Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lapcsánka kapros tejföllel

Lapcsánka kapros tejföllel
Lapcsánka kapros tejföllel
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hallottam már csisznyinek, cicegének, tócsnyinak, de hiába több száz elnevezés, így is úgy is finom...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokagymát, a lisztet és a tojást. Jól elkeverjük. Galuska tésztánál lágyabb masszát kapunk.
  2. Forró serpenyőben, kanalanként szép piros lepénykéket sütünk.
  3. Forrón kapros tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 783
elküldve: 6
receptkönyvben: 197
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tócsni, tejfölös tócsni, krumpliprósza kapros tejföllel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Wed, 2013-01-23 18:19

Még egy kérdés: a reszelő melyik oldalával kell lereszelni a krumplit? Nekem 4 oldalú van, az egyikkel szeletelni lehet, a másikkal szinte már pépesíteni, a 3.-on nagyobbra reszelni és van a sajtreszelő oldala. Gondolom vagy a sajtreszelős oldalát, vagy a nagyobb darabokra reszelős oldalát kell használni, de melyiket? Lapcsánkát még nem csináltam, fogalmam sincs. Előre is köszi.
Üdv, Cicmic

Cicmic
Cicmic Wed, 2013-01-23 18:01

Szio!
A krumpli biztos enged egy kis levet, ezt le kell önteni róla?
Előre is köszi,
Üdv, Cicmic

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2012-02-04 12:26

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.02.03. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2012-02-03 10:08

Hűha nagyon szeretem. A kapros tejföl is jó ötlet, én a tejfölbe apróra vágott lilahagymát szoktam tenni. Próbáld ki nagyon fincsi...
Üdv: Bogi

406
burgonya 50 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
kapor 1 ek
napraforgó olaj 1 dl