r
Nosalty Logó

Lecsó ahogy én szeretem

Pecimaci
Lecsó ahogy én szeretem
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

lecsó

galuska

604
Kalória
22g
Fehérje
37.4g
Szénhidrát
41.4g
Zsír
424.2g
Víz
67.5g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
10g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lecsó

galuska

Összesen 604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lecsó

galuska

Összesen 2416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lecsó

galuska

Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    424.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    988 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    165.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5947 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    4854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1696.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    740 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    677 micro
  • β-karotin
    3952 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3679 micro
Összesen 2416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    552 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

lecsó

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a paprikát feldaraboljuk, a szalonnát felkockázzuk, a paradicsom héját lehúzzuk, felkockázzuk. Aki szereti, tehet hozzá 1-2 erős paprikát is, el nem rontja.
  2. A szalonnát kiolvasztjuk, majd kivesszük a zsírból a pörcöt. A zsíron a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük a pirospaprikával. Elkeverjük, és rátesszük a zöldpaprikát. Takarékon elkezdjük párolni, kicsit megsózzuk, majd hozzátesszük a paradicsomot is, és a maradék fűszerekkel megszórjuk.
  3. Ha félkész, beletesszük a felkockázott kolbászt. Ha a levét elfőtte, folyadékkal pótoljuk. Kicsit több folyadékot kíván, mert a galuskát a lecsóban fogjuk kifőzni! A tűzhelyt vegyük most nagyra.
  4. 1 tojásból és 10-15 dkg lisztből galuskatésztát készítünk (nagyon nem kell keverni, csak épphogy), néhol szárazan maradhat a keverék. Sót nem teszünk bele!
  5. Ha a lecsó forr, a tésztát deszkára tesszük, és szépen a lecsóba szaggatjuk a galuskánkat. Ha kész, a kisült szalonnát hozzákeverjük. Kínálhatjuk tejföllel is! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A lecsófőzők tábora 2 csoportra oszlik. Egyik fele előbb a paradicsomot teszi rá az pirított hagymára, a másik fele pedig a zöldpaprikát. Mindenki esküszik a saját változatára. Én "az előbb a paprikát" táborát gyarapítom. ;)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek