Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Likőrkrémes piskótatorta

Likőrkrémes piskótatorta
Likőrkrémes piskótatorta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szlovákiából hoztam a krémport, és minden alkalommal hozok pár zacsival, mert nagyon különleges az íze. Aki teheti Komáromban vagy határközelben lakik, vegyen, és próbálja ki. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

  • 1 tasak pudingpor (likőrös, főzés nélküli)
  • 5 dl tej (hideg)

A díszítéshez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát a hozzávalókból hosszúkás tortakeretben megsütjük, és ha kihűlt, 3 lapot vágunk.
  2. A krémport a hideg tejjel géppel pár perc alatt keményre felverjük, és megtöltjük vele a lapokat /cukor nem kell a krémbe, mert ízesített/.
  3. Megolvasztjuk gőz felett a csokit, és bevonjuk vele a felső lapot, és manduladarabkákkal jól megszórjuk.
  4. Tálalás: 12 szelet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15x35 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 383
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Dolce Ligueur torta, krémes torta, krémporos torta piskóta alappal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

545
tojás 5 db
finomliszt 3 evőkanál
étkezési keményítő 3 evőkanál
cukor 5 ek
citromhéj 1 citromból nyert
víz 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
tortabevonó 10 dkg
mandula 5 dkg