r
Nosalty Logó

Krumplis perec

NS
Krumplis perec
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 1 db tojás (vagy olvasztott vaj)
  • ízlés szerint (durva szemű)
694
Kalória
19.7g
Fehérje
116.5g
Szénhidrát
14.7g
Zsír
90.8g
Víz
71.9g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2774 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6906.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    4962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    465.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    363 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 2774 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumlit meghámozzuk, feldaraboljuk, megfőzzük, majd áttörjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, és belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt. Hozzátesszük az áttört krumplit, és az élesztős tejjel együtt nem túl puha tésztát dagasztunk (a krumplitól kelés során úgyis lágyul).
  3. Kb. 40 percig kelesztjük, majd deszkára borítva, egy kicsit átgyúrjuk. Félbevágjuk, majd a fél tésztát 8 részre. Egyenként 28-30 centis rudakat sodrunk a darabokból, majd kettőt-kettőt összefonunk, és karikává formázunk. A tészta másik feléből isugyanezzel a módszerrel pereceket készítünk. Tetejüket megkenjük tojással vagy olvasztott vajjal, és megszórjuk durva szemű sóval.
  4. Tepsiben még 30 percig pihentetjük, majd pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretjük a kelt tésztákat, ezért szívesen kísérletezek velük. Ez is így született...  Egyszerű, olcsó, alig kell hozzá alapanyag. Főleg frissen nagyon finom, az alja jó ropogósra sül a krumplitól.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...