Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis savanyú káposztás csirke

Tepsis savanyú káposztás csirke
Tepsis savanyú káposztás csirke
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik barátnőm által szerettük meg ezt a finom  és kiadós egytálételt.

A savanyú káposztát ebben a formában a kislányom is megeszi!

Télen nagyon jó C-vitamin forrás is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat legalább fél óráig főzzük, azután kiszedjük a levesből.
  2. A káposztát, ha nagyon savanyú, akkor 10 percig áztatjuk.
  3. A krumplit meghámozzuk, és vékony karikákra felvágjuk. A hagymát karikákra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk, félre tesszük.
  4. Ezek után a tepsit bezsírozzuk, és kibéleljük a kicsavart káposztával.
  5. Rárakjuk a krumplit, a fűszerezett combokat, és alufólia alatt megsütjük.
  6. Ha minden megpuhult, akkor a hagymát rárakjuk, és fólia nélkül még 5 percig sütjük.
  7. Forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x33x3 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 18 056
elküldve: 5
receptkönyvben: 220
elkészítve: 1/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás csirke tepsiben, tepsiben sült csirkecombok savanyú káposztával, krumplis káposztás csirke

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zafirov
zafirov Sat, 2012-03-24 17:21

Aranyos vagy de az alap tőled származik, mert bizony nekem nem jutott volna eszembe. Még egyszer ezer köszönet érte :-D

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sat, 2012-03-24 17:46

Akkor kvittek vagyunk!:))
Én alapot,viszont Te jó tippet adtál!
További szépet neked!

zafirov
zafirov Fri, 2012-03-23 21:05

Alap receptnek nagyon isteni. Én egy kicsit megvariáltam, mert sütöttem egy kis bacon szalonnát, annak a zsírján egy kicsit meg pirítottam egy kis füstölt kolbit, majd a csirke combokat mindkét oldalán megpirítottam ebben a kis füstöltes zsírban és úgy tettem a krumplira. Hát valami fantasztikus lett, de hozzáteszem, hogy tényleg szupi a recepted. Köszike :-))

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Fri, 2012-03-23 22:38

Szia zafirov!Hát nem semmi!Most a te általad készített variációddal,meg tudnám enni...Köszike a tippet!:)Biztos nagyon finom!Amúgy egészségetekre!Üdv:Olgi

1020
savanyú káposzta 1 kg
burgonya 1 kg
csirkecomb 8 db
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 1 dl
sertészsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint