r
Nosalty Logó

Legfinomabb vegán csokoládétorta

Bunette
Legfinomabb vegán csokoládétorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)

1219
Kalória
14.7g
Fehérje
235.4g
Szénhidrát
32g
Zsír
104.1g
Víz
17.9g
Koleszterin
11.6g
Élelmi rost
181.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)

Összesen 1219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)

Összesen 7315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)

Összesen 307 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    235.4 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6410 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    904 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    3338 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1412.7 g
  • Cukor
    1087 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    624.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 7315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt légkeverés nélkül 180 fokra. Kivajazunk egy 21 cm-s tortaformát (jobb esetben kettőt, mert akkor nem kell külön-külön megsütni a tésztát), kibéleljük papírral és meghintjük liszttel.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük és hozzákeverjük a nedves hozzávalókat, amiket már külön összekevertünk. Amikor egynemű lesz a tészta, kettéválasztjuk és adagonként 20-25 percig sütjük a tortaformában. Akkor sült meg tökéletesen, ha a fogpiszkálóra már nem ragad rá. Meg kell várni míg teljesen kihűl a tészta, mielőtt összeállítjuk a tortát.
  3. A tányérra vagy a tortatartóra egy kis adag krémet kenjünk és úgy rakjuk rá az első piskótát. 100-150g krémet kenjünk a piskótára, majd a másik piskótát fejjel lefelé helyezzük a tetejére. Vékonyan eloszlatjuk a krémet a torta egész külsején.
  4. A fondant kinyújtásához megszórjuk étkezési keményítővel a nyújtódeszkát és a fondantmasszát is nyújtás előtt. A keményítő egy száras ecsettel lesöpörhető a fontdantról. 5 mm-nél vékonyabbra nem érdemes nyújtani a fondantot, mert elszakad.
  5. Ízlés szerint formázzuk és színezzük.

Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)

  1. Megolvasztjuk a vajat lassú tűzön, beleszitáljuk a kakaóport, a sót és a vaníliát. A porcukrot felverjük a tejjel, amíg sima állagú nem lesz. Ilyenkor ajánlott megkóstolni és adni hozzá ízlés szerint több sót vagy vaníliát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek