r
Nosalty Logó

Legfinomabb vegán csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bunette
Legfinomabb vegán csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)

Összesen 1219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)

Összesen 7315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)

Összesen 307 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6410 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    904 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    3338 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1412.7 g
  • Cukor
    1087 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 7315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)

Elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt légkeverés nélkül 180 fokra. Kivajazunk egy 21 cm-s tortaformát (jobb esetben kettőt, mert akkor nem kell külön-külön megsütni a tésztát), kibéleljük papírral és meghintjük liszttel.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük és hozzákeverjük a nedves hozzávalókat, amiket már külön összekevertünk. Amikor egynemű lesz a tészta, kettéválasztjuk és adagonként 20-25 percig sütjük a tortaformában. Akkor sült meg tökéletesen, ha a fogpiszkálóra már nem ragad rá. Meg kell várni míg teljesen kihűl a tészta, mielőtt összeállítjuk a tortát.
  3. A tányérra vagy a tortatartóra egy kis adag krémet kenjünk és úgy rakjuk rá az első piskótát. 100-150g krémet kenjünk a piskótára, majd a másik piskótát fejjel lefelé helyezzük a tetejére. Vékonyan eloszlatjuk a krémet a torta egész külsején.
  4. A fondant kinyújtásához megszórjuk étkezési keményítővel a nyújtódeszkát és a fondantmasszát is nyújtás előtt. A keményítő egy száras ecsettel lesöpörhető a fontdantról. 5 mm-nél vékonyabbra nem érdemes nyújtani a fondantot, mert elszakad.
  5. Ízlés szerint formázzuk és színezzük.

Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)

  1. Megolvasztjuk a vajat lassú tűzön, beleszitáljuk a kakaóport, a sót és a vaníliát. A porcukrot felverjük a tejjel, amíg sima állagú nem lesz. Ilyenkor ajánlott megkóstolni és adni hozzá ízlés szerint több sót vagy vaníliát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 775
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legfinomabb vegán csokoládétorta
Bunette 3 recept

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)

Címlapról ajánljuk