r
Nosalty Logó

Olajos piskóta gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Olajos piskóta gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 600 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 3592 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 209 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 600 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.1 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4873 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 3592 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A 4 tojásfehérjét a 20 dkg cukorral kemény habbá verjük a gépi habverővel. Visszakapcsolunk 1-es fokozatra, és egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és a 7 ek olajat, fokozatosan adagolva. Majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  2. Előkészítjük a gyümölcsöt, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x35)a domború felével lefele. Rákockázunk 1 ek vajat, megszórjuk a búzadarával és a 3-4 ek cukorral.
  3. A gyümölcsre rátöltjük a tésztát, elegyengetjük, forró sütőbe tesszük, 15 perc után mérsékeljük a lángot. Sütési időkb. 25-30 perc, ez függ attól, hogy mennyire lédús a gyümölcs. (Szúrópróba).
  4. Amíg sül a tészta, a 3 tojásfehérjéből a 20 dkg cukorral, pár csepp citromlével vízfürdőn kemény habot verünk.
  5. Ha megsült a tészta, ráborítunk egy másik, sütőpapírral bélelt tepsit, gyors mozdulattal megfordítjuk, hogy a gyümölcs felülre kerüljön.
  6. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, rákanalazzuk a tojáshabot, pár percre visszatesszük a lezárt, de még meleg sütőbe, hogy a hab megkeményedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 22468
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Ajánló

Ha tojáshab nélkül készítjük, a gyümölcs szórásához használhatunk több cukrot, mert a piskóta nem nagyon édes.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olajos piskóta gyümölccsel
Csiki Piroska 229 recept

A tojáshab helyett használhatunk tejszínhabot, gyümölcszselét, vagy éppen semmit sem teszünk a tetejére. Az én családom kedvence az almás változat, mert szezontól függetlenül bármikor elkészíthető. Az előtérben levő meggyes piskóta házi tojással készült. Ezért sárgább. A habtól maradt tojássárgát egy omlós sütihez szoktam felhasználni, küldöm annak is a receptjét.

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?