Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos piskóta

Habos piskóta
Habos piskóta
95 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A  hűtőmben időnként óhatatlanul felgyülemlik a sütés-főzésnél kimaradt tojásfehérje. Olyan süteményt akartam sütni, amihez sok tojásfehérje szükséges, így bukkantam rá erre a régi receptemre, ami alapján elkészült ez a könnyű, habos sütemény.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A habhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítése: 


  1. Az egész tojásokat a porcukorral 20 percig géppel keverjük.
  2. A citom héját, a lisztet és a sütőport lazán belekeverjük.
  3. A tepsit vastagon kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel, ebbe öntjük a piskótamasszát.
  4. Előmelegített forró sütőben 200°-on 10 percig, majd 175°-on sütjük, 20 perc múlva tűpróba, ha még ragad a tű, tovább sütjük.

Hab készítése:


  1. Habüstben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot.
  2. A habüstöt forró vízzel telt fazékra állítjuk és így tesszük a tűzhelyre, belekeverjük a citromlevet is.
  3. Állandó keverés közben addig főzzük, míg olyan sűrű nem lesz, hogy a kanál megáll benne.

Befejezés:


  1. A tűzről levéve a habot egyenletesen elkenjük a piskótán és a sütőbe visszatéve 5-10 percig szárítjuk.
  2. Végül, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal, amit úgy készítünk, hogy a gőz fölött megolvasztott csokoládét elkeverjük a vajjal.
  3. Ha a csokoládé megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

 

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 160 747
elküldve: 20
receptkönyvben: 908
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-08-17 02:19

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2015-08-17 14:35

Kedves NoSalty,
átszámoltátok a 40ezer valahány recept napi látogatottságát egyenként? Ugyanis a napi statisztika éppen 3. napja nem jó! Nem külön számol, hanem összevontan. Jelenleg a palacsintás receptem a legnézettebb a fészbukon, mégis a top 50. 50. helyén szerepel. Hogyan lett Judith habkönnyű süti receptje hirtelen a 6. sokkal kevesebb nézettséggel? Elég furcsa. Miért nem nyilvános a napi nézettség a receptek esetében? És ha 3 napja nem jó a számláló, hogyan működik a verseny esetében? Várom a választ a kérdéseimre. Köszönöm!

Klári
Klári / Klári Mon, 2011-03-07 11:45

Kedves Katka!
Örülök, hogy jó tippet tudtam adni a tojásfehérje tárolására.
A süti különben nemcsak gusztusos, de nagyon finom is.
Üdvözlettel: Klári

Katka83
Katka83 Sun, 2011-03-06 00:00

Kedves Klári!
Jól értem,hogy lefagysztod a tojásfehérjéket?Skszor gondolkoztam már azon,hogy hogyan lehetne tárolni a maradékot,ill. felhasználni,hát nagyon örülök,hogy erre választ kaptam.Ki fogom próbálni a sütidet,nagyon guszta.
Üdv:Kata

Klári
Klári / Klári Thu, 2010-09-30 20:19

Szia "cilinke-56"
Jól értelmezted , a tésztához kellenek az egész tojások, a habhoz külön 8 tojásfehérje szükséges, ezért
ezt a süteményt akkor szoktam sütni amikor a mélyhűtőben összegyülik a tojásfehérje. Erre utaltam a
sztoriban is.
Üdv.: Klári

cilinke-56
cilinke-56 Wed, 2010-09-29 14:08

Szia Klári ! Nagyon guszta a süti ! Gratulálok ! Jól értelmezem,hogy ha a tésztába kellenek az egész
tojások és a hab a fehérjékből van,akkor kimarad 8 tojás sárgája ????????

707
tojás 8 db
porcukor 8 púpozott ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 2 kk
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojásfehérje 8 db
porcukor 35 dkg
citromlé 1 ek
étcsokoládé 20 dkg
vaj 20 dkg