r
Nosalty Logó

Laktózmentes madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Laktózmentes madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 200 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 598 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 200 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 598 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 dl laktózmentes tejet és 1dl vizet forralni kezdünk. Közben a tojásfehérjét 1 ek porcukorral kemény habbá verjük fel.
  2. A felforralt tejet alacsony lángra kapcsoljuk, és gyöngyözve, vagy éppen forráspont alatt tartjuk. Egy evőkanál segítségével óvatosan belehelyezzük a tojásfehérjéből formált felhőket; egyszerre 2-4 darabot. Hízni fognak. 1-2 perc után óvatosan megfordítjuk, majd további 1-2 perc után kivesszük, lecsepegtetjük, hűtjük.
  3. Ha elegendő felhőt készítettünk, kevés tejjel elkeverjük a fél csomag (!) vaníliás pudingport, a forró tejhez hozzáadjuk a fennmaradó ~3 dl tejet, a csipet sót, majd lassan a pudingos tejet.
  4. Óvatosan újra forraljuk, habverővel folyamatosan kevergetjük, és amint sűrűsödni kezd, azonnal levesszük a tűzről! Ha túlzottan pudingszerű lett, kevés tejjel javíthatunk rajta. A forrásponton nagyon hirtelen fog sűrűsödni, ezért oda kell figyelni rá, ezzel együtt könnyen elkészíthető a tejszín sűrűségű szép sodó.
  5. Ezt is kihűtjük, majd 2-4 adagra választjuk szét, tetejére tesszük a felhőket, az egészet jól behűtjük (legalább 3 órán át), és hidegen is tálaljuk. Kevés őrölt fahéjjal meghintve díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3918
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 12.

Ajánló

Érdemes előző nap elkészíteni, legalább 12 órányi hűtés után az igazi: a legforróbb nyári napok csemegéje ez.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Éppen ugyanolyan finoman elkészíthető a madártej laktózmentesen is, nem túl nagy ördöngösség. Az eredeti recept szerint a pudingpor helyett a cukorral felvert tojássárgájával kellene besűríteni a tejet. Azt tapasztaltam, hogy a tűzhelytől függ, hogy lehet-e ezt szépen és könnyen elkészíteni: mivel amint átbillen a forrásponton, azonnal és menthetetlenül kicsapódik a tojássárgája, olyan lesz, mint a rántottában, és így kárba megy az egész. A pudingporral biztosra mehetünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek