r
Nosalty Logó

Olajos piskóta gyümölccsel

Csiki Piroska
Olajos piskóta gyümölccsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

600
Kalória
10.6g
Fehérje
108.5g
Szénhidrát
15g
Zsír
136.7g
Víz
125g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
80.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 3592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    651.1 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    820.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4873 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 3592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A 4 tojásfehérjét a 20 dkg cukorral kemény habbá verjük a gépi habverővel. Visszakapcsolunk 1-es fokozatra, és egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és a 7 ek olajat, fokozatosan adagolva. Majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  2. Előkészítjük a gyümölcsöt, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x35)a domború felével lefele. Rákockázunk 1 ek vajat, megszórjuk a búzadarával és a 3-4 ek cukorral.
  3. A gyümölcsre rátöltjük a tésztát, elegyengetjük, forró sütőbe tesszük, 15 perc után mérsékeljük a lángot. Sütési időkb. 25-30 perc, ez függ attól, hogy mennyire lédús a gyümölcs. (Szúrópróba).
  4. Amíg sül a tészta, a 3 tojásfehérjéből a 20 dkg cukorral, pár csepp citromlével vízfürdőn kemény habot verünk.
  5. Ha megsült a tészta, ráborítunk egy másik, sütőpapírral bélelt tepsit, gyors mozdulattal megfordítjuk, hogy a gyümölcs felülre kerüljön.
  6. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, rákanalazzuk a tojáshabot, pár percre visszatesszük a lezárt, de még meleg sütőbe, hogy a hab megkeményedjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A tojáshab helyett használhatunk tejszínhabot, gyümölcszselét, vagy éppen semmit sem teszünk a tetejére. Az én családom kedvence az almás változat, mert szezontól függetlenül bármikor elkészíthető. Az előtérben levő meggyes piskóta házi tojással készült. Ezért sárgább. A habtól maradt tojássárgát egy omlós sütihez szoktam felhasználni, küldöm annak is a receptjét.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek