Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzerválogatás

Linzerválogatás
Linzerválogatás
130 perc / előkészület: 120 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az aprósüteményeket, ezeket ünnep előtt jó pár nappal el lehet készíteni,  jól záródó fémdobozban sokáig elállnak, és nagyon finomak!

hozzávalók / 10 adag

Mézes szívek

Mákos viráglinzer

Diós virágok

Szólj hozzá!

elkészítés

Mézes

  1. A mézeshez összegyúrjuk az összes hozzávalót (a porcukor és a lekvár kivételével), majd hidegre tesszük, amíg a másik két tésztát is elkészítjük.
  2. Ha megvagyunk a tésztákkal, akkor a mézes linzerrel kezdjük a sütést, ehhez lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszés szerinti formával kiszúrjuk.
  3. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és megsütjük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt. Sütés közben ellenőrizzük, mivel a méz miatt könnyebben megbarnul, vigyázzunk rá, szép világos legyen és ne száradjon ki!
  4. Összeállítás: a kisült-kihűlt linzereket lekvárral összeragasztjuk, tetejét porcukorral meghintjük.

Mákos

  1. A mákoshoz összeforgatjuk a száraz hozzávalókat: liszt, szemes mák, porcukor, só, majd elmorzsoljuk a fagyos vajdarabokkal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, és ha szükséges, egy kevés hideg vizet.
  2. Majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és hidegre tesszük.
  3. A lehűlt tésztát lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra gyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk, a felét durva szemű kristálycukorba nyomkodjuk óvatosan, ettől szépen fog csillogni, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
  4. Sütés 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc, de ha egy kis színt kap a széle, máris vegyük ki a sütőből, ne szárítsuk ki!
  5. A kisült-kihűlt linzereket én házi vérszilvalekvárral ragasztottam össze, nagyon jól passzol hozzá.

Diós

  1. A dióshoz összeforgatjuk a száraz anyagokat: liszt, porcukor, dió, só.
  2. Ezután összemorzsoljuk a fagyos vajdarabokkal, hozzáadjuk a tojássárgáját, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot és a hideg vizet, összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük kb. 40-50 percre.
  3. A lehűlt tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, virágformával kiszaggatjuk a felét, majd enyhén felvert tojással megkenjük, ezután a cukorral összekevert dióba nyomkodjuk.
  4. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, sütés 180 fokon 8-10 perc alatt, vigyázzunk, ahogy kezd a széle színesedni, már készen is van! A maradék tésztából lesz a linzer alja, ezeket simán kiszaggatjuk és megsütjük.
  5. A kihűlt linzereket házi barack- és körtelekvárral ragasztottam össze.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 740
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mákos linzer, diós linzer, mézes linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1171
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
szódabikarbóna 6 g
méz 1 ek
1 kávéskanál
sárgabarackdzsem 25 dkg
porcukor 2 ek
finomliszt 25 dkg
mák 5 dkg
porcukor 10 dkg
1 csipet
vaj 20 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
szilvalekvár 25 dkg
cukor 2 ek
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
dió 8 dkg
1 csipet
vaj 20 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
vanília kivonat 1 teáskanál
víz 1 ek
lekvár/ dzsem 25 dkg
cukor 5 dkg
dió 5 dkg
tojásfehérje 1 db