r
Nosalty Logó

Vaníliás-csokis krém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Vaníliás-csokis krém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 284 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 1703 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 123 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 284 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2604.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 1703 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 123 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Elkészítés

A csokis krémhez

  1. A csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve felfőzzük, 1-2 perc alatt besűrítjük. Poharakba töltjük.
  2. Rumos tejjel meglocsolt babapiskótát tördelünk rá.
  3. A vaníliás krémet is elkészítjük a csokishoz hasonlóan, csak kakaó helyett vaníliás cukrot teszünk bele. Ezt is a poharakba töltjük.
  4. Ha langyosra hűlt, tetejét tejszínhabbal díszítjük, amit még megszórhatunk kakaóporral.
  5. Hűtőben 1-2 óra alatt jól lehűtjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 154360
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Ajánló

A rum elmaradhat, sőt, akár a babapiskóta is elmaradhat vagy édes kétszersülttel helyettesíthető. Ha nem akarjuk vendégekkel megosztani, akár egy nagyobb jénaiba is tehetjük poharak helyett, és mindenki abból kanalazhat magának a saját tányérjára, amennyit akar. Búzaliszt helyett kukoricaliszttel vagy étkezési keményítővel is sűríthetjük. Sűrűségét ízlésünk szerint változtathatjuk. Ha szeretjük, ha egy kicsit folyósabb, ne púpozzuk meg annyira a lisztet az evőkanálon.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez tulajdonképpen egy házilag készített puding. Egyszerű megfőzni, semmi különleges hozzávalót nem kíván, gyorsan kész van, hamar lehűl, nagyon finom, roppant mutatós, és még nem is drága. Egy tipikus "nasit, de gyorsan" édesség.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia drága Éva! Azonnal tudtam, h. ezt csakis te "követhetted el". :-D Ide vele, de gyorsan, édességre vágyom! Nagyon guszta lett, és most is megfogalmazódott bennem, h. klassz lehet nálad vendégnek lenni. Sajna egyel?re csak a "látóbimbóimat" kényezteted, de ha egyszer a ti környéketeken járunk, direkte beugrok és követelem majd az édesség-részemet. :-DDD Sok-sok puszi: Gabi

Fahéj

Válasz egy oktávval feljebb... :D Pardonn.

Fahéj

Szia Gabi! Nem egy nagy vaszisztdasz, de most komolyan. :) Attól még nagyon finom. Félre is tettem bel?le egy pohárkával neked, de mivel nem jöttél, megadóan megettem tegnap este. :))) Puszillak: Éva

Ági78

Szia Éva! Gabinak igaza van! :D Ez bizony nagyon finom lehet! :) Nekünk is ilyen kelyhek (vagy nem tudom hogy annak hívják-e, mert jó masszív) vannak otthon! De jó! Puszi: Ági

Fahéj

Kedves Ági! Már kezdek pironkodni, hiszen ez egy nagyon egyszer? krém, nincs benne semmi rafinéria, még knorr se. :))) Anyósom f?zte sokszor, nagy jénaiba tette, és mindenki szedhette magának hektoliterével. A kehely, igen, az szerintem sokunknak van. És nem fogod elhinni, én mind a 8-at (mert annyi van) úgy gy?jtöttem be, hogy virágot kaptam benne ilyen zöld izébe (oázis a neve) szurkálva, szóval virágtálat vagy mit, meg karácsonyi feny?ágas akármiket. :) Aztán mikor azok elhervadtak-száradtak, jól kimostam, és most krémnek meg fagyinak használom. Puszi: Éva

Ági78

:) Tényleg nagyon klassz a recept! Pont azért, mert egyszer?. Ami a kelyheket illeti, oltári, hogy így lett egy készleted! A miénk 'asszem már kissé foghíjas. :) Puszillak: Ági

Mercedes

Kérem:)Pedig nem is vagyok édesszájú:)Nagyon guszta...

Fahéj

Nem is túl édes... ;)

Torma

Szia Fahéj, Én sem vagyok édesszájú, de én is kérek szépen egyeeeeeeeet....;) olyan kis finomak a csipkés terít?n...jó a story is...tetszik, ahogy szedhettétek hektoliterével! olyan ízes leírás...kellemes hétvégét! Remélem lesz alkalmad "Bátorkodni" is ;) T

Fahéj

Szia Torma! A csipkés terít?t is aranyos Anyósom horgolta direkt nekünk a nagy kerek ebédl?asztalunkra. Azért is tettem a krém alá, ? krémje, ? terít?je. A képen nem látszik, de sose lett teljesen kész. :( Képzeld, Bátorka olyan édesen dolgozik a kis szentem, hogy már reggel be szerettem volna dagasztani vele egy kenyérkét. Imádom, ahogy kedvesen fortyog magában, és teszi a dolgát. Sajna, közben más dolgom lett, de alig várom, hogy hazaérjek, és akkor kenyérre fel! Estére talán már ott illatozik az asztalon, és remélem, nem a kukában végzi. Abba belebetegednék. Üdv: Fahéj

Torma

De aranyos vagy :) Az én anyósom is gyönyörûen horgolt, sütött, fõzött; sajnos nem elég sokáig, de velünk van mindig az emléke :) Nagyon izgalmas hétvégéd lesz! Én ma sütöttem egy rozsos-magos-vadkovászost...és JÓ lett!!! Mindig lutri, mennyire lesz könnyû a "sötét" lisztes, de az lett, és ízre nekünk ezek a legjobbak! NAGYON fogod szeretni a vadkovászos sütést! Idõ az kell rá, de nagy élvezet készíteni, és még jobb enni! Napsugaras üdvözlet, Bátorkának külön extra 10 napsugár, Torma :)

Bató Edit

Igazi, finom házi puding! Imádom! És képzeld nekem is vannak ilyen kis talpas pohárkáim, apró pöttymintákkal az oldalán... (egyébként csatlakoznék Gabihoz) :)) Puszi, Edit

Fahéj

Abban biztos vagyok, hogy nagyon kellemesen elsütizgetnénk mi egy páran együtt. Kár, hogy szanaszét lakunk a világban. Szép estét! Éva

Törölt felhasználó

Amióta megjelent ez a recept már másodjára csinálom meg, legutóbb már dupla adaggal :) Soha többet nem nyúlok pudingporért a boltban. Ez a verzió semmivel se drágább mégis annyival finomabb!!! Annyit tennék hozzá, hogy a sárga krémhez egy gondolatnyival (de tényleg csak annyival) több lisztet raktam második alkalommal, mert az túl folyós lett a csokishoz képest. Köszönöm!

Fahéj

Örülök, hogy ennyire megtetszett a recept! :) Igen, a krém az olyan lesz, amilyenek mi szeretnénk, csak a liszt mennyiségen kell picit változtatni. Persze ez kanáltól is függ, mert nekem is van ev?kanalam háromféle méretben is. Csak innem tudom, hogy a középs? az átlagos. :)

lilibe

ha a felvert tojásfehérje habot beleforgatod a forró krémbe, akkor egy krémeshez hasonlító édességet is készíthetsz

Fahéj

Igen! Így készül a skót krémesem. :)

MolnarE

H?ha, hálám örökké üldözni fog. Imádjuk a házi pudingot . :) Köszönöm a receptet!

Fahéj

Igazán nincs mit! Mindig jó étvágyat hozzá! :)

miko belane

Gyerekkoromban Anyukám mindig ilyet készített, mivel akkor még nem nagyon lehetett kapni pudingport. A tojásfehérjét /hogy ne vesszen kárba/ idénygyümölccsel /málna, eper, erdei szamóca, szeder/habnak felverve tálalta poharakba.

Fahéj

Emlékszem én is. Barátn?m anyukája készített mindig málnahabot tojásfehérjével, mert nekik volt a kertjükben málna. Nagyon szerettem, és én is sokszor készítettem gyerekként idénygyümölccsel, kitartóan szenvedve a vacak kézi habver?vel, de megérte. A kedvencem azért a málnahab maradt örökre. :)

Walaky

Fahéj, a "reklámarc" ezzel a recepttel! Gratulálok ehhez, kedves Fahéj! :)

Fahéj

Köszönöm, kedves Judit! :) De miért lennék én reklámarc?

Walaky

Azért, kedves Fahéj, mert mindig ezzel a recepteddel jelenik meg a NoSalty hirdetése, de már nagyon - nagyon régóta! :) Biztosan jó a recept is, de Te is "evidenciában" vagy tartva általuk, az tuti! :) További sikereket! :) Ui.: Épp az imént "futottam össze" vele - ismét - a "facén"! :)

Fahéj

Sajnos, kedves Judit, sose szoktam találkozni a Nosalty hirdetéseivel, mert nem is"fészezek". Az evidenciát se értem, hiszen "csak" 5 éve vagyok a Nosalty szakácsa (akkor léptem be, amikor még 4000 recept se volt fenn a mostani 50 ezerhez képest). Azóta "csak" 277 receptet töltöttem fel (amikért vállalom a felel?sséget), képeimet is " csak" úgy készítettem, hogy el?tte nem tanultam ételfotózást, és 7 milliónál is "csak" alig több nézettséget értem el. Köszönet érte mindazoknak, akik csak egy pillantásra is méltatták munkámat. A receptjeimet sem a nézettség vagy valami haszon miatt töltöm fel, hanem azért mert szeretettel teszem és tudom, hogy vannak, akik várják. És senkit nem ismerek a Nosalty csapatából. Viszont igyekeztem soha senkit sem megbántani. Sok sikert a további tevékenységedhez! Szeretettel üdvözöl: Fahéj

Walaky

Kedves Fahéj! Ebben a válaszban benne van minden, sokat elárul Rólad, egód is toppon van! :) Ez épp elég bemutatkozás, köszönöm...! :) Szeretettel üdvözöl: JUDYTH59

witch

Kedves Fahej! Nekem jol jott a puding recept, mert az ittenieken nem tuntetik fel, hogy glutenmentes vagy sem? Eszem agaba se jutott, hogy en fozzem, de most muszaj volt es nem is hittem volna, hogy ilyen konnyu. Biztos voltam benne, hogy le fogom egetni vagy "becsomozom" vagy valami ilyesmi, de nem! Sikerult es pedig tokeletesre. Koszonom a receptet! L?ve, witch

Fahéj

Kedves Witch! Tényleg könny?, f?leg a mostani rozsdamentes, triplafenek? edényekkel és szuperhabver?kkel. Én azzal a patkó alakban meghajlított rugószer? habver?vel kevergetem, így sose ég le, és kizárt, hogy csomós legyen. Örülök, hogy retrósága ellenére kipróbáltad a receptet. :)) Üdv: Fahéj

witch

Kedves Fahej! Lehet, hogy akkor csak en vagyok ilyen felos amikor elsore keszitek valamit. Pedig en is elegge retro vagyok a konyhaban. :o) L?ve, witch

Fahéj

Én is retro vagyok. :)))) Elárulom, én még akkor is félek kicsit, ha valamit sokadszorra készítek, mert ugye sose lehet tudni... :D

witch

En is, mert nalunk peldaul az alapanyagok olyan kiszamithatatlanok.

Hozzávalók

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek