r
Nosalty Logó

Mandulás tej hablabdával

Kovács Györgyi
Mandulás tej hablabdával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

588
Kalória
20.8g
Fehérje
67.7g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
50.3g
Víz
240.1g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
64.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1767 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 588 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2684.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.1 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1767 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A szeletelt mandulát serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A fehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tejet egy lapos edényben feltesszük melegedni.
  3. A keményre vert tojáshabot kiskanállal, gömb alakot formázva beleszaggatjuk a tejbe, egyszer megforgatva megfőzzük. Ne forraljuk a tejet, csak gyöngyözzön!!
  4. A megfőtt tojásfehérjét a tejből kivéve megforgatjuk a pirított, szeletelt mandulában. Egy tányérra félretesszük.
  5. A tojássárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral, kevés forró tejjel egy tálban elkeverjük, és belereszeljük a marcipánmasszát, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Pár percig főzzük, majd gyorsan hideg vízbe állítjuk, és állandó keverés közben lehűtjük.
  6. Ha kihűlt, hozzáadjuk a likőrt, rárakjuk a hablabdákat, és nagyon hidegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Pincetakarítás közben leltem egy 15 éves Konyha Művészet újságra. Ott találtam ezt a receptet. Mivel férjem kedvence a madártej, gondoltam, meglepem ezzel a különleges madártejféleséggel. Hát nagy sikere volt!!!

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek