r
Nosalty Logó

Kürtőskalács HocuSpocktól

N-ivaló
Kürtőskalács HocuSpocktól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1047
Kalória
16.6g
Fehérje
164.9g
Szénhidrát
35.3g
Zsír
27.9g
Víz
45g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
69g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1047 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 8375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1047 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    282.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4777.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    1972 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1319.5 g
  • Cukor
    552 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 8375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 343 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben, egy kis cukorral felfuttatjuk. Összekeverjük a hozzávalókkal, kivétel az olvasztott margarin.
  2. Jól összegyúrjuk, és nem túl meleg helyen kb. 15-20 percig kelesztjük. Ha túl sokáig kel a tészta, akkor le fog szakadni a fáról sütés közben!
  3. A kelt tésztát 5 cipóba osztjuk. A sütőfát az első sütés előtt felmelegítjük, és bekenjük olajjal.
  4. A cukrot (akár fahéj keverékkel) egy tálcára öntjük. A tésztát kinyújtjuk, és deszkán ujjnyi széles csíkokat sodrunk egy hosszban, és kevés hézagot hagyva a sütőfára tekerjük körös-körül, ujjunkkal lelapítjuk, hogy a tészta mindenütt összeérjen, és eltakarja a fát, csak a végeknél maradjon ki kb. 1-1 cm.
  5. Bekenjük a tésztát olvasztott vajjal és meghempergetjük a (fahéjas) cukorban.
  6. Amikor megsült, hagyjuk egy-két percig hűlni, és utána már le lehet szedni a fáról. Ha kihűlne a fa vagy nem elég olajos, akkor ugyanúgy rá kell melegíteni, és be kell olajozni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A recept nem saját (egy kedves ismerősöm családi receptje), de ez az elkészült kalács ízvilágát nem befolyásolja! ;) A sütés alapvetően szabad tűzön (parázson) történik, de ha minden kötél szakad, grillezős elektromos sütőkben is elpepecselhetünk vele, megéri! :-)

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...