Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós tepsis krumpli tükörtojással

Lecsós tepsis krumpli tükörtojással
Lecsós tepsis krumpli tükörtojással
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (54)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén nagyon sok paradicsomunk és zöldpaprikánk lett az udvarban, így sok alkalom volt, hogy frissen ehettünk lecsót. Raktunk is el télire nagyon sokat. :-)

A második favorit a hámozott paradicsom eltevése volt. (olasz ételek, szószok miatt)

A szeptember csodás, nyári melegében még mindig sok zöldpaprika és paradicsom volt: friss, ezért tudtunk akkor is lecsózni: akkor próbáltam ki első alkalommal ezt az ételt.

Laktatós lecsót szerettem volna, de nem a hagyományos tálalásban:-).

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Finom bor vagy házi szörp.

Tippek:

  • Azért teszek a burgonya főzővizébe sót, mert a héja nem reped meg.
  • Ha a burgonya nagysága nem egyforma, akkor a nagyobbakat villával szurkáljuk meg, és akkor  a kisebekkel együtt fog megfőni.
  • A lecsó mennyiségét mindenki a maga ízlése szerint változtathatja, több vagy kevesebb, ki mennyire szeretné szaftosan.
  • A tojást annyira sütöttem csak meg, hogy a fehérje megsüljön, a tojás közepe viszont lágy maradjon.
  • A mennyisége a tojásnak, tetszés és ízlés szerinti.

Tálaljuk: sok tejföllel, szobahőmérsékletű, különben lehűti az ételt, esetleg friss finom kenyér, hordós savanyú káposzta vagy házi savanyú uborka. De önmagában is kiváló:-).

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A burgonyát héjában, sós vízben felrakjuk főni, a vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük.

  2. Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpráoljuk, majd beletesszük a pirospaprikát, felöntjük a lecsóval, 3 dl vízzel, kicsit sózzuk, és borsozzuk, majd kb. 25 percig, 150 fokon, fedő alatt összefőzzük, kóstoljuk, ha kész, kikapcsoljuk

  3. A langyos burgonyákat megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk fel.

  4. Tepsibe tesszük a burgonyákat, a lecsó 2/3-ad részével óvatosan átforgatjuk, a tetejére öntjük a maradék lecsót, ráütjük a tojásokat, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojások is megsülnek (kb. 170 fokon, 15-20 perc). Kikapcsoljuk, tálalhatjuk.


  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 126 682
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 165
elkészítve: 41/59
Facebookon megjelent: 5

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tükörtojásos lecsós rakott krumpli, lecsós-burgonyás egytálétel

Hozzászólások (54)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-08-23 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.08.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2017-08-31 11:46

Kedves NS Csapat!

Igazán nagyon örülök neki ! :)

Köszönöm szépen :)
További jó munkát kívánok !
Éva-Anyóca

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-06-25 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.06.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2017-07-05 20:41

Kedves NoSalty Csapat!

Nagyon szépen köszönöm, igazán nagyon örülök neki ! :)

További szép nyarat és jó munkát kívánok ! :)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2017-05-02 22:18

Kedves Vicikó!

Bár nagyon sok idő eltelt, ritkán járok fenn sajnos, nem jön össze, hogy feltegyek recepteket, :( - de örülök, hogy ha elkészült és ízlett.
Nagyon szép és várt tavaszi napokat és várva várt meleg nyaralós nyarat kívánok.
Főzzél, süssél nagyon finomakat :)
Éva-Anyóca

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2017-04-29 01:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-04-28 01:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-07-22 01:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.07.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2016-10-18 06:21

Kedves NoSalty Csapat !

Fantasztikus !!!
Nagyon szépen köszönöm. Nagyon örülök neki ! :)

További jó munkát kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2016-07-22 19:47

Kedves NoSalty Csapat!

Nagyon szépen köszönöm, igazán nagy öröm számomra, hogy ennyien nézték meg a receptemet, remélem, ízlett Mindenkinek.

További jó munkát kívánok !

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2016-07-22 19:45

Kedves NoSalty Csapat!

Nagyon szépen köszönöm. :)
További szép nyarat, és munkát kívánok.
Éva-Anyóca

Milona
Milona Mon, 2016-05-16 09:15

kedves Éva-Anyóca! Olvastam,és mentettem a recepted.Szeretem a receptjeid,és szeretek itt a Nosalty-n nézelődni.Még nem volt soha hozzászólásom,de napi "vendég" vagyok az oldalon.Olvastam,hogy hámozott egész paradicsomot raksz el.Milyen fajtát,és,ha meg kérlek leírod nekem,hogy hogy rakod el ? Nagyon szép napot kívánok :Ili

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2016-05-16 10:17

Kedves Milona/Ili !

Köszönöm szépen, hogy elmentetted a receptet, ez egy látványos, finom, laktató vendégváró fogás is lehet, vagy baráti, családi összejövetelkor is, hanem bonyolult ételt szeretnél. :)
Paradicsomot sokáig egy aranyos idős bácsitól vásároltam, mindig tudta, hogy húsos, édes, lédús, nem sok magvas paradicsomot vennék, nem túl nehezen lehet megszabadítani a héjától, - és nem volt gondom.. :)
Sajnos a bácsi eltávozott, én meg ott ültem a pácba, hogy mit csináljak most ?! elfelejtettem a sok jó és érdekes beszélgetés közben megkérdezni, nem volt akkor fontos...
Most egy nénit fedeztem fel, akitől pár éve már szintén hasonló jellegű paradicsomokat veszek, de ennek már a nevét is tudom : ökörszív. ( bivalyszívnek is mondják ).
A palántákat megveszem, elültetés, locsolás, napfény, nem szokta semmi kártevő bántani,- és általában egyszerre tudunk szedni 10 kg-ot. :)
Leszedés után mosás és kicsumázás, éles késsel szépen le lehet húzni a héját, nem kell forró vízbe dobálni :) . A paradicsomot éles késsel akkora darabokra, vágjuk, amilyen ételbe szánjuk, mert ha nagyobb falatok, akkor mehet bográcsozáskor főzött pörköltbe, úgyis szétfő, de azért kisebb falatokra darabolom, az ökörszív paradicsom igen nagy, én legalábbis élvezettel dolgozok vele. :) Vannak Rámás, fagyis, dobozok, sőt nagy családi tejfölös is, kis családi ételhordós is, amiket szoktam használni, fontos, hogy a teteje jól záródjon, a dobozt nem kell sose teljesen teli rakni, ha megfagy, akkor lenyomhatja a tetejét. A falatnyi darabokra vágott paradicsomot, 3/4 részt belekanalazom a dobozba, lecsukom, és mehet is a fagyóba. Elég levet ereszt a pucolás és vágás során. :)
Én nem szoktam a passzírozott paradicsomlébe elrakni, a paradicsomlé, az nálam sima paradicsomlé. Természetesen elkészíthető passzírozott paradicsom és darabos paradicsom összerottyantásából is, de elég levesnek találtam a darabolás után is, és a végeredmény finom,illatos, látványos,ízes.
( legelsőnek már raktam el sok paradicsomot lé formájában, tehát nekiduráltam magam, és aprítani kezdtem, mert már elég volt a sok konzerv hasonló paradicsomok vétele , ami finomságos és gyors és egyszerű, de ha meg csinálhatom magam ?? ) :)
A paradicsomnak a látványa, illata , íze kiengedés után, mintha frissen szedtem volna :) . Más az étel látványa és íze is, ha ilyen paradicsom kerül bele.

Remélem, hogy tudtam segíteni. :)
További jó nézegetést, és finomságok mentését, majd pedig főzését és sütését kívánom ! :)
Éva-Anyóca

Milona
Milona Mon, 2016-05-16 11:57

Köszönöm Éva-anyóca a gyors választ. Azt gondoltam üvegbe rakod el az egész paradicsomot,de akkor félre értettem :) azért nagyon köszönöm,és megleptél,mert nem gondoltam,hogy ennyire gyors leszel :) leskelődök tovább Nálad a recepteknél,és ezt el fogom készíteni,mert dolgozó nő vagyok éhes pasikkal így kellenek a nem bonyolult receptek "száj betömés " céljából :) Nem tudom melyik az az ökörszív paradicsom,de kutakodni fogok :) Kívánok nagyon szép,és tartalmas napot :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2016-05-22 21:27

Kedves Milona!

Igazán nagyon szívesen, remélem , sikeres a keresés :)
Mi már megvettük, el is van palántázva, remélem ez az időjárás marad, sőt jobb is lesz, és akkor hamarosan lehet friss paradicsom a kertünkben, ( többek közt ) :) .
Szép estét, és a következő hétre jó időt és jó munkát kívánok!
Sütést és főzést otthon. :)
Éva-Anyóca

orsikaa5
orsikaa5 Fri, 2015-11-13 14:21

Kedves Éva-Anyóca! Megmondom őszintén, kicsit szkeptikus voltam ezzel a recepttel kapcsolatban, nem vártam tőle csodát, de gondoltam, egy próbát azért megér. Most már bátran jelentem ki, még sok "próbát" megér, nagyon finom!!! :) Bár én kisebb adagot készítettem, és kicsit leegyszerűsítettem. Köszi a receptet, másnak is ajánlom, próbálja ki bátran! Üdv: Orsika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2015-11-15 23:42

Kedves orsikaa5 !

Nagyon örülök, hogy bár kissé furáltad, mégis kipróbáltad a receptet, és sikerrel járt Nálatok is ! :)

A recept nem egyéni találmányom, egy főzős újságban olvastam, majd félre tettem, mondván, hogy ez nem vág össze valahogy,...aztán elővéve ( rendrakáskor), a recepteket átnézve, szezon is volt, mégis nekivágtam..... és sikerült. :)

Azóta nem ekkora adagban mindig, de készítem, és szeretjük mi is.
Örülök, ha máskor is fog készülni, és másnak is ajánlod. :)
Nagyon szép hetet kívánok!
További jó sütés-főzést ! :)
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Thu, 2015-03-19 18:42

Kedves Eva-Anyoca!

Az utolso, tavaly eltett lecsobol sutottem meg ezt a finomsagot tegnap. Nagyon finom lett! A krumplinak olyan jo izt adott a lecso, yummy. :o) Koszi szepen a receptet!

L♥ve, witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2015-03-20 10:19

Kedves witch!

De jó, hogy kipróbáltad !
Örülök neki, hogy tetszett, ízlett... :) :)

Ízletes és igen csak laktató ételke, az biztos. :)

Szép pénteket és hétvégét kívánok neked, nektek !!!!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Fri, 2015-03-20 17:19

Kedves Eva-Anyoca!

Koszonom szepen, szep hetveget Nektek is!
Remelem jobban vagy mar!

L♥ve, witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2015-01-05 07:35

Kedves NoSalty Csapat !

Nagyon szépen köszönöm.

Nagyon Boldog és Eredményekben Gazdag Új Évet kívánok !

Éva-Anyóca

nkrisztee
nkrisztee Thu, 2014-08-21 15:38

Nagyon finom! Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól feldobja a lecsót.Köszi a receptet! :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2014-08-21 17:52

Kedves nkrisztee!

Nagyon örülök neki , hogy kipróbáltad, tényleg finom és laktató étel,a tojással különlegesebb az íze, és látványos is,......bizony szeptember és október , bár akkor csodás meleg napos hónapok voltak, abban az évben, és nagyon sok paprikát és paradicsomot is tudtunk elrakni,....azért van, hogy az ételt meg kell bolondítani, hogy kedvet kapjon a család... , na meg én is a főzéshez-sütéshez. :) :)

Szép nyár végi napokat kívánok, jó sütés-főzést, remélem, azért még lesz jó pár napsütéses nap,......a kedvünk is jobb.... :) :)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-03-12 11:32

Kedves molnarada!

Nagyon örülök, hogy tetszik, remélem, ha elkészíted, ízleni fog, jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Éva-Anyóca

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Tue, 2012-07-10 09:20

Kedves Éva!

Krumpli és lecsó-imádóként (plusz a tükörtojásis nagy kedvencem) nagyon megörültemennek a receptnek.Ki fogom próbálni!
Olga

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-07-10 18:24

Kedves Olga!

Nagyon örülök neki, remélem, hogy ízleni fog! :-D
Szép nyári napokat kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-03-29 09:52

Kedves Andreanmth!

Nagyon örülök, elkészítetted, és annak is, hogy az egész családnak ízlett. :-))
Köszönöm szépen.:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Andreanmth
Andreanmth Thu, 2012-03-29 09:13

Kedves Éva !!
Tegnap este megcsináltam a recepted alalpján, és nagyon finom lett a családomnak is ízlett . nagyon köszi a receptet. :D szép napot Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-01-05 15:12

Kedves kittike 23!

Nagyon köszönöm, örülök neki, egészségetekre!
B.U.É.K.!!!
Szép hetet!
Éva-Anyóca

491
burgonya 16 közepes db
víz 3 dl
0 ízlés szerint
lecsó 120 dkg
vöröshagyma 3 nagy fej
fokhagyma 6 g
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1.5 ek
bors 0 ízlés szerint
tojás 10 db