Nosalty Logó

Light tonhalas tésztasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 506 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 2019 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 175 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 506 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    485 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    779 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3852 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    6962 micro
Összesen 2019 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    665 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A cukkinit felkarikázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Melléhelyezzük a koktélparadicsomot, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokon 20 perc alatt meggrillezzük.
  2. A tésztást lobogó sós vízben al dentére főzzük.
  3. A lila hagymát finomra aprítjuk.
  4. A tésztát, lila hagymát, finomra vágott petrezselymet, a tonhalat és a grillezett zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük.
  5. Meglocsoljuk az öntettel, összeforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.

Az öntethez

  1. A citromlevet, az olívaolajat a sót és a borsot összekeverjük, a joghurttal krémesítjük, és a salátára öntjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 8638
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Könnyű, gyors, derékbarát tésztasaláta - igazi nyári kedvenc!

Hozzászólások

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek