r
Nosalty Logó

Lazacos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bridge
Lazacos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1546 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3089 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1546 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3226.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    754 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1222 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    848 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 3089 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőkéntegy edényben, sós vízben feltesszük főzni a tésztát.
  2. Közben apróra vágjuk a hagymát, és csíkokra vágjuk a lazacot.
  3. Felhevített olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lazacot, amit csak egy pár percig pirítunk.
  4. Ezután ráöntjük a tejszínt és a fél dl vizet, beleszórjuk a kakukkfüvet, a citrom reszelt héját és egy kis sót.
  5. Ha felforrt, a léből kimerünk egy kicsit, amiben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a citrom levét. Majd ezt hozzákeverjük az egészhez, és újraforralásig főzzük.
  6. A megfőtt tésztáról leöntjük a vizet, és a lazacos szósszal együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11001
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

Lehet sima lazacból is készíteni, nem kell feltétlenül, hogy füstölt legyen.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nemrég hallottam, hogy Európában mi magyarok fogyasztjuk a legkevesebb halat, pedig tudjuk, milyen jó! Hát ezért is döntöttem úgy, hogy mi megpróbálunk többször, többféle halacskát enni. Nem mondom, hogy a lazac a legolcsóbb formája..., de talán a leggyorsabb és az egyik legfinomabb. Íme egy nagyon könnyű recept hozzá.

Hozzászólások (5)

szzsófi

Szia! Habtejszín kell bele tényleg? :)

bridge

Szia, Igen, igen tényleg habtejszín! Makkermanó (vagyis Szenti Gabriella) egyik receptjénél olvastam ezt, azóta én is mindig csak habtejszínt használok: "Korábban kedves szakácstársunk, AzEszter reglapján volt olvasható a következ? szöveg, ami biztos segít megérteni a különbséget: Tudjuk-e, hogy mi a különbség a habtejszín és a f?z?tejszín között? Nem biztos. Az sem biztos, hogy tudjuk, hogy a f?z?tejszín egyszer? "vakítás". Hiszen a f?zéshez nyilván f?z?tejszín kell - há nem azé hívják úgy? Hát bizony nem. A f?z?tejszín egyszer?en a habtejszín egy alacsonyabb zsírtartalmú (20%-os) változata, amit különböz? anyagokkal javítanak fel azért, hogy állaga egyáltalán hasonlítson a habtejszínhez. És nem, a habtejszín normális esetben nem édes, hiszen csak tejszínt tartalmaz. T-e-j-sz-í-n-t. Abból is 30%-ot optimális esetben és semmi mást. Így ha lehet, f?zéshez is inkább habtejszínt használjunk. A f?z?tejszínnek, mint olyannak, az égvilágon semmi értelme." Üdv, bridge

szzsófi

nagyon szépen köszönöm a választ, akkor azt hiszem ezt ki kell próbálni :) Üdv: szzsófi

Törölt felhasználó

Ez jó....szavazzatok!

Picijenci

Megf?ztem. Gyors és finom, szeretjük! :)

Simacsek

Van egy kis maradék vajban sült lazacom (nem füstölt) Vajon azzal is elkészíthet??

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tudod, melyik az egyik legsoványabb húsféle? Most eláruljuk!

Talán nem is gondoltad volna, de a pulykahús az egyik legsoványabb húsfajta, hiszen a zsírtartalma az egy százalékot sem éri el. Ezért nem csoda, hogy sok fogyókúrás recept úgy kezdődik: vegyél egy szelet pulykamellet. Hiszen a pulykahús emellett ízletes és fehérjében gazdag, vagyis tökéletesen beilleszthető a legtöbb diétába.

Hirdetés

További cikkek