Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás madártej Mazsolino konyhájából

Karamellás madártej Mazsolino konyhájából
Karamellás madártej Mazsolino konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a cukor karamellizálásával kezdünk, egész különleges ízvilágot érhetünk el, és mégis megmarad a madártej íze, csak finomabb.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben kezdjük el felolvasztani a cukrot, majd amikor folyékony karamellé változik, apránként öntsünk hozzá 1 l tejet és a vanília aromát.
  2. A tojásokat válasszuk ketté. A sárgákat keverjük el a maradék tejjel, ebbe tegyük bele a vaníliás pudingot, majd lassan csorgassuk a karamellás tejbe, és főzzük addig, amíg kicsit besűrűsödik.
  3. A tojások fehérjét verjük habbá egy kevés cukorral. 2 teáskanál segítségével szaggassunk galuskát egy lapos tányérra, majd a mikróban pár másodperc alatt készítsük el a felhőcskéket.
  4. Hagyjuk hűlni a sodót, majd halmozzuk rá a galuskákat, és tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 966
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mazsolino

Mióta szakács: 2014.07.01.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej, karamell ízű madártej, karamellás madártej

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

247
tej 1.5 l
tojás 4 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 ek
vaníliaaroma 3 teáskanál