Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos spagetti

Lazacos spagetti
Lazacos spagetti
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég hallottam, hogy Európában mi magyarok fogyasztjuk a legkevesebb halat, pedig tudjuk, milyen jó! Hát ezért is döntöttem úgy, hogy mi megpróbálunk többször, többféle halacskát enni. Nem mondom, hogy a lazac a legolcsóbb formája..., de talán a leggyorsabb és az egyik legfinomabb. Íme egy nagyon könnyű recept hozzá.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lehet sima lazacból is készíteni, nem kell feltétlenül, hogy füstölt legyen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként egy edényben, sós vízben feltesszük főzni a tésztát. 
  2. Közben apróra vágjuk a hagymát, és csíkokra vágjuk a lazacot.
  3. Felhevített olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lazacot, amit csak egy pár percig pirítunk.
  4. Ezután ráöntjük a tejszínt és a fél dl vizet, beleszórjuk a kakukkfüvet, a citrom reszelt héját és egy kis sót.
  5. Ha felforrt, a léből kimerünk egy kicsit, amiben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a citrom levét. Majd ezt hozzákeverjük az egészhez, és újraforralásig főzzük.
  6. A megfőtt tésztáról leöntjük a vizet, és a lazacos szósszal együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

 

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 769
elküldve: 4
receptkönyvben: 117
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-lazacos tészta, tejszínes tészta füstölt lazaccal, citromos spagetti tejszínesen

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Simacsek
Simacsek Tue, 2015-12-29 13:47

Van egy kis maradék vajban sült lazacom (nem füstölt) Vajon azzal is elkészíthető?

u.bridge
bridge / u.bridge Mon, 2012-12-03 11:46

Szia,
Igen, igen tényleg habtejszín!
Makkermanó (vagyis Szenti Gabriella) egyik receptjénél olvastam ezt, azóta én is mindig csak habtejszínt használok:
"Korábban kedves szakácstársunk, AzEszter reglapján volt olvasható a következő szöveg, ami biztos segít megérteni a különbséget:
Tudjuk-e, hogy mi a különbség a habtejszín és a főzőtejszín között?
Nem biztos. Az sem biztos, hogy tudjuk, hogy a főzőtejszín egyszerű "vakítás". Hiszen a főzéshez nyilván főzőtejszín kell - há nem azé hívják úgy? Hát bizony nem.
A főzőtejszín egyszerűen a habtejszín egy alacsonyabb zsírtartalmú (20%-os) változata, amit különböző anyagokkal javítanak fel azért, hogy állaga egyáltalán hasonlítson a habtejszínhez.
És nem, a habtejszín normális esetben nem édes, hiszen csak tejszínt tartalmaz. T-e-j-sz-í-n-t. Abból is 30%-ot optimális esetben és semmi mást.
Így ha lehet, főzéshez is inkább habtejszínt használjunk.
A főzőtejszínnek, mint olyannak, az égvilágon semmi értelme."

Üdv,
bridge

szzsófi
szzsófi Mon, 2012-12-03 19:20

nagyon szépen köszönöm a választ, akkor azt hiszem ezt ki kell próbálni :)
Üdv:
szzsófi

1546
füstölt lazac 100 g
vöröshagyma 1 kis fej
habtejszín 300 ml
víz 1 dl
olívaolaj 2 ek
kakukkfű 1 tk
citrom 1 db
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
spagetti tészta 500 g