Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsesaláta

Lencsesaláta
Lencsesaláta
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos leves vagy főzelék helyett. Gyorsan elkészíthető saláta, nem csak az év kezdetén.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Fokhagymás pirítóssal fogyasszuk. Tipp: 30 percre áztasd be a lencsét, így még hamarabb elkészül

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét a feldarabolt vöröshagymával, a felkockázott szalonnával, 3 db babérlevéllel, sóval, borssal tegyük fel főni.
  2. Főzzük a tojásokat keményre (forrástól számított 10-12 perc)
  3. Közben a tejfölt, majonézt, mustárt, csipet sót, borsot, cukrot és az ecetet keverjük össze egy tálban.
  4. Ha a lencse megfőtt, vegyük ki a babérleveleket, és szűrjük le. (Hideg vízzel öblítsük át.)
  5. A lencsét keverjük össze a majonézes öntettel, szeleteljük mellé a tojásokat.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 1 494
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyunyi27

Mióta szakács: 2018.01.03.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

majonézes lencsés saláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1096
lencse 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
babérlevél 3 db
kolozsvári szalonna 15 dkg
tejföl 200 g
majonéz 100 g
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
almaecet 1 ek
fehér bors 1 csipet
cukor 1 csipet
főtt tojás 5 db
víz 5 dl