r
Nosalty Logó

Sózott lazac

Marcsus
Sózott lazac
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

175
Kalória
27.3g
Fehérje
1.7g
Szénhidrátok
5.9g
Zsír
100.7g
Víz
61.3g
Koleszterin
-
Rost
1.7g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1055 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1958.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    1521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    580 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 175 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11750.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    9127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    604.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1055 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A lazacot megmossuk, és jól felszárítjuk, hogy ne maradjon rajta víz.
  2. A cukrot a sóval összekeverjük, és a hal mindkét oldalát finoman bedörzsöljük. Tányérra tesszük, frissen tartófóliával légmentesen befedjük.
  3. 24 órára hűtőbe tesszük.
  4. A maradék sót egyszerűen töröljük le róla, és szeleteljük.
  5. Tálalhatjuk kapribogyóval, mint én, de szójaszósszal is nagyon finom. Adhatunk hozzá tormaszószt is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A hal sózása óriási tradíció Oroszországban. Minden valamire való háziasszony sóz otthon halat a családnak. Fontos, hogy a lazac friss legyen, és természetesen ellenőrzött, mivel nyersen fogjuk enni. Bőrrel együtt sózzuk, egészben. A receptet felezhetjük is, ne tároljuk három napnál tovább.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!