r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó Katrin konyhájából

Katrin
Tojásos lecsó Katrin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

274
Kalória
13.7g
Fehérje
11.2g
Szénhidrát
20g
Zsír
253.9g
Víz
183g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4602.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    3570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1015.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    574 micro
  • β-karotin
    2933 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2711 micro
Összesen 1099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    953 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát összevágjuk apró kockára, s megdinszteljük az étolajban, majd rárakjuk a vékonykolbász-karikákat is. Kicsit még kevergetjük, majd félrehúzzuk. A fehér paprikából kivesszük a magházat, s a többit felcsíkozzuk, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
  2. Az összevágott paprikát rászórjuk a vöröshagymára, kolbászra, s fedő alatt pároljuk, közben néha megkevergetjük, s rászórjuk a sót és a fehér borsot is. Ha már jó félig megpuhult, akkor rászórjuk a paradicsomot is, s tovább pároljuk.
  3. Ha minden megpuhult, akkor a tojást összekeverjük, s ráöntjük a lecsóra. 5-6 percig kevergetjük, majd elzárjuk alatta gázt, a fedőt rárakjuk, s kb. még 5 percet várunk vele.
  4. Addig megterítünk, s máris tálalhatjuk. Mi tejföllel szeretjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Anyukám mindig rizzsel vagy tarhonyával készítette a lecsót, de én kb. 42 éve ettem először tojással, azóta is csak így készítem. 

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek