Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles tészta karamellizált almával

Leveles tészta karamellizált almával
Leveles tészta karamellizált almával
135 perc / előkészület: 120 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi családunknak ez a kedvenc karamelles receptje, mert nem túl édes, mégis érezni a karamell ízét. A parfé és az alma magában is nagyon finom, ha valakinek nincs kedve a tésztalapokkal bíbelődni. Sok sikert. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A karamellizált almához

A karamellparféhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagra, téglalapokat vágunk ki belőle (5x10 cm), villával megszurkáljuk őket, és vajazott tepsire helyezzük. A tetejére sütőpapírt teszünk, valamint lehetőség szerint rácsot.
  2. 10-15 percig sütjük 180 C-on, majd levesszük a sütőpapírt, megszórjuk porcukorral, és 220 C-on megkaramellizáljuk.
  3. Az almát lehámozzuk, összevágjuk 6-8 darabra, majd a vajjal és a cukorral aranybarnára pároljuk (fedjük le az edényt, hogy megpuhuljon).
  4. A parféhoz felforraljuk a tejet.
  5. 100 g cukorral kikeverjük a tojássárgáját, majd a forró tejet hozzáöntjük, utána vízgőz felett készítjük el a krémet.
  6. Ezután a tejszínt is felforraljuk, 100 g cukorból karamellt készítünk, melyet felöntünk a meleg tejszínnel. A karamelles krémet hozzáadjuk a vízgőz felett elkészítetthez, és ha kihűlt, belekeverjük a felvert tejszínt.
  7. Négyszögletes tálba öntjük, kb. 1,5 cm vastagságban, és mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára.
  8. Összeállítás: Az alsó leveles tésztára vágunk egy 8x4 cm-es parfédarabot, majd rárakunk még 1 leveles tésztát, erre egy almaréteget, majd leveles tészta, utána még egy almaréteg, és végül még egy tészta. (Díszítéshez hagyhatunk egy kicsit a karamelles krémből.)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 882
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna94

Mióta szakács: 2013.04.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

leveles tészta almával, karamellparfés-sült almás leveles tészta, almás-karamelles leveles tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1316
leveles tészta 500 g
porcukor 1.5 ek
alma 8 db
cukor 20 g
vaj 20 g
tej 250 ml
cukor 200 g
tojássárgája 6 db
habtejszín 75 ml
habtejszín 300 ml