r
Nosalty Logó

Latte machiato torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marinka és Szellem
Latte machiato torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 439 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5256 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 284 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 439 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    273.1 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7091.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    2907 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.4 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    895 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1579 micro
Összesen 5256 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 284 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját 3 evőkanál vízzel, a vaníliás cukorral, cukorral jól kikeverjük. A masszához keverjük (apránként nagy mozdulatokkal) a liszt, a kakaópor és a sütőpor keverékét, majd belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  4. Krém készítése: A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tejfölt összekeverjük a cukorral, majd a tejszínhabba keverjük.
  5. Kb. 1 dl vízbe 2 púpozott teáskanál étkezési zselatint elkeverünk, és felforraljuk, a zselatin hátoldalán található utasítás szerint. Kicsit hagyjuk hűlni, és apránként a tejszínhabos masszához keverjük.
  6. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe tesszük a mandula aromát vagy mandulalikőrt. A másik felébe tesszük a kakaóport és a kávét vagy capuccino-t. Érdemes kóstolni, nehogy nagyon intenzív legyen az íze.
  7. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, és a krémmel megtöltjük. Alulra kenjük a fehér krémet, felülre pedig a kávésat.
  8. A tetejét tortabevonóval fedjük be. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 171886
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 16.

Ajánló

Bátran ajánlom olyanoknak is, akiknek eddig még nem volt sikerélményük tortasütés terén.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Latte machiato torta
Marinka és Szellem 1 recept

Egy újságban találtam a recepetet, amit természetesen rögtön átvariáltam, mert az ottani piskótája nem tetszett, és az arányok sem. Így lett ez a mostanra már jól bevált recept. Rengetegszer készítettem már el születésnapra, családi rendezvényekre, munkahelyre, és eddig mindig nagy sikert aratott. Olyan, mint egy igazi cukrászsütemény. Szoktam másfél adagot is csinálni 30x40 cm-es gáztepsibe. Ekkor kockára vágom, és úgy néz ki mintha cukrászdából jött volna. Szép magas sütemény lesz belőle, és eddig sosem esett össze a piskóta. Apró titok, hogy a megsült piskótát fejjel lefelé fordítom, és így is töltöm meg, ekkor szép éle marad a süteménynek.

Hozzászólások

makutyi

Igazán szép!

Marinka és Szellem

Köszönöm

Olaszné Anci

Tetszik, elmentve ! Üdv: Anci

Marinka és Szellem

:)

Prolita

Engem a tejföl izgat, ugyanis nemszeretem. Nem érzik ki bel?le?

Marinka és Szellem

Szia Prolita! Se a tejföl, se a tejszín nem érz?dik ki rajta. A tejföl elveszik benne, nagyon krémes és nem az a borzasztóan édes töltelék. Próbáld ki nyugodtan! Öcsém meg pont a tejszínt nem szereti, ezért azt mondtuk neki, hogy tejfölb?l van és így megette, abszolút nem érezte rajta. Persze azóta tudja az igazat és így is szereti.:)

Prolita

Köszönöm Marinka! Elmentettem, lehet, hogy már a hétvégén kipróbálom.

Törölt felhasználó

A piskótába nem kell csak a vaníliás cukor, a krémbe kell mind a 18 dkg? A hozzávalóknál nem szerepel a habfixáló, a zselatin, sem az aromák, a képen pedig mindkét krém fehér, a recept szerint pedig a fels? barna, nem vagyok kezd? sütöget?, de recept szerintem olyan legyen, hogy aki még nem fogott fakanalat az is meg tudja sütni. Bocsánat az észrevételért.

Marinka és Szellem

Köszönöm az észrevételt. A 18 dkg cukrot is a piskótába kell rakni, javítottam a leírást. A hozzávalókban pedig szerepelnek az említett hozzávalók, csak a gördít?sávval lehet megnézni a többit... A képen nem fehér mindkét krém. Szerintem csak monitor szín beállítással lehet probléma, mert a fels? krém sötétebb. Igaz, lehet az lenne a pontosabb szín jelölés, hogy mogyoró szín?, de az csak zavart keltene, hogy kell bele mogyoró is, de nem így van. És ne arra a kakaó barna színre gondolj, hisz egy hófehér krémbe kerül bele csupán 1 kis instant kávé, vagy cappucino. További kérdésed, vagy észrevételed van, csak írj nyugodtan!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a választ, mindent értek oké, elfogom készíteni!

Marinka és Szellem

Örülök és várom, hogy sikerült!

hangerika

Kedves Anci! Nagyon tetszik a tortád, úgy döntöttem ezt fogom megsütni Karácsonyra. :) Gondolom a zselatin por helyett Zselatin Fix is jó bele (azt legalább nem kell forralgatni, csak belekeverni a tejszínes krémbe).

Marinka és Szellem

Kedves Hangerika! Nem használtam még zselatin fixet, úgyhogy erre nem tudok válaszolni. De szerintem sikered lesz vele Karácsonykor. Kellemes Ünnepeket!

Didumaci

Szia Marinka! Nagyon tetszik a süti, meg fogom sütni karácsonykor. Annyi kérdésem lenne, hogy az intant kávét a krémbe por alakban teszed bele, vagy feloldod egy kis vízben? El?re is köszi, ha válaszolsz. Üdv: Didu

Marinka és Szellem

Szia Didumaci! Por alakban teszem bele, de feltétlen kóstolgasd, mert nagyon intenzív tud lenni az íze! Jó sütögetést és Kellemes Ünnepeket!

Törölt felhasználó

Csudijó recept! Ki fogom próbálni, szerintem karácsonykor. Még úgysem csináltam vizes piskótát! Mentve! Üdv!

Marinka és Szellem

Szia Torkika! Örülök, hogy ezt választottad és Kellemes Ünnepeket kívánok!

marikati

Kellemes Karácsonyozást Marinka! Csodálatos ez a torta! Másodjára készítettem el. Egyszer?en mennyei! Hat féle süti elkészítése után még összeszedtem magam és az ünnepi vacsoraasztalon csak ott díszelgett ? is! Köszönöm a receptet!

Marinka és Szellem

Kedves Marikati! Igazán örülök neki, hogy ennyire jól sikerült és már hogy másodszor készítetted el. Én ugyan most ezt nem készítettem el, de jó pár új sütit készítettem el karácsonyra. Boldog Új Évet kívánok és további jó sütögetést!

Törölt felhasználó

Szia! A recept hány cm-es tortaformához szól?

Marinka és Szellem

Kedves JLO! 28 cm-est írtam a leírásban, de kisebben is sütöttem már.

M. Judit

Kedves Marinka! Meg szeretném sütni a tortád a barátom születésnapjára, de félek a krém elkészítését?l. Amikor a tejfölt a tejszínhabba teszem, a hab nem fog összeesni? És az számít, hogy ugyanolyan h?mérséklet?ek legyenek a hozzávalók? Már rontottam el krémeket, és azt hallottam, hogy az volt a baj, hogy az egyik hozzávaló hidegebb volt, mint a másik... Kérlek segíts, mert nagyon jóra szeretném megcsinálni a tortát.

Marinka és Szellem

Kedves Judit! Ne aggódj, sikerülni fog! A tejszínbe amikor beleteszed a tejfölös cukrot természetesen össze fog esni egy kicsit, de nem ekkor sem lep?dj meg. Akkor vigyáz inkább, amikor a zselatint teszed bele, azt szép lassan csorgatva, többször elkeverve és nem baj ha el?tte h?töd egy kicsit. Jó sok krémed lesz és hidd el, ez sikerélmény lesz a végén!!! Jó sütögetést!

M. Judit

Kedves Marinka! Köszönöm, hogy visszaírtál! Ez az egyedüli rész, amit?l tartottam, de most már megnyugodtam. Remélem jól fog kijönni és sikert aratok vele en is!

Marinka és Szellem

Kedves Judit! Várom a véleményt, illetve azt hogyan sikerült!!! :)

M. Judit

Kedves Marinka! Nagyon finom lett a tortám! Megdicsérték a krémeket és alig várják, hogy megint megcsináljam. :)

Marinka és Szellem

Igazán örülök, neki, hogy sikerült. ÉS ugye, hogy nem volt a krémmel semmi gond?!

M. Judit

Kedves Marinka! Nem volt semmi gond a krémmel, igazad volt. Jól kikevertem a tejfölt a cukorral, míg krémessé vált és nagyon óvatosan tettem bele a habba a cukros tejfölt és a zselatint is. Apukám tanácsára f?ztem egy adag kávét, tettem bele 2 ev?kanál mandula lik?rt és enyhén benedvesítettem evvel a tortalapokat miel?tt rájuk kentem a krémet, hogy legyen még intenzívebb az íz. Egy kicsit féltem, hogy túlöntöztem a lapokat, de nem volt sok egyáltalán, minden a lehet? legjobban jött ki.

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki a tortád,de én a Hulala "tejszín" helyett inkább igazi tejszínt raknék bele ;)

Adriennke26

Én is tejszínt tennék bele! Ne ezen spóroljunk már! Lássuk csak a Hulala összetev?it: Víz, hidrogénezett növényi zsiradék (26%), cukor (11%), tejfehérje, stabilizátor: szorbitol szirup (E420ii), hidroxipropil cellulóz (E463). Emulgeáló szerek: zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono és diacetil tartársav észterei (E472e) szója lecitin (E322), zsírsavak mono- és digliceridjeinek tejsav észterei (E472b), só, aroma, színezék: béta-karotén (E160a) Jó étvágyat hozzá!

Taju

Egyetértek. Sosem vennék Hulalát.

davidpiroska

Ezerszer megsütöttem ,isteni fini!!!! Lányok bátran süssétek!!!Köszi a receptet!!!!!!!

Bútorné Tari Anita

Szia!Szeretném megkérdezni:hogyha a Hullalát felverem,ugye kemény habot kapunk,miért kell bele még ennyi habfixáló,plussz még kett? teáskanélnyi zselatin?Lehetséges, hogy a tejfölt?l összeesne a hab?, ha igen miért nem elég bele csak az eggyik féle?Nem akarok kötözködni, de érdekelne,ki szeretném probálni a sütit, de minél kevesebb "m?" hozzávalóval.

Taju

Akkor felejtsd el ezt a Hulala izét, és tejszínt bele! :)

Bútorné Tari Anita

Nagyon finom a torta, én is elkészítettem már többször is,de még mindig nem tudom miért kell bele a habfixáló plusz zselatin, nem merem kihagyni ?ket,talán majd egyszer megtudom ...Addig is ajánlom mindenkinek aki szereti a finom tortákat!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek