Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-csokis krém

Vaníliás-csokis krém
Vaníliás-csokis krém
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez tulajdonképpen egy házilag készített puding. Egyszerű megfőzni, semmi különleges hozzávalót nem kíván, gyorsan kész van, hamar lehűl, nagyon finom, roppant mutatós, és még nem is drága. Egy tipikus "nasit, de gyorsan" édesség.

hozzávalók / 6 adag

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

ajánlat

A rum elmaradhat, sőt, akár a babapiskóta is elmaradhat vagy édes kétszersülttel helyettesíthető. Ha nem akarjuk vendégekkel megosztani, akár egy nagyobb jénaiba is tehetjük poharak helyett, és mindenki abból kanalazhat magának a saját tányérjára, amennyit akar.

Búzaliszt helyett kukoricaliszttel vagy étkezési keményítővel is sűríthetjük. Sűrűségét ízlésünk szerint változtathatjuk. Ha szeretjük, ha egy kicsit folyósabb, ne púpozzuk meg annyira a lisztet az evőkanálon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve felfőzzük, 1-2 perc alatt besűrítjük. Poharakba töltjük.
  2. Rumos tejjel meglocsolt babapiskótát tördelünk rá.
  3. A vaníliás krémet is elkészítjük a csokishoz hasonlóan, csak kakaó helyett vaníliás cukrot teszünk bele. Ezt is a poharakba töltjük.
  4. Ha langyosra hűlt, tetejét tejszínhabbal díszítjük, amit még megszórhatunk kakaóporral.
  5. Hűtőben 1-2 óra alatt jól lehűtjük.
  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 134 485
elküldve: 56
receptkönyvben: 1 745
elkészítve: 79/88
Facebookon megjelent: 3

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puding házilag, csokis krém pohárban, vaníliás csokis pohárkrém

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Mon, 2018-05-07 21:21

Kedves Fahej!

Nekem jol jott a puding recept, mert az ittenieken nem tuntetik fel, hogy glutenmentes vagy sem? Eszem agaba se jutott, hogy en fozzem, de most muszaj volt es nem is hittem volna, hogy ilyen konnyu. Biztos voltam benne, hogy le fogom egetni vagy "becsomozom" vagy valami ilyesmi, de nem! Sikerult es pedig tokeletesre. Koszonom a receptet!

L♥ve, witch

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2018-05-10 16:12

Kedves Witch!
Tényleg könnyű, főleg a mostani rozsdamentes, triplafenekű edényekkel és szuperhabverőkkel. Én azzal a patkó alakban meghajlított rugószerű habverővel kevergetem, így sose ég le, és kizárt, hogy csomós legyen.
Örülök, hogy retrósága ellenére kipróbáltad a receptet. :))
Üdv: Fahéj

witch
witch / witch Thu, 2018-05-10 22:27

Kedves Fahej!

Lehet, hogy akkor csak en vagyok ilyen felos amikor elsore keszitek valamit.
Pedig en is elegge retro vagyok a konyhaban. :o)

L♥ve, witch

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2018-05-11 06:34

Én is retro vagyok. :)))) Elárulom, én még akkor is félek kicsit, ha valamit sokadszorra készítek, mert ugye sose lehet tudni... :D

witch
witch / witch Fri, 2018-05-11 12:45

En is, mert nalunk peldaul az alapanyagok olyan kiszamithatatlanok.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2015-08-20 23:06

Azért, kedves Fahéj, mert mindig ezzel a recepteddel jelenik meg a NoSalty hirdetése, de már nagyon - nagyon régóta! :) Biztosan jó a recept is, de Te is "evidenciában" vagy tartva általuk, az tuti! :)
További sikereket! :)

Ui.: Épp az imént "futottam össze" vele - ismét - a "facén"! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2015-08-21 08:01

Sajnos, kedves Judit, sose szoktam találkozni a Nosalty hirdetéseivel, mert nem is"fészezek". Az evidenciát se értem, hiszen "csak" 5 éve vagyok a Nosalty szakácsa (akkor léptem be, amikor még 4000 recept se volt fenn a mostani 50 ezerhez képest). Azóta "csak" 277 receptet töltöttem fel (amikért vállalom a felelősséget), képeimet is " csak" úgy készítettem, hogy előtte nem tanultam ételfotózást, és 7 milliónál is "csak" alig több nézettséget értem el. Köszönet érte mindazoknak, akik csak egy pillantásra is méltatták munkámat. A receptjeimet sem a nézettség vagy valami haszon miatt töltöm fel, hanem azért mert szeretettel teszem és tudom, hogy vannak, akik várják. És senkit nem ismerek a Nosalty csapatából. Viszont igyekeztem soha senkit sem megbántani.
Sok sikert a további tevékenységedhez!
Szeretettel üdvözöl: Fahéj

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2015-08-21 10:23

Kedves Fahéj!
Ebben a válaszban benne van minden, sokat elárul Rólad, egód is toppon van! :)
Ez épp elég bemutatkozás, köszönöm...! :)
Szeretettel üdvözöl: JUDYTH59

miko belane
miko belane Sat, 2015-08-01 14:32

Gyerekkoromban Anyukám mindig ilyet készített, mivel akkor még nem nagyon lehetett kapni pudingport. A tojásfehérjét /hogy ne vesszen kárba/ idénygyümölccsel /málna, eper, erdei szamóca, szeder/habnak felverve tálalta poharakba.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2015-08-02 08:28

Emlékszem én is. Barátnőm anyukája készített mindig málnahabot tojásfehérjével, mert nekik volt a kertjükben málna. Nagyon szerettem, és én is sokszor készítettem gyerekként idénygyümölccsel, kitartóan szenvedve a vacak kézi habverővel, de megérte. A kedvencem azért a málnahab maradt örökre. :)

MolnarE
MolnarE Wed, 2015-02-25 12:42

Hűha, hálám örökké üldözni fog. Imádjuk a házi pudingot . :) Köszönöm a receptet!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-02-25 03:32

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

lilibe
lilibe Tue, 2015-02-24 18:53

ha a felvert tojásfehérje habot beleforgatod a forró krémbe, akkor egy krémeshez hasonlító édességet is készíthetsz

Makka
Makka / Makka Mon, 2013-02-25 09:29

Amióta megjelent ez a recept már másodjára csinálom meg, legutóbb már dupla adaggal :) Soha többet nem nyúlok pudingporért a boltban. Ez a verzió semmivel se drágább mégis annyival finomabb!!! Annyit tennék hozzá, hogy a sárga krémhez egy gondolatnyival (de tényleg csak annyival) több lisztet raktam második alkalommal, mert az túl folyós lett a csokishoz képest. Köszönöm!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-02-25 11:09

Örülök, hogy ennyire megtetszett a recept! :) Igen, a krém az olyan lesz, amilyenek mi szeretnénk, csak a liszt mennyiségen kell picit változtatni. Persze ez kanáltól is függ, mert nekem is van evőkanalam háromféle méretben is. Csak innem tudom, hogy a középső az átlagos. :)

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2013-02-24 18:47

Igazi, finom házi puding! Imádom! És képzeld nekem is vannak ilyen kis talpas pohárkáim, apró pöttymintákkal az oldalán... (egyébként csatlakoznék Gabihoz) :))
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-02-24 21:18

Abban biztos vagyok, hogy nagyon kellemesen elsütizgetnénk mi egy páran együtt. Kár, hogy szanaszét lakunk a világban.
Szép estét! Éva

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-22 06:13

Szia Fahéj, Én sem vagyok édesszájú, de én is kérek szépen egyeeeeeeeet....;) olyan kis finomak a csipkés terítőn...jó a story is...tetszik, ahogy szedhettétek hektoliterével! olyan ízes leírás...kellemes hétvégét! Remélem lesz alkalmad "Bátorkodni" is ;) T

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-02-22 08:47

Szia Torma!
A csipkés terítőt is aranyos Anyósom horgolta direkt nekünk a nagy kerek ebédlőasztalunkra. Azért is tettem a krém alá, ő krémje, ő terítője. A képen nem látszik, de sose lett teljesen kész. :(
Képzeld, Bátorka olyan édesen dolgozik a kis szentem, hogy már reggel be szerettem volna dagasztani vele egy kenyérkét. Imádom, ahogy kedvesen fortyog magában, és teszi a dolgát. Sajna, közben más dolgom lett, de alig várom, hogy hazaérjek, és akkor kenyérre fel! Estére talán már ott illatozik az asztalon, és remélem, nem a kukában végzi. Abba belebetegednék.
Üdv: Fahéj

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-22 11:23

De aranyos vagy :) Az én anyósom is gyönyörûen horgolt, sütött, fõzött; sajnos nem elég sokáig, de velünk van mindig az emléke :)
Nagyon izgalmas hétvégéd lesz! Én ma sütöttem egy rozsos-magos-vadkovászost...és JÓ lett!!! Mindig lutri, mennyire lesz könnyû a "sötét" lisztes, de az lett, és ízre nekünk ezek a legjobbak!
NAGYON fogod szeretni a vadkovászos sütést! Idõ az kell rá, de nagy élvezet készíteni, és még jobb enni! Napsugaras üdvözlet, Bátorkának külön extra 10 napsugár, Torma :)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2013-02-21 20:18

Szia Éva! Gabinak igaza van! :D Ez bizony nagyon finom lehet! :) Nekünk is ilyen kelyhek (vagy nem tudom hogy annak hívják-e, mert jó masszív) vannak otthon! De jó! Puszi: Ági

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-02-21 20:36

Kedves Ági!
Már kezdek pironkodni, hiszen ez egy nagyon egyszerű krém, nincs benne semmi rafinéria, még knorr se. :))) Anyósom főzte sokszor, nagy jénaiba tette, és mindenki szedhette magának hektoliterével. A kehely, igen, az szerintem sokunknak van. És nem fogod elhinni, én mind a 8-at (mert annyi van) úgy gyűjtöttem be, hogy virágot kaptam benne ilyen zöld izébe (oázis a neve) szurkálva, szóval virágtálat vagy mit, meg karácsonyi fenyőágas akármiket. :) Aztán mikor azok elhervadtak-száradtak, jól kimostam, és most krémnek meg fagyinak használom.
Puszi: Éva

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2013-02-21 21:28

:) Tényleg nagyon klassz a recept! Pont azért, mert egyszerű. Ami a kelyheket illeti, oltári, hogy így lett egy készleted! A miénk 'asszem már kissé foghíjas. :) Puszillak: Ági

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-02-21 19:35

Szia Gabi!
Nem egy nagy vaszisztdasz, de most komolyan. :) Attól még nagyon finom. Félre is tettem belőle egy pohárkával neked, de mivel nem jöttél, megadóan megettem tegnap este. :)))
Puszillak: Éva

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2013-02-21 19:03

Szia drága Éva! Azonnal tudtam, h. ezt csakis te "követhetted el". :-D Ide vele, de gyorsan, édességre vágyom! Nagyon guszta lett, és most is megfogalmazódott bennem, h. klassz lehet nálad vendégnek lenni. Sajna egyelőre csak a "látóbimbóimat" kényezteted, de ha egyszer a ti környéketeken járunk, direkte beugrok és követelem majd az édesség-részemet. :-DDD
Sok-sok puszi: Gabi

282
tej 0.5 l
tojássárgája 2 db
finomliszt 1 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 3 ek
tej 0.5 l
tojássárgája 2 db
finomliszt 1 evőkanál
cukor 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
babapiskóta 10 db
tej 0.5 dl
rum 2 ek
tejszínhab 4 ek