r
Nosalty Logó

Linguine diómártással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Linguine diómártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 876 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3503 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 440 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 876 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    212 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3841.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1557 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1192 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4595 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5091 micro
Összesen 3503 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 440 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy edényben vizet forralunk a tésztának.
  2. A diót egy közepes méretű, száraz serpenyőben pár perc alatt, kevergetve illatosra pirítjuk, majd átszórjuk a robotgépbe. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett petrezselymet, beleöntjük az olívaolajat, ráreszeljük a citromok héját, és összepépesítjük az egészet. Végül megsózzuk, megborsozzuk (csak enyhén), és kevés friss citromlével ízesítjük. (Ennek ízlés dolga, én kézzel nyomtam bele egy fél citrom levét.)
  3. A tésztát kifőzzük al dente állapotúra. Közben a parmezánból forgácsokat szelünk, és félretesszük őket a tálaláshoz.
  4. A tésztáról leöntjük a vizet, majd hozzáadjuk a diómártást, és néhány keverés erejéig összemelegítjük.
  5. Szétosztjuk a tányérokon, és meghintjük a parmezán forgácsokkal.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2984
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Receptkategóriák

Stahl Judit Gyors olaszos tészták című könyvének egyik remeke a recept, de ott pácolt bélszíncsíkokkal együtt készítik.  Mivel valami gyors, de finom vacsorát szerettem volna, hús nélkül készítettem, és így is nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.