r
Nosalty Logó

Linzerválogatás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Linzerválogatás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mézes szívek

Mákos viráglinzer

Diós virágok

Összesen 1171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mézes szívek

Mákos viráglinzer

Diós virágok

Összesen 11715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mézes szívek

Mákos viráglinzer

Diós virágok

Összesen 402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.2 g

Zsír

  • Összesen
    575.7 g
  • Telített zsírsav
    295 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8240.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    3605 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1526.2 g
  • Cukor
    655 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3994 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3916 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 11715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Mézes szívek

Mákos viráglinzer

Diós virágok

Elkészítés

Mézes szívek

  1. A mézeshez összegyúrjuk az összes hozzávalót (a porcukor és a lekvár kivételével), majd hidegre tesszük, amíg a másik két tésztát is elkészítjük.
  2. Ha megvagyunk a tésztákkal, akkor a mézes linzerrel kezdjük a sütést, ehhez lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszés szerinti formával kiszúrjuk.
  3. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és megsütjük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt. Sütés közben ellenőrizzük, mivel a méz miatt könnyebben megbarnul, vigyázzunk rá, szép világos legyen és ne száradjon ki!
  4. Összeállítás: a kisült-kihűlt linzereket lekvárral összeragasztjuk, tetejét porcukorral meghintjük.

Mákos viráglinzer

  1. A mákoshoz összeforgatjuk a száraz hozzávalókat: liszt, szemes mák, porcukor, só, majd elmorzsoljuk a fagyos vajdarabokkal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, és ha szükséges, egy kevés hideg vizet.
  2. Majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és hidegre tesszük.
  3. A lehűlt tésztát lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra gyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk, a felét durva szemű kristálycukorba nyomkodjuk óvatosan, ettől szépen fog csillogni, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
  4. Sütés 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc, de ha egy kis színt kap a széle, máris vegyük ki a sütőből, ne szárítsuk ki!
  5. A kisült-kihűlt linzereket én házi vérszilvalekvárral ragasztottam össze, nagyon jól passzol hozzá.

Diós virágok

  1. A dióshoz összeforgatjuk a száraz anyagokat: liszt, porcukor, dió, só.
  2. Ezután összemorzsoljuk a fagyos vajdarabokkal, hozzáadjuk a tojássárgáját, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot és a hideg vizet, összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük kb. 40-50 percre.
  3. A lehűlt tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, virágformával kiszaggatjuk a felét, majd enyhén felvert tojással megkenjük, ezután a cukorral összekevert dióba nyomkodjuk.
  4. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, sütés 180 fokon 8-10 perc alatt, vigyázzunk, ahogy kezd a széle színesedni, már készen is van! A maradék tésztából lesz a linzer alja, ezeket simán kiszaggatjuk és megsütjük.
  5. A kihűlt linzereket házi barack- és körtelekvárral ragasztottam össze.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1090
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Linzerválogatás
Katharosz 499 recept

Nagyon szeretem az aprósüteményeket, ezeket ünnep előtt jó pár nappal el lehet készíteni,  jól záródó fémdobozban sokáig elállnak, és nagyon finomak!

Hozzávalók

Mézes szívek

Mákos viráglinzer

Diós virágok

Címlapról ajánljuk