r
Nosalty Logó

Krumplis pogácsa 4. (hajtogatott)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Krumplis pogácsa 4. (hajtogatott)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 363 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4359 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 240 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 363 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    222.7 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11415 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    8786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1859 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    722 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1820 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 4359 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, krumplinyomóval összetörjük és némi olvasztott vajjal összekeverjük. Fél evőkanálnyi sót is adunk hozzá.
  2. Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsoljuk és pár perc alatt felfuttatjuk.
  3. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk 1,5 evőkanálnyi sót. Elkeverjük.
  4. Mehet bele az élesztős tej, a tojássárgák, a tejföl. Összekeverjük és hozzáöntjük a vajat. Tésztává gyúrjuk. (Egy kis liszt hozzáadása még szükséges lehet.)
  5. Langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát, majd pár mozdulattal átgyúrjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk. (Téglalap alakúra.)
  6. Rákenjük a krumplis masszát. Összehajtogatjuk a tésztát. Tiszta konyharuhával letakarjuk.
  7. 20 percenként még háromszor megismételjük a nyújtás-hajtogatást.
  8. Ha ezzel megvagyunk, kb. 1,5 cm vastagra sodorjuk a tésztát, és tetszőleges méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk és forró sütőben (200 fokon) kb. fél óra alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 76
  • 7 napos nézettség: 459
  • Össznézettség: 231968
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem állok nagy pogácsasütő hírében, viszont annál inkább szeretem. Úgy kaptam ezt a receptet egy kedves ismerősömtől, elkészítettem és kijelenthetem, hogy a valaha evett legfinomabb pogácsa ez itt.  Fantasztikusan puha, foszlós belsejű, kicsit sem tömör tésztájú. Persze, ahogy minden pogácsa, ez is langyosan a legfinomabb.

Hozzászólások

Judith75

Petra ez a pogácsa nagyon finom! Szeretném megköszönni neked hogy megosztottad velünk a receptet.Én most készítettem el?ször krumplis pogácsát,de biztos hogy nem utoljára.Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Ma megsütöttem ezt a puha, foszlós pogit. Bár gyakorlott háziasszony /nagymama/ vagyok, másnapra mindig "f?részporos" lett a pogom. Szerintem ez nem lesz, mert bár már kihült, puha maradt. Férjemnek is izlik, tehát máskor is fogok sütni. Nem beszélve arról, hogy a kisunokám lesz a f? kritikus, mert nagy pogácsa imádó. Üdvözlettel: Tucsike

Andus54

Nagyon guszta a pogácsa

Törölt felhasználó

Még ma is puha! Ajánlom jó szivvel mindnekinek!

Törölt felhasználó

Ismét megsütöttem. Fantasztikusan puha több napig. Nem f?részporos. Mégegyszer köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Ma ismét megsütöttem. Annyit "ujitottam" rajta, hogy a megmaradt krumplipürét használtam fel. Nagyon finom lett ismét.

marcsi2029

meg sütöttem nagyon finom a kis fiam új nevet adott neki (anya süssél nekem tavalyi pogácsát) Köszi a receptet!

P.

Szia Petra! Ma ezt sütöttem a vendégeinknek. Sok próbálkozás után, tényleg ez a legjobb, amit valaha ettem. Nem fojtós, nem száraz, csak ajánlani tudom mindenkinek! Isteni! Köszönjük! Eszter

Petra

:-)

P.

Ès folytatom: mára megmaradt pár szem. Ugyanolyan finom puha. Végre egy jó recept! :-) Mégegyszer: köszi!

Petra

köszi, Eszter, akkor már ezt is tujduk:-)) nálunk nem érte meg a másnapot...

Törölt felhasználó

Szia! A krumpliba abból a 20dkg vajból kell rakni?Vagy az a 20dkg megy a tésztába,a krumplit meg törjem össze kis vajjal?Holnap sütném,nagyon tetszik a recept,nagy pogácsaev?k vagyunk!:)

P.

Szia Edit! Èn a 20 dkg-t beletettem a tésztába, és ezen felül tettem a krumplihoz kb 5 dkg-t.

Törölt felhasználó

Gargoyle nagyon köszönöm a választ!Valahogy én is így gondoltam!:)

Törölt felhasználó

Sziasztok!Kicsit izgulok mert elösször fogok pogit sütni.Pénteken lessz a nagy nap hogy kipróbálom ezt a receptet.Csak jókat olvasok róla,ezért bizakodva állok a sütés elé.Remélem nekem is sikerül:-)

Törölt felhasználó

Megsütöttem és nagyon finom lett!Van kalakinek esetleg egy jó sajtosrúd receptje?

RozsahegyiK

Sziasztok! Segítene valaki: az 1 cs friss éleszt?, az a téglalap alakú, azt hiszem 5 dkg-os csomagoságú? El?re is kösz a választ: Kriszta

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.