Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros kakaószelet

Lekváros kakaószelet
Lekváros kakaószelet
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lekvár a tésztának egy kis részét megáztatja, és ettől nagyon kellemes lesz az íze.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt, a tojást, a porcukrot és a lereszelt citromhéjat robotgéppel kiverjük (kb. 3 perc). Ha a masszánk híg, akkor csomósodni kezd. Ebben az esetben adjunk hozzá 2-3 ek lisztet, és úgy verjük tovább, így ki fog simulni!
  2. A liszttel elkeverjük a sütőport.
  3. A tejet, a sütőporos lisztet majd a kakaót hozzáadagoljuk a kivert masszánkhoz, fakanállal szép simára keverjük.
  4. Egy kisebb tepsit kizsírozunk és liszttel beszórunk, majd ebbe öntjük a masszát. (Kb. 2 ujjnyi vastagon van így a tepsiben a massza. A tepsi zsírozását és lisztezését elhagyhatjuk, ha sütőpapírral béleljük ki a tepsit.)
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Ha kisült a tésztánk, akkor kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  7. Ha a tészta kihűlt, egy nagy késsel középen két részre vágjuk. Az alsó részét házi baracklekvárral vastagon megkenjük, majd visszatesszük a tészta tetejét a lekvárral megkent lapra.
  8. A tésztát vaníliás porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk. 

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15×25 cm
  • költség: 450 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 56 892
elküldve: 15
receptkönyvben: 606
elkészítve: 21/38
Facebookon megjelent: -

szakács

WhiteMagic

Mióta szakács: 2011.01.27.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kakaószelet, lekváros-kakaós szelet, kakaós piskóta baracklekvárral

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Thu, 2014-03-06 09:16

-Ez (nálunk is), egy nagyon régi, egyszerű, de finom süti.

Egy-két, saját tapasztalat: a közepe fel szokott púposodni, néha megreped, ezért én, egy picit megporcukrozott papírra (hogy ne ragadjon rá), még melegen ráfordítom, tetejével lefelé, hogy "lapuljon...
-ha kihűlt, először hosszában félbe vágom: a keskenyebbet könnyebb keresztben
szépen kettévágni, szerintem...
-ha a lekvárt "érezni" akarjuk, akkor jó vastagon kenjük, főleg ha nem nagyon sűrű, mert sokat beszív a tészta...
Remélem, nem haragszol, csak azért írtam, hátha segíthetek vele valakinek...
Nagyon jó, hogy feltetted ezt a gyors, olcsó és finom süti receptet.

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Thu, 2014-03-06 21:37

Szia Zsuzsa!
Köszönöm a hozzászólásod. Nagyon hasznos volt. Erre én még nem jöttem rá, pedig a probléma már felmerült. A púposodás ellen csak annyit tettem eddig, hogy próbáltam a szélén is vastagon elkenni a tepsiben. De ez nem mindig jött be. A hosszában való kettévágás pedig praktikus, sokat jelent, ha egy ízléses és szép. A sütiknél pedig a felvágás egyszerűnek tűnhet, de nem az. Nekem még fejlődnöm kell Anyukámhoz képest, mert sosem sikerült még olyan szépen süteményt szeletelnem, mint ahogy ő tud. De ennél a sütinél ezzel a technikával megpróbálkozom. :) Amúgy látszik is a képen, hogy a teteje amellett, hogy púposodik egy picit, vastagabb, mint az alja. Remélem még sok ilyen segítőkész hozzászólást fogok kapni.
Köszi!
Üdv, WM

Mymo
Mymo / Mymo Sun, 2013-04-14 13:47

Kedves WhiteMagic !
Megsütöttem a sütit gluténmentes lisztből, és nagyon finom lett ! Bár én sokkal kevesebb cukrot tettem bele, még így is édesnek éreztem. A masszát kenyérformában sütöttem, úgy vágtam ketté, a tésztába is tettem egy kis lekvárt, és bele is töltöttem :)

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Thu, 2013-04-18 12:52

Szia Mymo!
Köszi, hogy visszajeleztél és örülök, hogy nálatok is sikere volt.
Ha kenyérformában sütötted, milyen vastag lett a tészta?
Üdv, WM

csigafbi
csigafbi Sat, 2012-01-28 11:40

Kedves WhiteMagic!

Mi is nagyon sokat sütjük ezt a sütit,mert a gyerekek kedvence.Köszi,hogy feltetted ezt a sütit azok nevében is akik még nem ismerik!Nálunk a gyerekek úgy szeretik ha egy vaníliás pudingot 3dl tejjel és ízlés szerint cukorral megfőzők,majd melegen hozzárakok egy kocka margarint és ezzel megkenem a közepét.
Üdv:Szilvi

Szani54
Szani54 Mon, 2011-10-24 17:53

Ismerem a receptet, gyakran készítem ezt a süteményt. Így a legjobb, ahogyan le van írva, nem érdemes rajta változtatni.

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Wed, 2011-09-28 17:24

Ha dzsemet teszel bele lekvár helyett, a dzsem darabok jól kiérződnek, a másik fontos dolog, hogy a kakaós piskóta nem olyan fújtós, kissé szaftosabb. Nem mondom azt, hogy lekvárral összeragasztva nem jó, nagyon finom úgy is. Ezt a formát csak a szaftosság miatt csinálják, és porcukorral megszórják. A gyerekek kezébe adva nem kenődik. Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Nem kritizálni akartalak, csak elmondtam az általam ismert lehetőséget is
Üdv.: Mária!

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Wed, 2011-09-28 19:14

Kedves Mária!
Nem gondoltam, hogy kritizáltál, örülök, ha valaki megírja a véleményét egy receptemhez. Mert ha éppen nagyon megtetszik, akkor lehet, hogy ki is próbálom.
Az egyéb elnevezéseknél nem én írtam be a kakaós piskóta elnevezést, hanem gondolom, a szerkesztő. Ha piskótát készítek, az tényleg fullasztó, viszont ez a tészta nem igazából piskóta és nem is fullasztó, miközben esszük, bár kell hozzá a lekvár.
Amit írtál, hogy a dzsemdarabok kiérződnek belőlük, az viszont teszik. Nekünk a sárgabaracklekvárunk nem darabos. Szóval máskor is írd meg nyugodtan a véleményedet! :)
Üdv, WM

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-09-28 07:11

Kedves WhiteMagic !
Köszönöm a jókívánságot,átadom neki! Megfogadom a tanácsod és sárgabaracklekvárral készítem.
A jó szórakozás is meglesz! Nagy család vagyunk és hála Istennek mindig nagyon jó hangulatban
telnek az ilyen családi ünnepek. Szeretettel üdvözöllek: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-09-27 13:04

Kedves WiteMagic !
Elég sok dzsemet főztem az idén különböző gyümölcsökből és többek között ezért is örültem a
receptednek. A hétvégén lesz a kisfiam szülinapja, a torta mellé megsütöm !
Köszönöm ! Üdvözöllek: Anci

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Tue, 2011-09-27 21:09

Kedves Anci!
Sok boldog születésnapot a Kisfiadnak! :) Ez a süti egy jó választás. Az is lehet, hogy hamarabb elfogy majd, mint a torta. :) Bár attól függ, hogy milyen lesz a torta. Anyukám főzi nálunk a dzsemeket, sokfélét szokott ő is, de ebbe a sütibe a mi ízlésünk szerint a sárgabaracklekvár illik a leginkább. Jó szórakozást a hétvégére!
Üdv, WM

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Mon, 2011-09-26 23:12

Kedves WitheMagic! Ezt a kakaós tésztát én is ismerem, nagyon finom. Egy ismerősöm javaslatára viszont ki próbáltam a következőt: a már kikevert tésztába a lekvárt belekevertem és úgy sütöttem meg. 4 jó evőkanál kell hozzá, lehet meggy, vagy más dzsem is., de legfinomabb barack, vagy meggy dzsemmel.

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Tue, 2011-09-27 21:05

Kedves Mária!
A lekvárt ha belekeverejük a tésztába, akkor nem érzik ki belőle, sőt, a csokis tészta íze is másabb lesz, nem lesz olyan tiszta ízű. Ennek a sütinek a legkedveltebb része pont a lekváros csík benne. Legalábbis az én ízlésem szerint. Így kiérzik belőle a lekvár, mégha a süti egy kicsit magába is szívja. De lehet, hogy más is úgy szereti, ahogy írtad. Aki gondolja, próbálja ki úgy is, de én az én verziómat ajánlom.
Üdv, WM

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-09-26 18:54

Kedves WhiteMagic!
Tetszik, pont az egyszerűsége miatt ! Bármikor össze lehet dobni. Köszönöm, elmentettem !
Szeretettel üdvözöllek: Anci

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Mon, 2011-09-26 20:38

Kedves Anci!
Örülök, hogy tetszik, tényleg nagyon finom sütemény. Remélem, ha elkészíted, akkor még jobban fog tetszeni. :)
Üdv,
Marianna

262
sertészsír 6 dkg
tojás 1 db
porcukor 25 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
tej 2 dl
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
sárgabaracklekvár 10 dkg