Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barbecue oldalas citromos rukkolával

Barbecue oldalas citromos rukkolával
Barbecue oldalas citromos rukkolával
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Utálom: a kelkáposztafőzeléket, a brokkolit, a káposztás tésztát, a mákot, a nyers répát és az ÖSSZES salátát. Mindet. Egytől egyig. Földízűk van. Ha meg az nincs, akkor meg semmilyen. Akkor minek egyem? Kérdem én.
De ugye, elhatároztam, hogy a 2013 az én évem lesz meg az újításoké a blogban. Így próbálkozom. Barátkozom. A kelkáposztával (amiből egy magányosan már megfonnyadt a hűtőben), a brokkolival (már a hűtőben csücsül, várja a közeledésemet), a mákkal, a nyers répával és a salátákkal is. (A káposztás tésztával nem vagyok hajlandó barátkozni.)
Szóval így történt, hogy 2 napja levettem az egyik bevásárolóközpont polcáról egy csomag rukkolát. Aztán ma este megköttetett a barátságunk Rukkolával. Szerintem jóban leszünk.

hozzávalók / 4 adag

Az oldalashoz

A citromos rukkolához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast feldaraboljuk (1 darab = 2 csont szélesség), sózzuk, borsozzuk. Tűzálló edénybe rakjuk őket, és ráöntünk 1 dl vizet. Lefedve 180 fokos sütőbe tesszük addig, míg a hús megpuhul. Nálam ez most 1 óra 20 perc volt.
  2. Amikor megpuhult, a kész barbecue szószban megforgatjuk, és további 20 percre berakjuk a sütőbe fedő nélkül, hogy megpiruljon.
  3. Míg a husi pirul, elkészítjük a salátát. A rukkolát folyó víz alatt leöblítjük, majd megszárítjuk (salátaszárítóban vagy ennek híján egyszerű konyhai papírtörlővel). A citrom levét kifacsarjuk, csipetnyi borsot teszünk bele, elkeverjük, majd ráöntjük a salátára. Összeforgatjuk.
  4. Ha a hús szépen megpirult, a salátával tálaljuk, és már fogyaszthatjuk is.
  5. Tipp: A húsra tálaláskor csepegtettem pár csepp citromlevet is.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 589
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéssült rukkolával, barbecue szószban pácolt sült oldalas, rukkolás oldalas barbecue szósszal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

538
sertésoldalas 1 kg
barbecue szósz 7 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1 dl
rukkola 100 g
citromlé 1 citromból nyert
bors 1 csipet