r
Nosalty Logó

Linzerválogatás

Katharosz
Linzerválogatás
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Mézes szívek

Mákos viráglinzer

Diós virágok

1171
Kalória
14g
Fehérje
152.6g
Szénhidrát
57.6g
Zsír
46.6g
Víz
179.7g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
65.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mézes szívek

Mákos viráglinzer

Diós virágok

Összesen 1171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mézes szívek

Mákos viráglinzer

Diós virágok

Összesen 11715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mézes szívek

Mákos viráglinzer

Diós virágok

Összesen 402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.2 g

Zsír

  • Összesen
    575.7 g
  • Telített zsírsav
    295 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8240.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    3605 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1526.2 g
  • Cukor
    655 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    465.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3994 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3916 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 11715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 402 kcal

Elkészítés

Mézes szívek

  1. A mézeshez összegyúrjuk az összes hozzávalót (a porcukor és a lekvár kivételével), majd hidegre tesszük, amíg a másik két tésztát is elkészítjük.
  2. Ha megvagyunk a tésztákkal, akkor a mézes linzerrel kezdjük a sütést, ehhez lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszés szerinti formával kiszúrjuk.
  3. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és megsütjük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt. Sütés közben ellenőrizzük, mivel a méz miatt könnyebben megbarnul, vigyázzunk rá, szép világos legyen és ne száradjon ki!
  4. Összeállítás: a kisült-kihűlt linzereket lekvárral összeragasztjuk, tetejét porcukorral meghintjük.

Mákos viráglinzer

  1. A mákoshoz összeforgatjuk a száraz hozzávalókat: liszt, szemes mák, porcukor, só, majd elmorzsoljuk a fagyos vajdarabokkal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, és ha szükséges, egy kevés hideg vizet.
  2. Majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és hidegre tesszük.
  3. A lehűlt tésztát lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra gyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk, a felét durva szemű kristálycukorba nyomkodjuk óvatosan, ettől szépen fog csillogni, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
  4. Sütés 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc, de ha egy kis színt kap a széle, máris vegyük ki a sütőből, ne szárítsuk ki!
  5. A kisült-kihűlt linzereket én házi vérszilvalekvárral ragasztottam össze, nagyon jól passzol hozzá.

Diós virágok

  1. A dióshoz összeforgatjuk a száraz anyagokat: liszt, porcukor, dió, só.
  2. Ezután összemorzsoljuk a fagyos vajdarabokkal, hozzáadjuk a tojássárgáját, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot és a hideg vizet, összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük kb. 40-50 percre.
  3. A lehűlt tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, virágformával kiszaggatjuk a felét, majd enyhén felvert tojással megkenjük, ezután a cukorral összekevert dióba nyomkodjuk.
  4. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, sütés 180 fokon 8-10 perc alatt, vigyázzunk, ahogy kezd a széle színesedni, már készen is van! A maradék tésztából lesz a linzer alja, ezeket simán kiszaggatjuk és megsütjük.
  5. A kihűlt linzereket házi barack- és körtelekvárral ragasztottam össze.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretem az aprósüteményeket, ezeket ünnep előtt jó pár nappal el lehet készíteni,  jól záródó fémdobozban sokáig elállnak, és nagyon finomak!

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...