütünk, de vigyázzunk, mert könnyen megég.

Hozzávalók a krémhez

  1. Amíg sülnek a lapok, addig elkészítjük a túrókrémet. A natúr joghurt helyett használhatunk vaníliás krémtúrót is, ekkor viszont kevesebb cukor kell a krémhez.
  2. Belereszeljük a citrom héját és 2-3 kupaknyi vanília aromát is hozzáadunk, s ezeket alaposan elkeverjük, vagy botturmixszal összeturmixoljuk.

Díszítéshez

  1. Miután megsültek a lapok, felváltva megkenjük őket a túrókrémmel és a baracklekvárral.
  2. Díszítésként megszórjuk csokireszelékkel, kakaóporral vagy cukorkával.
  3. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 935
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
rebuspapp 1 recept

Hosszas kísérletezés eredménye ez a teljesen lisztmentes túrótorta, ami hamar a család kedvence lett, és még a lisztérzékenyek is bátran rájárhatnak. A kellemesen édes, könnyű túrókrém és a baracklekvár jól kiegészítik egymást. Az elkészítése nem túl bonyolult, de a végeredmény megér ennyi nehézséget.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?