r
Nosalty Logó

Lekváros kakaószelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros kakaószelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3131 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 313 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 262 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4723.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1260 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.9 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 3131 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 313 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt, a tojást, a porcukrot és a lereszelt citromhéjat robotgéppel kiverjük (kb. 3 perc). Ha a masszánk híg, akkor csomósodni kezd. Ebben az esetben adjunk hozzá 2-3 ek lisztet, és úgy verjük tovább, így ki fog simulni!
  2. A liszttel elkeverjük a sütőport.
  3. A tejet, a sütőporos lisztet majd a kakaót hozzáadagoljuk a kivert masszánkhoz, fakanállal szép simára keverjük.
  4. Egy kisebb tepsit kizsírozunk és liszttel beszórunk, majd ebbe öntjük a masszát. (Kb. 2 ujjnyi vastagon van így a tepsiben a massza. A tepsi zsírozását és lisztezését elhagyhatjuk, ha sütőpapírral béleljük ki a tepsit.)
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Ha kisült a tésztánk, akkor kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  7. Ha a tészta kihűlt, egy nagy késsel középen két részre vágjuk. Az alsó részét házi baracklekvárral vastagon megkenjük, majd visszatesszük a tészta tetejét a lekvárral megkent lapra.
  8. A tésztát vaníliás porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15×25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 194
  • Össznézettség: 73568
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A lekvár a tésztának egy kis részét megáztatja, és ettől nagyon kellemes lesz az íze.

Hozzászólások (10)

Olaszné Anci

Kedves WhiteMagic! Tetszik, pont az egyszer?sége miatt ! Bármikor össze lehet dobni. Köszönöm, elmentettem ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Örülök, hogy tetszik, tényleg nagyon finom sütemény. Remélem, ha elkészíted, akkor még jobban fog tetszeni. :) Üdv, Marianna

Marika nagyi

Kedves WitheMagic! Ezt a kakaós tésztát én is ismerem, nagyon finom. Egy ismer?söm javaslatára viszont ki próbáltam a következ?t: a már kikevert tésztába a lekvárt belekevertem és úgy sütöttem meg. 4 jó ev?kanál kell hozzá, lehet meggy, vagy más dzsem is., de legfinomabb barack, vagy meggy dzsemmel.

Törölt felhasználó

Kedves Mária! A lekvárt ha belekeverejük a tésztába, akkor nem érzik ki bel?le, s?t, a csokis tészta íze is másabb lesz, nem lesz olyan tiszta íz?. Ennek a sütinek a legkedveltebb része pont a lekváros csík benne. Legalábbis az én ízlésem szerint. Így kiérzik bel?le a lekvár, mégha a süti egy kicsit magába is szívja. De lehet, hogy más is úgy szereti, ahogy írtad. Aki gondolja, próbálja ki úgy is, de én az én verziómat ajánlom. Üdv, WM

Olaszné Anci

Kedves WiteMagic ! Elég sok dzsemet f?ztem az idén különböz? gyümölcsökb?l és többek között ezért is örültem a receptednek. A hétvégén lesz a kisfiam szülinapja, a torta mellé megsütöm ! Köszönöm ! Üdvözöllek: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Sok boldog születésnapot a Kisfiadnak! :) Ez a süti egy jó választás. Az is lehet, hogy hamarabb elfogy majd, mint a torta. :) Bár attól függ, hogy milyen lesz a torta. Anyukám f?zi nálunk a dzsemeket, sokfélét szokott ? is, de ebbe a sütibe a mi ízlésünk szerint a sárgabaracklekvár illik a leginkább. Jó szórakozást a hétvégére! Üdv, WM

Olaszné Anci

Kedves WhiteMagic ! Köszönöm a jókívánságot,átadom neki! Megfogadom a tanácsod és sárgabaracklekvárral készítem. A jó szórakozás is meglesz! Nagy család vagyunk és hála Istennek mindig nagyon jó hangulatban telnek az ilyen családi ünnepek. Szeretettel üdvözöllek: Anci

Marika nagyi

Ha dzsemet teszel bele lekvár helyett, a dzsem darabok jól kiérz?dnek, a másik fontos dolog, hogy a kakaós piskóta nem olyan fújtós, kissé szaftosabb. Nem mondom azt, hogy lekvárral összeragasztva nem jó, nagyon finom úgy is. Ezt a formát csak a szaftosság miatt csinálják, és porcukorral megszórják. A gyerekek kezébe adva nem ken?dik. Mindegyiknek van el?nye és hátránya is. Nem kritizálni akartalak, csak elmondtam az általam ismert lehet?séget is Üdv.: Mária!

Törölt felhasználó

Kedves Mária! Nem gondoltam, hogy kritizáltál, örülök, ha valaki megírja a véleményét egy receptemhez. Mert ha éppen nagyon megtetszik, akkor lehet, hogy ki is próbálom. Az egyéb elnevezéseknél nem én írtam be a kakaós piskóta elnevezést, hanem gondolom, a szerkeszt?. Ha piskótát készítek, az tényleg fullasztó, viszont ez a tészta nem igazából piskóta és nem is fullasztó, miközben esszük, bár kell hozzá a lekvár. Amit írtál, hogy a dzsemdarabok kiérz?dnek bel?lük, az viszont teszik. Nekünk a sárgabaracklekvárunk nem darabos. Szóval máskor is írd meg nyugodtan a véleményedet! :) Üdv, WM

Törölt felhasználó

Ismerem a receptet, gyakran készítem ezt a süteményt. Így a legjobb, ahogyan le van írva, nem érdemes rajta változtatni.

Törölt felhasználó

Kedves WhiteMagic! Mi is nagyon sokat sütjük ezt a sütit,mert a gyerekek kedvence.Köszi,hogy feltetted ezt a sütit azok nevében is akik még nem ismerik!Nálunk a gyerekek úgy szeretik ha egy vaníliás pudingot 3dl tejjel és ízlés szerint cukorral megf?z?k,majd melegen hozzárakok egy kocka margarint és ezzel megkenem a közepét. Üdv:Szilvi

Törölt felhasználó

Köszönöm, ez egyszer?en nagyszer? !

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ennyire tetszik! :)) Szívesen.

Mymo

Kedves WhiteMagic ! Megsütöttem a sütit gluténmentes lisztb?l, és nagyon finom lett ! Bár én sokkal kevesebb cukrot tettem bele, még így is édesnek éreztem. A masszát kenyérformában sütöttem, úgy vágtam ketté, a tésztába is tettem egy kis lekvárt, és bele is töltöttem :)

Törölt felhasználó

Szia Mymo! Köszi, hogy visszajeleztél és örülök, hogy nálatok is sikere volt. Ha kenyérformában sütötted, milyen vastag lett a tészta? Üdv, WM

zsuzsa.sulyok

-Ez (nálunk is), egy nagyon régi, egyszer?, de finom süti. Egy-két, saját tapasztalat: a közepe fel szokott púposodni, néha megreped, ezért én, egy picit megporcukrozott papírra (hogy ne ragadjon rá), még melegen ráfordítom, tetejével lefelé, hogy "lapuljon... -ha kih?lt, el?ször hosszában félbe vágom: a keskenyebbet könnyebb keresztben szépen kettévágni, szerintem... -ha a lekvárt "érezni" akarjuk, akkor jó vastagon kenjük, f?leg ha nem nagyon s?r?, mert sokat beszív a tészta... Remélem, nem haragszol, csak azért írtam, hátha segíthetek vele valakinek... Nagyon jó, hogy feltetted ezt a gyors, olcsó és finom süti receptet.

Törölt felhasználó

Szia Zsuzsa! Köszönöm a hozzászólásod. Nagyon hasznos volt. Erre én még nem jöttem rá, pedig a probléma már felmerült. A púposodás ellen csak annyit tettem eddig, hogy próbáltam a szélén is vastagon elkenni a tepsiben. De ez nem mindig jött be. A hosszában való kettévágás pedig praktikus, sokat jelent, ha egy ízléses és szép. A sütiknél pedig a felvágás egyszer?nek t?nhet, de nem az. Nekem még fejl?dnöm kell Anyukámhoz képest, mert sosem sikerült még olyan szépen süteményt szeletelnem, mint ahogy ? tud. De ennél a sütinél ezzel a technikával megpróbálkozom. :) Amúgy látszik is a képen, hogy a teteje amellett, hogy púposodik egy picit, vastagabb, mint az alja. Remélem még sok ilyen segít?kész hozzászólást fogok kapni. Köszi! Üdv, WM

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek