Nosalty Logó

Lazacos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bridge
Lazacos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1546 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3089 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1546 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3226.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    754 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1222 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    848 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 3089 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőkéntegy edényben, sós vízben feltesszük főzni a tésztát.
  2. Közben apróra vágjuk a hagymát, és csíkokra vágjuk a lazacot.
  3. Felhevített olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lazacot, amit csak egy pár percig pirítunk.
  4. Ezután ráöntjük a tejszínt és a fél dl vizet, beleszórjuk a kakukkfüvet, a citrom reszelt héját és egy kis sót.
  5. Ha felforrt, a léből kimerünk egy kicsit, amiben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a citrom levét. Majd ezt hozzákeverjük az egészhez, és újraforralásig főzzük.
  6. A megfőtt tésztáról leöntjük a vizet, és a lazacos szósszal együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10323
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

Lehet sima lazacból is készíteni, nem kell feltétlenül, hogy füstölt legyen.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nemrég hallottam, hogy Európában mi magyarok fogyasztjuk a legkevesebb halat, pedig tudjuk, milyen jó! Hát ezért is döntöttem úgy, hogy mi megpróbálunk többször, többféle halacskát enni. Nem mondom, hogy a lazac a legolcsóbb formája..., de talán a leggyorsabb és az egyik legfinomabb. Íme egy nagyon könnyű recept hozzá.

Hozzászólások

szzsófi

Szia! Habtejszín kell bele tényleg? :)

bridge

Szia, Igen, igen tényleg habtejszín! Makkermanó (vagyis Szenti Gabriella) egyik receptjénél olvastam ezt, azóta én is mindig csak habtejszínt használok: "Korábban kedves szakácstársunk, AzEszter reglapján volt olvasható a következ? szöveg, ami biztos segít megérteni a különbséget: Tudjuk-e, hogy mi a különbség a habtejszín és a f?z?tejszín között? Nem biztos. Az sem biztos, hogy tudjuk, hogy a f?z?tejszín egyszer? "vakítás". Hiszen a f?zéshez nyilván f?z?tejszín kell - há nem azé hívják úgy? Hát bizony nem. A f?z?tejszín egyszer?en a habtejszín egy alacsonyabb zsírtartalmú (20%-os) változata, amit különböz? anyagokkal javítanak fel azért, hogy állaga egyáltalán hasonlítson a habtejszínhez. És nem, a habtejszín normális esetben nem édes, hiszen csak tejszínt tartalmaz. T-e-j-sz-í-n-t. Abból is 30%-ot optimális esetben és semmi mást. Így ha lehet, f?zéshez is inkább habtejszínt használjunk. A f?z?tejszínnek, mint olyannak, az égvilágon semmi értelme." Üdv, bridge

szzsófi

nagyon szépen köszönöm a választ, akkor azt hiszem ezt ki kell próbálni :) Üdv: szzsófi

Törölt felhasználó

Ez jó....szavazzatok!

Picijenci

Megf?ztem. Gyors és finom, szeretjük! :)

Simacsek

Van egy kis maradék vajban sült lazacom (nem füstölt) Vajon azzal is elkészíthet??

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.