r
Nosalty Logó

Krumplis tészta házi tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Krumplis tészta házi tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

A krumplihoz

Összesen 658 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

A krumplihoz

Összesen 2634 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

A krumplihoz

Összesen 42 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2726.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    2145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1303 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 658 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10904.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    8579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    5212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 2634 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

A krumplihoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztánkat készítsük el. Gyúrjuk össze a hozzávalókat. Ha nagyok a tojások, akkor nem is kell bele a víz vagy csak tényleg nagyon kevéske. A lényeg, hogy egy kemény, de még könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Ha megvagyunk, takarjuk le, pihenjen egy 10-15 percet.
  2. Amíg pihen a tésztánk, készítsük elő a többit. A hagymát apróra vágjuk, a krumplit kis kockákra. A zsíron a hagymát megdinszteljük. Ekkor húzzuk le a tűzről. Bele a krumpli és a fűszerek (pirospaprika, só, ételízesítő, bors). Azért kell lehúzni a tűzről, mert ilyenkor a pirospaprika megéghet, és akkor keserű lesz.
  3. Majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje, nálam ez 4 dl volt. Mehet vissza a tűzre. Főzzük készre. Én úgy szeretem, amikor a krumpli már kezd szétfőni olyan főzelékesre. Amúgy kb. 20 perc alatt megvan.
  4. Amíg a krumpli készül, felrakhatjuk a tésztavizet is főni. (A vízbe egy ek olaj és egy tk só mehet.) És mivel a tésztánk pihenőideje is lejárt már, nyújtsuk ki a tésztánkat. Én a lehető legvékonyabbra szoktam, de van, aki vastagabbra szereti hagyni. Nagy kocka formájúra vágjuk fel. Én így tanultam: lisztezzük be jócskán a kinyújtott tésztánkat, tekerjük fel a nyújtófára, középen hosszába vágjuk el a nyújtófán, így egy hosszú téglalapot kapunk, amit középen-hosszába megint elvágunk, és egymásra borítunk. Jöhet a nagy kockák gyártása. Keresztben vágjuk hosszúkás hasábokra, amit ha utána 4 fele vágunk, pont nagy kocka lesz. Jócskán lisztezzük!
  5. A tésztánkat is főzzük ki. A kész krumplit törjük át jól. A leszűrt tészta mehet a krumplira, és keverjük át jól. Fogyasszuk azonnal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 146
  • Össznézettség: 60700
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Ajánló

Savanyú ubival!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nincs története. Így tanultam, így szeretem!

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!