Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnaszószos párnák

Málnaszószos párnák
Málnaszószos párnák
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel Domonyi Rita: Tündérbodár című könyvéhez készült. A történetben nagy szerepet kap Jalos bácsi. Kerek szemüvegével, fehér szakállával és kerek pocakjával egy jóindulatú nagypapára emlékeztet. A harangvirágok mellett lakik, az öreg tölgyfa utáni első réten. Már a látvány is csodálatos lehet, de ami a legeslegfontosabb, hogy mindenki szereti a sütiremekeit. A málnaszószos párna a sláger, melyet Jalos bácsi kitűnően készít. Málnapüréből málnaszószt varázsol, így amikor az édes szósz keveredik a tejszínhabbal, és közben a meleg párnákba harapsz, az valami mennyei. Én aztán csöppet sem bánnám, ha az édes, piros öntettől maszatos lenne az arcom! Szívesen fogyasztanám a fák árnyékában, a kerti gomba ülőgarnitúrán ücsörögve. Olvasás közben folyamatosan ez motoszkált a fejemben. Vajon milyenek lehetnek ezek a málnaszószos párnák? Jalos bácsi sok időt szentel erre a receptre, a meleg miatt én próbáltam kevesebb időt tölteni a konyhában. A párnák nem tollpelyhet, hanem túrós, étcsokis töltetet kaptak, és a tejszínhabot lehagytam róla, mert már így is úgy éreztem evés közben, hogy hedonista vagyok. Gyors édesség, benne a nyár ízével.

hozzávalók / 6 adag

Párnák

Málnaszósz

ajánlat

A könyvről bővebben olvashatsz a weboldalamon, a recept mellett több képet is találsz. A Facebook-on is fent vagyok!

Szólj hozzá!

elkészítés

Párnák

  1. Már a leveles tésztánál időt nyerünk, mert olyat választunk, ahol 6 különálló lap van a csomagban, így még a sodrófát sem kell elővennünk. 10x20 cm-es ezek, de ha nem találunk ilyet, akkor sincs gond. Hagyjuk kiengedni a tésztát, majd nyújtsuk ki, és vágjuk 12 részre.
  2. A töltelékhez kikeverjük a túrót a tejföllel, a cukorral és a reszelt citrom héjával, majd hozzáadjuk az étcsokoládét is.
  3. Fogjuk a tészta kockákat, és mindegyikbe 2 teáskanálnyi tölteléket teszünk, majd szépen összenyomjuk a széleiket egy villa segítségével, és tepsibe rendezzük. A képen látszik, hogy szeretnek szétnyílni, ha nem vagy biztos a technikádba, akkor kend meg egy kis felvert tojással. Ettől a párnák teteje is fényes lesz, amit én most kihagytam.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180-190°C-ra, és 18-20 perc alatt megsütjük a párnákat. Ezzel már nincs több gondunk, így amíg sül a süti, elkészítjük a málnaszószt.

Málnaszósz

  1. Egy kis lábosba beletesszük a málnát, a cukrot és citromlevet, majd szép lassan összefőzzük az egészet. Az a gyanúm, hogy Jalos bácsi átpasszírozta a málnaszemek miatt, engem viszont nem zavar. Ha Te sem szereted a fogadhoz koccanó szemeket, akkor járj el úgy, mint a bácsi.
  2. Ezek után előveszünk egy tányért, ráöntünk egy kevés (vagy sok) szószt, ráhelyezzük a párnát (vagy párnákat), és már mehet is ez az édes, málnás, túrós, csokis csoda a szájba. Isteni!
  • sütési hőfok: 185°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 671
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

KönyvParfé

Mióta szakács: 2015.05.09.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

leveles süti málnaszósszal, túrós étcsokis párna málnaszósszal, túrós csokis párna málnaszósszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

373
leveles tészta 1 csomag
tehéntúró 250 g
tejföl 175 g
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 3 ek
étcsokoládé 20 g
málna 250 g
cukor 50 g
citromlé 1 kk