r
Nosalty Logó

Lecsós tepsis krumpli tükörtojással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 494 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2476 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 494 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3784.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2043 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    1602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    415 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3700 micro
Összesen 2476 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 58 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában, sós vízben felrakjuk főni, a vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük.
  2. Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpráoljuk, majd beletesszük a pirospaprikát, felöntjük a lecsóval, 3 dl vízzel, kicsit sózzuk, és borsozzuk, majd kb. 25 percig, 150 fokon, fedő alatt összefőzzük, kóstoljuk, ha kész, kikapcsoljuk
  3. A langyos burgonyákat megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk fel.
  4. Tepsibe tesszük a burgonyákat, a lecsó 2/3-ad részével óvatosan átforgatjuk, a tetejére öntjük a maradék lecsót, ráütjük a tojásokat, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojások is megsülnek (kb. 170 fokon, 15-20 perc). Kikapcsoljuk, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 119
  • Össznézettség: 192681
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 16.

Ajánló

Finom bor vagy házi szörp. Tippek: Azért teszek a burgonya főzővizébe sót, mert a héja nem reped meg. Ha a burgonya nagysága nem egyforma, akkor a nagyobbakat villával szurkáljuk meg, és akkor  a kisebekkel együtt fog megfőni. A lecsó mennyiségét mindenki a maga ízlése szerint változtathatja, több vagy kevesebb, ki mennyire szeretné szaftosan. A tojást annyira sütöttem csak meg, hogy a fehérje megsüljön, a tojás közepe viszont lágy maradjon. A mennyisége a tojásnak, tetszés és ízlés szerinti. Tálaljuk: sok tejföllel, szobahőmérsékletű, különben lehűti az ételt, esetleg friss finom kenyér, hordós savanyú káposzta vagy házi savanyú uborka. De önmagában is kiváló:-).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lecsós tepsis krumpli tükörtojással
Éva-Anyóca 350 recept

Az idén nagyon sok paradicsomunk és zöldpaprikánk lett az udvarban, így sok alkalom volt, hogy frissen ehettünk lecsót. Raktunk is el télire nagyon sokat. :-) A második favorit a hámozott paradicsom eltevése volt. (olasz ételek, szószok miatt) A szeptember csodás, nyári melegében még mindig sok zöldpaprika és paradicsom volt: friss, ezért tudtunk akkor is lecsózni: akkor próbáltam ki első alkalommal ezt az ételt. Laktatós lecsót szerettem volna, de nem a hagyományos tálalásban:-).

Hozzászólások

Vicikó

Kedves Éva! Megörültem a receptednek, mert én is mostanában gondolkodtam a lecsó tovább fokozásán. Megvan a megoldás!!! Köszi:-) Meg fogom csinálni. Biztos fincsi... Szmogmentes, szép további napokat kívánok Neked! Üdv. Vici

Olgi1213

Szia Éva!Ma elkészítettem és nagyon bejött mindenkinek!Köszönöm a receptet!Üdv,Olgi

Éva-Anyóca

Kedves Olgi1213! Nagyon örülök neki, hogy elkészítetted, és sikerült , ízlett a családodnak! Nagyon szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves vicikó! Olyan lecsót lehet csak tovább kombinálni, ami saját kez?leg eltéve, azaz házi:-))) A bolti az soha nem sikertörténet:-(((( Nekem:-((( Köszönöm szépen, ha elfogod készíteni, finom és laktató, megéri. Itt nálunk is szmogos a leveg?, hát csoda ilyen gázárak mellett?? Mindenki szénnel és fával f?t:-) Már aki teheti és tudja, mi is kertes házban: fával:-)) Valamit valamiért:-) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

kitti25

Kedves Éva! Megcsináltam, isteni finom lett, nagyon köszönöm a receptet :)

Éva-Anyóca

Kedves kittike 23! Nagyon köszönöm, örülök neki, egészségetekre! B.U.É.K.!!! Szép hetet! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva !! Tegnap este megcsináltam a recepted alalpján, és nagyon finom lett a családomnak is ízlett . nagyon köszi a receptet. :D szép napot Andi

Éva-Anyóca

Kedves Andreanmth! Nagyon örülök, elkészítetted, és annak is, hogy az egész családnak ízlett. :-)) Köszönöm szépen.:-)) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Németi Olga

Kedves Éva! Krumpli és lecsó-imádóként (plusz a tükörtojásis nagy kedvencem) nagyon megörültemennek a receptnek.Ki fogom próbálni! Olga

Éva-Anyóca

Kedves Olga! Nagyon örülök neki, remélem, hogy ízleni fog! :-D Szép nyári napokat kívánok! Éva-Anyóca

molnaranda

Ez nagyon nekem való recept :-D tuti elkészítem még a héten, köszi

Éva-Anyóca

Kedves molnarada! Nagyon örülök, hogy tetszik, remélem, ha elkészíted, ízleni fog, jó étvágyat kívánok hozzá! :) Éva-Anyóca

nkrisztee

Nagyon finom! Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól feldobja a lecsót.Köszi a receptet! :-)

Éva-Anyóca

Kedves nkrisztee! Nagyon örülök neki , hogy kipróbáltad, tényleg finom és laktató étel,a tojással különlegesebb az íze, és látványos is,......bizony szeptember és október , bár akkor csodás meleg napos hónapok voltak, abban az évben, és nagyon sok paprikát és paradicsomot is tudtunk elrakni,....azért van, hogy az ételt meg kell bolondítani, hogy kedvet kapjon a család... , na meg én is a f?zéshez-sütéshez. :) :) Szép nyár végi napokat kívánok, jó sütés-f?zést, remélem, azért még lesz jó pár napsütéses nap,......a kedvünk is jobb.... :) :) Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Az utolso, tavaly eltett lecsobol sutottem meg ezt a finomsagot tegnap. Nagyon finom lett! A krumplinak olyan jo izt adott a lecso, yummy. :o) Koszi szepen a receptet! L?ve, witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! De jó, hogy kipróbáltad ! Örülök neki, hogy tetszett, ízlett... :) :) Ízletes és igen csak laktató ételke, az biztos. :) Szép pénteket és hétvégét kívánok neked, nektek !!!! Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Koszonom szepen, szep hetveget Nektek is! Remelem jobban vagy mar! L?ve, witch

orsikaa5

Kedves Éva-Anyóca! Megmondom ?szintén, kicsit szkeptikus voltam ezzel a recepttel kapcsolatban, nem vártam t?le csodát, de gondoltam, egy próbát azért megér. Most már bátran jelentem ki, még sok "próbát" megér, nagyon finom!!! :) Bár én kisebb adagot készítettem, és kicsit leegyszer?sítettem. Köszi a receptet, másnak is ajánlom, próbálja ki bátran! Üdv: Orsika

Éva-Anyóca

Kedves orsikaa5 ! Nagyon örülök, hogy bár kissé furáltad, mégis kipróbáltad a receptet, és sikerrel járt Nálatok is ! :) A recept nem egyéni találmányom, egy f?z?s újságban olvastam, majd félre tettem, mondván, hogy ez nem vág össze valahogy,...aztán el?véve ( rendrakáskor), a recepteket átnézve, szezon is volt, mégis nekivágtam..... és sikerült. :) Azóta nem ekkora adagban mindig, de készítem, és szeretjük mi is. Örülök, ha máskor is fog készülni, és másnak is ajánlod. :) Nagyon szép hetet kívánok! További jó sütés-f?zést ! :) Éva-Anyóca

Milona

kedves Éva-Anyóca! Olvastam,és mentettem a recepted.Szeretem a receptjeid,és szeretek itt a Nosalty-n nézel?dni.Még nem volt soha hozzászólásom,de napi "vendég" vagyok az oldalon.Olvastam,hogy hámozott egész paradicsomot raksz el.Milyen fajtát,és,ha meg kérlek leírod nekem,hogy hogy rakod el ? Nagyon szép napot kívánok :Ili

Éva-Anyóca

Kedves Milona/Ili ! Köszönöm szépen, hogy elmentetted a receptet, ez egy látványos, finom, laktató vendégváró fogás is lehet, vagy baráti, családi összejövetelkor is, hanem bonyolult ételt szeretnél. :) Paradicsomot sokáig egy aranyos id?s bácsitól vásároltam, mindig tudta, hogy húsos, édes, lédús, nem sok magvas paradicsomot vennék, nem túl nehezen lehet megszabadítani a héjától, - és nem volt gondom.. :) Sajnos a bácsi eltávozott, én meg ott ültem a pácba, hogy mit csináljak most ?! elfelejtettem a sok jó és érdekes beszélgetés közben megkérdezni, nem volt akkor fontos... Most egy nénit fedeztem fel, akit?l pár éve már szintén hasonló jelleg? paradicsomokat veszek, de ennek már a nevét is tudom : ökörszív. ( bivalyszívnek is mondják ). A palántákat megveszem, elültetés, locsolás, napfény, nem szokta semmi kártev? bántani,- és általában egyszerre tudunk szedni 10 kg-ot. :) Leszedés után mosás és kicsumázás, éles késsel szépen le lehet húzni a héját, nem kell forró vízbe dobálni :) . A paradicsomot éles késsel akkora darabokra, vágjuk, amilyen ételbe szánjuk, mert ha nagyobb falatok, akkor mehet bográcsozáskor f?zött pörköltbe, úgyis szétf?, de azért kisebb falatokra darabolom, az ökörszív paradicsom igen nagy, én legalábbis élvezettel dolgozok vele. :) Vannak Rámás, fagyis, dobozok, s?t nagy családi tejfölös is, kis családi ételhordós is, amiket szoktam használni, fontos, hogy a teteje jól záródjon, a dobozt nem kell sose teljesen teli rakni, ha megfagy, akkor lenyomhatja a tetejét. A falatnyi darabokra vágott paradicsomot, 3/4 részt belekanalazom a dobozba, lecsukom, és mehet is a fagyóba. Elég levet ereszt a pucolás és vágás során. :) Én nem szoktam a passzírozott paradicsomlébe elrakni, a paradicsomlé, az nálam sima paradicsomlé. Természetesen elkészíthet? passzírozott paradicsom és darabos paradicsom összerottyantásából is, de elég levesnek találtam a darabolás után is, és a végeredmény finom,illatos, látványos,ízes. ( legels?nek már raktam el sok paradicsomot lé formájában, tehát nekiduráltam magam, és aprítani kezdtem, mert már elég volt a sok konzerv hasonló paradicsomok vétele , ami finomságos és gyors és egyszer?, de ha meg csinálhatom magam ?? ) :) A paradicsomnak a látványa, illata , íze kiengedés után, mintha frissen szedtem volna :) . Más az étel látványa és íze is, ha ilyen paradicsom kerül bele. Remélem, hogy tudtam segíteni. :) További jó nézegetést, és finomságok mentését, majd pedig f?zését és sütését kívánom ! :) Éva-Anyóca

Milona

Köszönöm Éva-anyóca a gyors választ. Azt gondoltam üvegbe rakod el az egész paradicsomot,de akkor félre értettem :) azért nagyon köszönöm,és megleptél,mert nem gondoltam,hogy ennyire gyors leszel :) leskel?dök tovább Nálad a recepteknél,és ezt el fogom készíteni,mert dolgozó n? vagyok éhes pasikkal így kellenek a nem bonyolult receptek "száj betömés " céljából :) Nem tudom melyik az az ökörszív paradicsom,de kutakodni fogok :) Kívánok nagyon szép,és tartalmas napot :)

Éva-Anyóca

Milona! A lepaszírozottal együtt, ha negyedeljük, daraboljuk, össze lehet rottyantani és úgy elrakni üvegbe. :) Nekem gyors és egyszer?bb megoldás. Jó nézegetést kívánok. :) http://www.arukereso.hu/vetomag-viraghagyma-c4062/okorsziv-paradicsom-0-5g-p258012037/?gclid=CJ2StbTN38wCFcE_GwodDUsF8w Hátha többet találsz róla. :) Éva-Anyóca

Milona

nagyon szépen köszönöm a linket :) üdv : Milona

Éva-Anyóca

Kedves Milona! Igazán nagyon szívesen, remélem , sikeres a keresés :) Mi már megvettük, el is van palántázva, remélem ez az id?járás marad, s?t jobb is lesz, és akkor hamarosan lehet friss paradicsom a kertünkben, ( többek közt ) :) . Szép estét, és a következ? hétre jó id?t és jó munkát kívánok! Sütést és f?zést otthon. :) Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Bár nagyon sok id? eltelt, ritkán járok fenn sajnos, nem jön össze, hogy feltegyek recepteket, :( - de örülök, hogy ha elkészült és ízlett. Nagyon szép és várt tavaszi napokat és várva várt meleg nyaralós nyarat kívánok. F?zzél, süssél nagyon finomakat :) Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek