r
Nosalty Logó

Krumplis zsámiska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Krumplis zsámiska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    363.1 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8138.4 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    2789 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 5307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben feltesszük főni.
  2. Míg a krumpli fő a túrót összetörjük villával, majd az apróra vágott kaprot belekeverjük, a vajat megolvasztjuk, és a kolbászt, szalonnát megpirítjuk.
  3. Mikor a krumpli megfőtt, lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet (liszttől függ, hogy mennyit kell hozzáadni, a galuska állagánál picit folyósabbnak kell lennie). Mikor elkezd puffogni, akkor leveszük a tűzről.
  4. Egy nagy jénai vagy kerámia tálat veszünk elő, és abba galuskákat szaggatunk: a két kanál segítségével és a vajjal. A kanalakat belemártjuk a vajba, utána pedig az egyik kanállal kiveszünk kisebb mennyiségű krumplis masszát, a másikkal lehúzzuk azt.
  5. Ha leraktunk egy réteg krumplit, akkor tehetjük rá a kapros túrót (nem muszáj kaprosat, én így szeretem). Addig rétegezzük így, míg el nem fogy a masssza és a túró.
  6. Mikor készen lett a rétegezés, a tetejére halmozzuk a pirított szalonnát és a kolbászt is.
  7. A tetejére rakhatunk tejfölt tálaláskor is, de közvetlenül is, ahogy kész lett.
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 14095
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Ajánló

Az ételhez könnyű levest ajánlok, mert elég laktató. A tetejére ízlés szerint akár pirított hagymát is rakhatunk. A rétegezésnél a kanalat akár a kolbász, szalonna zsírba is márthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vigyázzunk, hogy amikor a lisztet adjuk hozzá az ételhez, kis lángon dolgozzunk, mert könnyen odakapja az alját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek