Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos kávétorta

Joghurtos kávétorta
Joghurtos kávétorta
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kávé bármikor, bármilyen formában. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kenjünk ki margarinnal egy átlagos méretű tortaformát, és hintsük meg zsemlemorzsával. A puha vajat keverjük habosra a 10 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, csipet sóval. Adjuk hozzá a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. (Ha túl keményre sikerült a tészta, egy kis tejjel hígíthatjuk). A tésztát tegyük előmelegített sütőbe 200 °C fokon sülni 30 percre.
  2. Krém: Öntsük a joghurtokat egy edénybe, adjuk hozzá a maradék cukrot és egy zacskó vaníliás cukrot. Keverjük hozzá a zselatint, és melegítsük forrásig. Az elkészült krémet tegyük hűvös helyre, amíg hűl, verjük kemény habbá a tejszínt. Mikor már pudingos állagúra sűrűsödött a joghurtos krém, óvatosan adjuk hozzá a habot, és keverjük el benne.
  3. A krémnek a felét öntsük a tésztára, a másik felébe rakjuk a kávét, és azt is öntsük a fehér rétegre, tegyük a hűtőbe.
  4. Tálalás előtt csatoljuk le a tortaformát, és hintsük meg kakaóporral.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 007
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikszi

Mióta szakács: 2013.02.02.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Macchiato torta, kávétorta joghurtos krémmel, tejszínes kávétorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fanni_róna
fanni_róna Fri, 2014-11-07 18:32

Szia! Nagyon jól hangzik ez a recept csak egy picit megijedtem mikor olvastam,hogy őrölt kávé kell a krémbe. Nem fog ropogni a fogunk között? Vagy nescafera(istantra) gondoltál? Kérlek segíts ebben nekem,mert nagyon kíváncsi vagyok az ízére és maga tortára is! Előre is köszönöm!

402
margarin 10 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
joghurt 7 dl
zselatin 3 ek
habtejszín 2 dl
őrölt kávé 4 teáskanál
cukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek