Házi kürtőskalács parázson sütve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Konyhatündérke

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
861
Kcal
- 10% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g só0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
500g tej280 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összesen
5156
Kcal
- 10% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
55.5g finomliszt202 kcal
-
5.6g margarin40 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
5.6g cukor21 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
27.8g tej16 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Összesen
286
Kcal
- 10% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1143.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 704 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
861
Kcal
- 10% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.3 g
Zsír
-
Összesen 105.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6863.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 356 mg
-
Kálcium 765 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 1249 mg
-
Nátrium 4224 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 898.7 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 191.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 897 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 845 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 425 micro
Összesen
5156
Kcal
- 10% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
286
Kcal
Hozzávalók
-
1 kg finomliszt
-
10 dkg margarin
-
1 db tojás
-
1 dkg só
-
10 dkg cukor
-
0.5 l tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
- Az élesztőt -pici cukorral- langyos tejben felfuttatjuk.
- A margarint megolvasztjuk.
- A lisztet és a többi száraz hozzávalót összekeverjük.
- Az élesztős tejet hozzáadva jól összedolgozzuk, dagasztjuk. 45-50 percig pihentetjük.
- Azután lisztezett deszkára borítjuk, már nem dolgozzuk újra át, csak szétnyújtjuk ujjnyi vastagra. 5 cm széles csíkokra vágjuk.
- Jól beolajozott hengerre tekerjük. Picit fedjék egymást, és két vége alá legyen hajtva.
- A tészta külsejét is megolajozzuk, és jól meghempergetjük cukorban.
- Aranybarnára sütjük.
- Még melegen cukrozatlan dióba vagy fahéjba forgatjuk. (De lehet kókuszreszelék is vagy csoki.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 241
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 51407
- Feltöltés dátuma: 2013. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Konyhatündérke
24 recept
Imádom a kürtőskalácsot. Sajnos az ára a piacokon, vásárokon nagyon felment már. Úgy gondoltam, hogy ha mindent beszerzek hozzá, akkor itthon elkészítve még finomabb lesz. Találtam egy szuper receptet hozzá, beszereztük a hozzávalókat, és nekiálltunk. Kint parázson sütöttük, ahogy azt kell. Isteni finom lett és a hangulat is remek volt. Aki csak teheti, próbálja ki! Természetesen, aki nem tudja szabadban sütni, annak sütőben is van rá lehetősége. Egy befőttesüveget vagy sörös dobozt alufóliába tekerve is helyettesítheti a fahengert.
Hozzászólások (7)
Na szóval, itt egyetlen hozzászólás sincs.... Én végigolvasgattam majdnem az összes KK receptet és azt gondoltam hogy akkor is ez a legjobb. És így is van! Ez a recept tökéletes, soha ilyen finom KK nem ettünk! Köszönjük a receptet és örülök hogy nem azt készítettem el, ahol már vagy 10 hozzászólás is áll, többnyire persze csak azok, hogy jaj de jó majd elkészítem. hát ez el lett készítve és HIBÁtLan! Köszönjük!
Nagyon szépen köszönöm! Nagy öröm számomra, hogy így bevált máshol is a recept! Mi folyton ezt alkalmazzuk, szerintem is egy kiváló recept. Remélem még sokszor elkészítitek majd :)
NAGYON szívesen!!!! számomra is nagy öröm volt hogy sikerült, hihetetlen sikerélmény volt! Arról nem is beszélve hogy talán ez az egyetlen édesség aminek csodálatos hangulata van miközben készül. Kint 3 fok, izzik a parázs és a párnák között egy pohár borral, barátok társaságában sütögettük majd majszoltuk a kalácsot. Hozzátenném hogy én teljes kiörlés? tönkölyliszttel dolgoztam és kókuszvirág cukorral. És nem volt rossz íze, s?t! Szóval hálásan köszönjük a receptet és még nagyon sokszor el fogjuk készíteni, f?leg hogy itt a tél..További jó sütögetést neked is!
Igen én is készítettem már abból is, csak nádcukorral, esetleg ha érdekel megtekintheted ezen az oldalon is, ahová felrakom a recepteket: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.199162106908858.1073741906.164454480379621&type=3 :)) És igen, a kürt?skalács sütés különös hangulata egyik legjobb dolog a világon :)))))
nagyon finomak az etelek mek atesztak
Próbáld meg el?ször a tésztát megsütni a t?z felett, és csak aztán szórd rá-karamellesítsd rá a porsukrot, ha a sütás elején rakod rá a cukrot a karamell rétek nem engedi átsülni a tésztát.
Szia! Nekem az lenne kérdésem, hogy mire tekerted fel, és hogy sütötted meg? Van eredeti formád, és forgatód, vagy valami házi találmány esetleg? Köszi a választ.
Többször is elkészítettem már, tökéletes recept. (Én vajjal készítem, úgy is nagyszer?.) Köszönjük! :) Egy saját észrevétel: vigyázni kell, nehogy kiszáradjon kelesztés és feltekerés közben a tészta, különben sütés közben letekeredhet a fáról!