r
Nosalty Logó

Kürtőskalács 4. - variációk

NS
Kürtőskalács 4. - variációk
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

1878
Kalória
26.8g
Fehérje
329.6g
Szénhidrátok
52.7g
Zsír
47.3g
Víz
264.9g
Koleszterin
12g
Rost
193.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1878 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 11261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1878 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    316.2 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6371.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    461 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2116 mg
  • Nátrium
    2108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1977.6 g
  • Cukor
    1160 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    284.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    1129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1579 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1587 micro
Összesen 11261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót és 1/2 l tejet.
  2. A tésztát jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk.
  3. Amikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk, és az előre elkészített sütőfára egymás mellé spirálisan rácsavarjuk. A tekerés végén a tésztát az utolsó menet alá visszatűrjük, nehogy a sütéskor letekeredjen a fáról.
  4. A sütőfát előtte olvasztott vajjal kenjük, hogy sütés után könnyen leváljon róla a tészta.
  5. Ízlés szerint normál kristálycukorba vagy vaníliás kristálycukorba hengerítjük, amíg a teljes felülete cukros nem lesz. Ez képezi majd a csodálatos karamellbevonatot a sütés végére.
  6. Faszén parázs felett forgatjuk, amíg a cukor gyönyörű karamellszínű nem lesz. Addigra a tészta is megsül.
  7. Aztán már csak az ízesítés van hátra, a legnagyobb gyönyör az evés előtt. Ízlés szerint fahéjas, kakaós, darált diós porcukorral szórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon furcsa volt újra látni a Horváth Rozi szakácskönyvből ismert receptet Pulai Imre tolmácsolásában ma este.

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...