r
Nosalty Logó

Gyúrt óriás sós perec

Iluska
Gyúrt óriás sós perec
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

sós máz

994
Kalória
25.5g
Fehérje
159.3g
Szénhidrátok
27.1g
Zsír
42.7g
Víz
45g
Koleszterin
9.9g
Rost
10.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

sós máz

Összesen 994 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

sós máz

Összesen 3977 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

sós máz

Összesen 271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    2309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 994 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11935.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    9237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 3977 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A kétfajta lisztet kimérjük, sót, olajat adunk hozzá. A felfutott élesztővel és a langyos tejjel tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen kb. 30-35 percet kelesztjük.
  2. Miután megkelt, liszt nélküli deszkán citrom nagyságú darabokból viszonylag hosszú rudat sodrunk, majd perecet formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük (amennyi ráfér), átkenjük felvert egész tojással.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben félkészre sütjük. Közben a sós mázhoz szükséges lisztet, sót, kevés vizet elkeverjük.
  4. Kivesszük a pereceket, és a sómázat rálocsoljuk. Visszatoljuk, és szép világos barnára sütjük. Jó étvágyat!!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Volt egyszer egy szép délutáni nap, mikor ketten voltunk idehaza a szeretett férjecskémmel. Benéztem a hűtőbe, és láttam van friss élesztő, gondolkodtam... És a perecet kívántuk meg. Gyorsan el is készültem vele, és a kívül enyhén ropogós, belül puha pékárut elcsemegéztük..... :-)))

További receptek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Bajor perec, azaz Laugenbrezel

A bajor perecet mindenki ismeri mélybarna, fényes külsejéről, ami azonban puha, foszlósan szakadó belsőt takar. A németek specialitása a különleges bevonatát egy rövid, a sütést ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...