r
Nosalty Logó

Lekváros pite maradék főtt krumpliból

Petruska
Lekváros pite maradék főtt krumpliból
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

390
Kalória
6.3g
Fehérje
56.7g
Szénhidrát
15.7g
Zsír
38.3g
Víz
71.9g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
25.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4564.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    453.9 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    306.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 3104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit áttörjük, a sütőport a lisztbe keverjük, az egészet átszitáljuk.
  2. A hozzávalókat a lekvár és a dió kivételével összedolgozzuk.
  3. Fél órát pihentetjük.
  4. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy ha teflonos, akkor olajjal kikenünk.
  5. A deszkát jól belisztezzük, mert a tészta lágy lesz, ne ragadjon!
  6. A fele mennyiségű tésztát a tepsi méretére kinyújtjuk, megkenjük lekvárral. Ha sárgabaracklekvárt használunk, akkor megszórjuk darált dióval is. (Én most bodzalekvárosat is készítettem, arra reszelt citromhéj is került.)
  7. A tészta másik felét is kinyújtjuk, befedjük vele a lekváros részt. Tetejét tojással vagy tejjel megkenjük, tűvel megszurkáljuk.
  8. Forró sütőben szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x45

Ez egy régi receptem, egy volt kolleganőmtől kaptam. Most nem kenyérbe került a maradék főtt krumpli, hanem édes süti készült belőle.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek